האם החתולה שלי מבוגרת או בוגרת?

ShotgunRider

New member
האם החתולה שלי מבוגרת או בוגרת?

שלום לכולם

יש לי בעיה בהגדרת מצבה של החתולה שלי וסיווגה כבוגרת/מבוגרת.
מצד אחד, היא בת 9 ולפי מה שקראתי, חתול ייחשב Senior בין גיל 7-11 בדר"כ. מצד שני, היא לא מפגינה סימנים של זיקנה. היא אותה חתולה שובבה כמו בגיל שנה, אוהבת לשחק עם צעצועים, עצמאית והכי חשוב- אין לה שום מחלות/התנהגות אופיינת לזיקנה.
חשוב לי לדעת כיצד לסווגה ע"מ שאדע איזה סוג מזון לקנות לה.

תודה רבה

Yukita

Active member
מנהל
יתכן שלא צריך למהר כל כך לסווג

ישנן התייחסויות שונות לנושא הגיל.
&nbsp
למשל, הוטרינר שלנו מתחיל להתייחס כאל מזדקן מסביבות גיל 8, שאז אם יש איזו פרוצדורה המחייבת הרדמה / טשטוש הוא אומר שבאמת צריך בדיקת דם לפני כן (עד סביבות גיל 8 - יותר נתון להחלטת הבעלים, אם כי מומלץ באופן כללי כדי לאתר סחבות אפשריות לסיבוכים כתוצאה מהרדמה). כמו כן, בודק יותר לחפש סימנים לבעיות כליות וכו'.
&nbsp
מבחינת אוכל, יש הבדלים מסויימים בין אוכל לבוגר ובין אוכל סניור, למשל כמות החלבון. מתי רצוי להתחיל עם אוכל סניור זו באמת שאלה מאוד טובה שלא קל לענות עליה, כי ברמת העקרון זה מיועד למי שמתחיל להראות סימני גיל. מצד שני, אוכל שעושה לחתול מסוים טוב לא יעשה טוב לחתול אחר, אז אם יש אוכל שאיתו החתול נראה מצוין אין מה לרוץ מיד לוותר עליו רק בגלל מספר.
&nbsp
אולי אחרים פה יוכלו לתת דיעה של ממש לכאן או לשם

הגדרת חתול בוגר או זקן

בוקר טוב ,
על פי המדדים של ייצרני המזון הסיווג אכן מגיל 7 מוגדר כחיה זקנה , ההבדל המהותי הינו בעיקר באחוזי השומן היות וככל שאנחנו והחיות מתבגרים הנטייה להשמנה גדלה ולכן לא משנה האקטיביות של החיה , אלא הגיל , יכול להיות מצב של חתול בן שנה לא אקטיבי וחתול בן 12 אקטיבי
אנחנו ממליצים לתת לחתול מזון המיועד לסניור
בלי קשר לשאלתך
האם אתה מכיר את עמותת חברים לחיים
אנו עמותה שמצילה כלבים מהמתה , פתחנו חנות חיות שהרווח מאותה חנות מופנה להצלת כלבים
החנות נמצאת בסלמה 7 תל אביב , עושים משלוחים באזור גוש דן,
אתר אינטרנט של החנות
www.f4l.org.il
טלפון לקבלת הזמנות: 03-6202302
נשמח אם תקנה בחנות
וכמובן להעביר לחברים עם כלב או חתול מידע על החנות של העמותה.

dimitrygo

Active member
מנהל
זה לא מדוייק

חברת פיורינה במותג שלה פרו פלאן מגדירה חתול מבוגר כחתול מעל גיל 11. במזון הזה יש יותר חלבון ושומן.
חברת סיינס פלאן מייצרת מזון לחתולים מבוגרים שהוא כמעט זהה למזון לחותלים בוגרים.
במזונות של רויאל קנין זה קצת יותר מסובך. מזונות שלהם לחתולים מעל גיל 7 זהים למזונות מקביליים לחתולים בוגרים. המזון שלהם לחתולים מבוגרים מעל גיל 12 מכיל יותר שומן ממזונות לחתולים בוגרים.

ozir

New member
עד איזה גיל חתולה חיה בממוצע?

15 או 20 או כמה?

למעלה