א. זה לא כל כך קצר וזה דווקא די מעניין.הנה סרטון קצר של הרב זמיר כהן שנתקלתי בו במקרה. בסרטון הוא טוען שהחרדים לא חיים על חשבון החילוניים כמו שנוהגים להאשים אותם, ושהם משלמים מיסים וכספים למדינה כמו כולם ואפילו יותר מזה.
אני ממש אשמח אם מישהו יוכל להסתכל כמה דקות ולענות על הטיעונים שלו. הסרטון ממש קצר, ואני רוצה להבין אם הדברים שהוא אומר שם באמת נכונים.
לא, הם לא. לא צריך לצפות בסרטון בשביל לדעת זאת. צריך להכיר רק את המטריה, להתעמק במה שלא מכירים ושומעים לגביו שמועות, ולהיות הוגנים והגונים. כל מי שינהג כך יגיע לאותה מסקנה. הבעיה היא שרוב האנשים (התוקפים) לא מרגישים צורך לעשות מאומה מהנ"ל ומעדיפים פשוט לתקוף 'על עיוור'. זה יותר כיף, יותר פופוליסטי, וכמובן שמאוד נוח שיש את מי להאשים ואת מי לשנוא.האם החרדים לא באמת שודדים את הקופה הציבורית?
לא, הם לא. לא צריך לצפות בסרטון בשביל לדעת זאת. צריך להכיר רק את המטריה, להתעמק במה שלא מכירים ושומעים לגביו שמועות, ולהיות הוגנים והגונים. כל מי שינהג כך יגיע לאותה מסקנה. הבעיה היא שרוב האנשים (התוקפים) לא מרגישים צורך לעשות מאומה מהנ"ל ומעדיפים פשוט לתקוף 'על עיוור'. זה יותר כיף, יותר פופוליסטי, וכמובן שמאוד נוח שיש את מי להאשים ואת מי לשנוא.
זה אולי המקום להזכיר שהיה פעם שר אוצר, שבמסגרת קמפיין הבחירות שלו (2013) צווח שיבטל את תקציב העולם החרדי, יעבירו לכיסוי הגרעון ובכך יפתור את מה שהוא הגדיר בעיית הגרעון של ישראל (שזה כלל לא בעיה, אבל זה דיון אחר). האיש היה הגון מספיק בשביל, לאחר שלמד את הנושא לעומק מכס שר האוצר, להודות שדבריו היו שגויים מלכתחילה, שתקציב העולם החרדי ממש לא משמעותי כל כך, ושאין בביטולו כדי לפתור שום בעיית גרעון ואפילו לא כדי להתחיל לפתור אותה. כמובן שכמה שנים מאוחר יותר, כשזה שוב התאים לו פוליטית, הוא חזר לאותן צווחות ראשוניות. אבל היו לו כמה רגעי כנות בזמן אמת ודי בהם כדי ללמדך את את האמת שמאחורי סיפורי הסבתא.
וזה מוכיח שהם לא "שודדים" איך בדיוק?לא, הם לא. לא צריך לצפות בסרטון בשביל לדעת זאת. צריך להכיר רק את המטריה, להתעמק במה שלא מכירים ושומעים לגביו שמועות, ולהיות הוגנים והגונים. כל מי שינהג כך יגיע לאותה מסקנה. הבעיה היא שרוב האנשים (התוקפים) לא מרגישים צורך לעשות מאומה מהנ"ל ומעדיפים פשוט לתקוף 'על עיוור'. זה יותר כיף, יותר פופוליסטי, וכמובן שמאוד נוח שיש את מי להאשים ואת מי לשנוא.
זה אולי המקום להזכיר שהיה פעם שר אוצר, שבמסגרת קמפיין הבחירות שלו (2013) צווח שיבטל את תקציב העולם החרדי, יעבירו לכיסוי הגרעון ובכך יפתור את מה שהוא הגדיר בעיית הגרעון של ישראל (שזה כלל לא בעיה, אבל זה דיון אחר). האיש היה הגון מספיק בשביל, לאחר שלמד את הנושא לעומק מכס שר האוצר, להודות שדבריו היו שגויים מלכתחילה, שתקציב העולם החרדי ממש לא משמעותי כל כך, ושאין בביטולו כדי לפתור שום בעיית גרעון ואפילו לא כדי להתחיל לפתור אותה. כמובן שכמה שנים מאוחר יותר, כשזה שוב התאים לו פוליטית, הוא חזר לאותן צווחות ראשוניות. אבל היו לו כמה רגעי כנות בזמן אמת ודי בהם כדי ללמדך את את האמת שמאחורי סיפורי הסבתא.
הבעיה שלי היא לא עם טענות ענייניות. הבעיה שלי היא עם התלהמות. השיח היום (לא מדבר עליך-עלי, אלא בכלל) רחוק מלהיות ענייני. יכול אדם להתנגד לתקציב לישיבות ולא ישמע ממני מילה בעניין, למרות שאני (בגדול) בעד. אבל כל הקריאות האלה על פרזיטים (לא, הם לא), על כך שאין שקל בקופה הציבורית בגלל התקציבים האלה (לא נכון, לא הטענה שאין שקל ולא הטענה שזאת הסיבה) וכיו"ב, הם אלה שהופכים את הנושא כולו לבדיחה אחת גדולה בעיני.וזה מוכיח שהם לא "שודדים" איך בדיוק?
גרעון לחוד, ובזבוז מיותר לחוד.
עדיין מדובר במאות מליוני שקלים!
אבל יותר חמור מזה - מדובר בבעיה דמוגרפית:
ציבור בעל ילודה גבוהה ורמת השכלה מאוד נמוכה שמסרב להצטרף למעגל העבודה.
אזוב אפילו את השירות הצבאי - ככל שאחוז הציבור החרדי במדינה יגדל, והוא ללא ספק יגדל, כך גם אותם תקציבים יצטרכו לגדול.
למעשה, אני בטוח שלו אותו שר מ-2013 היה בוחן את זה היום, הוא היה רואה שהתקציבים משמעותית יותר גובהים.
אולי עדיין לא מספיקים לכסות את הגרעון - כי מה לעשות גרעון של מדינה זה לא משהו בר כיסוי (לא רק של ישראל, זה חלק בלתי נפרד מהכלכלה העולמית), אבל בהחלט יש מקום טוב יותר להשקיע את הכסף הזה, ולולא המערכת הפוליטית השבורה לחלוטין של ישראל שמאפשרת למיעוט לכפות את רצונו על הרוב בצורה הכי לא דמוקרטית שאפשר, מזמן הבעיה היית נפתרת.
כמובן, קל להגיד שאלה שאתה לא מסכים איתם הם סתם בורים מתלהמים, זו שיטה מעוד נפוצה, אבל עצם העובדה שאגם אתה לא סתרת את הטיעונים הענייניים שלי נגד הסרטון, מראה בדיוק אפה האמת...
הנה תשובה מצוינת לסרטון, עם מספרים ועובדות:סרטון של הרב זמיר כהן.
נתחיל מזה שזה לא סרטון של זמיר כהן.
הוא מתעסק בהסברה שמאובנים זה עוף שבושל יותר מידי זמן בסיר.
לא התבלבלתי!התבלבלת וראית סרטון אחר. הסרטון בקישור שנתתי הוא כן של הרב זמיר כהן, אני מזהה את הקול שלו. והוא לא מדבר שם על עוף ולא על מאובנים.
לא יודע איזה סרטון ראית.
לא התבלבלתי!
מכיר היטב סרטונים של זמיר כהן, ראיתי מספיק מהם לכל החיים.
לא בסרטון הזה שקישרת הוא מדבר על עוף ומאובנים, אלא בסרטון אחר.
זו היית רק דוגמה כמה שטויות האיש אומר בפרהסיה.
אני רואה שלא התייחסת לשום דבר שכתבתי על הטענות מהסרטון שקישרת, מה שאומר שאתה כנראה לא באמת מעוניין לשמוע "הפרכות", אלא רק באת לנסות למכור לנו את הסרטון...
לא מפתיע...
אויש, נו, מה אתה ילד קטן?מההקדמה של התגובה שלך ברור שלא ראית את הסרטון שנתתי, אז אני לא חושב שאני צריך להמשיך לקרוא את השאר. איך אתה אומר לי שזה לא סרטון של הרב זמיר כהן? אתה לא מזהה את הקול שלו?? על איזה סרטון הסתכלת?
ואתה גם אומר לי שהוא מדבר שם על עוף ועל מאובנים שזה ממש לא קשור… תראה את הסרטון בקישור ששמתי ותתייחס רק לזה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.