האם היא מדכאת אותי?

האם היא מדכאת אותי?

היי לכולם,

אני אובחנתי בדיכאון לפני שנה בערך ומאז אני על וולבטרין ומטופלת באופן קבוע אצל פסיכיאטר ופסיכולוגית. עדיין פה ושם יש לי הבלחות של דיכאון.

אתמול העירו את תשומת ליבי לזה שאני תמיד בדיכאון כשאני ליד מישהי מסויימת. ניסיתי לחשוב על זה ואוליי כן.

באופן כללי יש לי תחושות בטן מאוד חזקות ואני יכולה רק ממבט להבין אם אני אוהבת או לא אוהבת בנאדם. בעבר חשבתי שמשהו לא בסדר איתי והייתי מנסה לא להקשיב ותמיד הסתבר לי שאני צודקת בסוף. ז"א אם משהו ממש מציק לי אצל בנאדם, מאוד קשה לי להשתיק את זה. כל הגוף שלי צועק לזה.

בכל אופן, את החברה הזה, מהיום הראשון שראיתי אותה פשוט היה לי אנטי כלפיה. אבל בכל זאת ניסיתי לראות מה יש מתחת כי אני לא יכולה ככה לשפוט בנאדם.
בשבוע הראשון באמת חשבתי שטעיתי כי היא הייתה נחמדה בסך הכל. אבל אז פתאום היא התחילה לשפוך לי את כל סיפור חייה.. אני לא מכירה אותה כל כך הרבה זמן, WTF?
בכל אופן, המשכתי לא לשפוט. עם הזמן שמתי לב שיש לה קושי רציני בלקרוא בני אדם, היא חושבת שכולם נורא נחמדים, גם אלו שלא. ודברים כאלו הכי מעצבנים אותי.
היא תמיד בורחת מעימותים ומנסה תמיד שכולם יאהבו אותה, אפילו אם זה לא מה שהיא חושבת באמת. אה, וכמובן כולם גם תמיד מתחילים איתה. בהתחלה הייתי אומרת לעצמי וואו, מבוקשת זאתי. ואז היא הראתה לי את ההודעות ולא היה בהם שום רמז לשום דבר.

בכל אופן, לי נורא קשה עם זה.

נסענו פעם אחת כולנו (וגם היא) לאילת ונכנסתי לדיכאון נוראי. לא היה בא לי לעשות כלום.
התחלתי לבכות ולהתכנס.. בערך מה שקורה בכל פעם.
היה מבאס. נורא התנצלתי, אבל מה יכולתי לעשות? זה הרגעים האלה שמרגישים כאילו מישהו גנב לך את החיות ואתה מחכה שיחזירו אותה. חסרת אונים לחלוטין.

ככה קרה בפעם השניה שראיתי אותה.
ואז שוב.
ואז חשבתי שאוליי יש לזה קשר אליה אבל פעם אחת נורא נהניתי איתה (שתיתי מלא) וירדתי מזה.

אתמול קרה אותו הדבר. אני באוטו, נוסעת לפגוש אותם ותוך כדי שוקעת לאט לאט. כשיצאתי מהבית הייתי הכי מלאת ביטחון ורצון להנות.
אבל עד שהגעתי לשם כבר, שוב אותה הרגשה שמצצו ממני את החיים. כמו עכשיו. קשה לי נורא להתאושש מזה.

יכול להיות שזה קשור אליה?

Lady Stark

New member
היי

ברוכה הבאה.
אני חושבת שאם כבר אובחנת בדיכאון ואת משתמשת בכדורים, הגיוני שאת מראש קצת רגישה לאינטראקציות ששואבות ממך אנרגיות. וכן, אנחנו כולנו מושפעים מאחרים, אז מן הסתם בן אדם שנוטה לשאוב אנרגיות יכול להעביר אליך דכדוך.
מה גם, שאם את מרגישה שהקשר הזה נכפה עליך במידת מה, אז הגיוני שתרגישי לא טוב. אנחנו כולנו כאן מרגישים ריגרסיה בסיטואציות שאנחנו לא שלמים איתן. זה המחיר של הדיכאון, אבל גם המתנה שלו; היא מאפשרת לנו להבין מהר יותר מלאדם ה"רגיל" מה עושה לנו טוב ומה לא.
ועוד משהו, שלפעמים אנחנו מתבלבלים בהקשר חברתי ומשייכים סיטואציות בוגרות לגיל צעיר יותר. כמו שהושפענו בבית בילדות ממצבי רוח של המשפחה או המורים או החברים בבית הספר.
אם החברה הזאת חשובה לך ואת רוצה להישאר איתה בקשר, אני ממליצה לך לנסות להתחזק לפני מגע איתה. להבין שאת בן אדם שלם ומלא ובוגר, ושאת לא חייבת להיות מושפעת ככה בגילך. את חזקה היום יותר ממה שאת יודעת.

תרגישי טוב, יקירתי.

וואו, תודה

קודם כל, לא ציפיתי לתשובה כזו תומכת ומבינה.
ברצינות, פעם ראשונה שמישהו נותן לי תשובה כמו שצריך ולא "מה הסיפור שלך"..

אני לא רוצה להישאר איתה בקשר, זה העניין..
אני לא יכולה להגיד שהיא בנאדם רע, אבל בהחלט בנאדם שלא יכול לבנות אותך. היא לחלוטין במקום מאוד לא טוב ואני ממש פיסית מרגישה שהיא מנסה למשוך ממני אושר כאילו אני אציל אותה מעצמה.
אני מצליחה ביום יום להחזיק את עצמי רק כי יש לי באמת המון עזרה.
ואז אני מרגישה חרא עם עצמי ורגשות האשם אוכלות אותי. כי אני מבינה שהיא במצב מאוד לא טוב, הרסני. אין לה בעיה לשכב עם כל אחד - באמת. והיא כבר בת 26 ועדיין מתנהגת כמו בת 18.. לא מתבגרת.

בקיצור מאוד קשה לי. ואת צודקת, אני באמת יותר רגישה. תמיד הייתי כזו.
אני תמיד הייתי מתעצבנת ראשונה על אנשים כי הייתי רואה מי הם באמת. ואף אחד לא היה מבין מה אני רוצה. רק אחר כך הם היו רואים שאני צודקת (קרה לי באמת הרבה פעמים) ואז אני כבר לא הייתי במקום הזה.
תמיד תחושת הלבד הזו שאתה מבין כבר לפני כולם ואף אחד לא.

היא השפעה רעה הבחורה הזו. אמרה בפה מלא שאין לה בעיה להיכנס לקשר עם מישהו שכבר בקשר.. בעודי כותבת את ההודעה הזו כואבת לי הבטן.

הייתי לי עוד חברה שהחיים שלה פשוט תסבוכת אחת גדולה. הייתי מרגישה כל פעם שהיא מתחילה לספר לי על הדכאונות שלה שהלב שלי נמעך תחת אבן ענקית. לא יכלתי אפילו לזכור מתי הייתה הפעם האחרונה שצחקנו ולכן הפסקתי את הקשר איתה, לא עמדתי בזה נפשית. אחרי כל שיחה הייתי בוכה מהדברים שהיא מספרת לי.

ואז יש לי את רגשות האשם האלו.. איך אפשר לעשות כזה דבר למישהו כשאני יודעת מה זה להיות שם? איך אני יכולה להפנות את הגב ולחשוב רק על עצמי?

Lady Stark

New member
היי שוב

תתפלאי שכן תוכלי ליצור בחייך קשרים טובים עם אנשים שגם סובלים מדיכאון. הדיכאון הוא לא האישיו פה, אלא איך האדם מתמודד איתו. לא חסרים אנשים שלמרות מצבם מצליחים להישאר מציאותיים. ולא חסרים אנשים שלמרות מצבם מסוגלים להכיל גם בעיות של מישהו אחר.
מה שאני מנסה לומר הוא, שאם היית מרגישה שאת מקבלת ממנה תמיכה והבנה והקשבה, אני מאמינה שלא היית מרגישה ככה.
וגם, חשוב מאוד שתדאגי להקיף את עצמך באנשים שאת מרגישה איתם נוח כדי שתוכלי להרגיש טוב יותר. אל תשכחי שגם את סובלת פה מבעיה.

ובכיף, בשביל זה אנחנו כאן.

Grey Wind

New member
זה יכול להיות

השאלה באיזה נקודה בדיוק החברה "גונבת לך את החיות"
כי אם היא רק מעצבנת אותך - אז אוקי זה מעצבן, אבל למה זה מדכא?

סתם סיפור: היה לי שנים חבר שהזיק לי בצורה פסיבית כשהייתי לידו. בתור ילדים היינו קצת כמו אחים אבל גידלו אותו להיות אדם שלא מסוגל לפרגן ולא יודע מה זה אמפתיה. אם חסר לך ביטחון עצמי או את מדוכאת, בן אדם כזה יחליש אותך, ותלות בו היא מסוכנת.

לכן אני מתרחק מאנשים לפעמים, כי אני יודע שאני רגיש. שאם אני רוצה לבנות את המציאות שלי מערכים מסוימים ורגשות מסוימים, אני צריך להיות בסביבה שעומדת בקנה אחד עם אלו. אחרת - אוי לי!

אז את מתארת את המציאות של החברה הזאת - מה היא עושה וכו'
אבל נסי לחשוב איפה זה מגביל אותך, או מעלה לך רגשות שאת צריכה לפתור. בין אם זה קשור אליה או לא, יש פה איזה "טריגר" שבגללו נוצר קונפליקט שאולי כבר קיים מקודם, והוא עולה לפני השטח ורוצה שתפתרי אותו.

יש משהו במה שאתה אומר

זו לא הפעם הראשונה שזה קורה לי, בגלל זה זה מדאיג אותי..

אני וצוות ( כן, מצבי קשה, יש לי 3 מטפלים מסוגים שונים :) ) עדיין לא הצלחנו להבין..
וגם לא איך להצליח לעקוף את זה

למעלה