האם היה לכם מורה שאתם זוכרים במיוחד?

מגי 336

New member
האם היה לכם מורה שאתם זוכרים במיוחד?

מורה שבזכותו אתם מה שאתם היום מורה שלא רק לימד את החומר אלא גם הוסיף נופך משלו מצא בכם את הכשרון החבוי את היעוד, את היכולת והצליח להביא משהו מהגילוי הזה לידיעתכם?

בהחלט

ישנם לא נעטים שכאלה. אם מדובר במורי בית הספר- אני זוכר את המורה מכתה א'-הייתה אישה חמה וקשובה, תמיד הייתה דואגת לשלום כל תלמיד , אני זוכר שכל שבוע היא הייתה עושה ביקורי בית. השניה היא מורה שליוותה אותי בכיתות ו-ח , אמנם הייתה אישה קרה מבחינת החצנת רגשות אבל הייתה מלאה בתובנות וערכים- מעולם לא התעסקה בבול שיט אלא רק בדברים החשובים . מורה נוסף הוא הנורה הראשון שלי לעיסוי, יקה זקן עם ידכ רב, כשביקשתי ללמוד אצלו ההוא מאוד שמח, 3 פעמים בשבוע הייתי צמוד לקליניקה שלו ולמעלה מחודש רק ניקיתי, סידרתי, כיבסתי וגיהצתי מגבות וסדינים עד שהחל ללמד אותי ממש. מאוחר יותר הבנתי שהוא לא ניצל אותי אלא הכניס אותי להוויה . היום אני מכיר ומוקיר את המתנה הגדולה בלהיות שוליה של אדם כזה.

דבר ראשון נזכרת במורה שלי ללשון

שלימדה אותי בתיכון שמה אוסנת רייכמן (מקווה שלא שיבשתי את שם המשפחה....סנילית שכמוני....) ומעבר להקניית דיקדוק הלשון היא היתה מאוד חברמנית וקושחה כשצריך. היא לא ויתרה ועודדה והתעקשה שנעבוד קשה ונוציא תוצאות טובות. למרות שהיא לא היתה המחנכת שלי לא פעם היא דיברה איתנו על ערכים ועל התנהגות נאותה ועל מניעת אלימות ומתן כבוד הדדי והפגנת סובלנות.
לגבי ייעוד?.... היה לנו חוג דרמה בתיכון שנורא נהנתי ואפילו העלינו הצגה שרמה בכל העיר במשך חודש. שרתי ושיחקתי היה אדיר. אז, אומנם אני לא שחקנית ושרה בעיקר לילדים או באוטו....
אבל זה שיחרר משהו ונתן לי אומץ לעמוד על הבמה מול הזרקורים אני, נטו מול כולם....

angelitush1

New member
כן היה מורה כזה...

אבא שלי...
שבזכותו הפכתי למה שאני היום.. מורה איכפתית, חברמנית, בגובה העניים.. מעניקה, כל זה ספגתי מאבא שלי..שהיה בדיוק כזה תודה אבא...

בטח שבוודאי../images/Emo24.gif

פגשתי אישה מופלאה בחיי, שממנה זכיתי ללמוד את עצמי דרך פסיכואסטרולוגיה... היא לא קוראת לעצמה מורה או מדריכה, היא פשוט מביאה את עצמה, עם כל הידע העשיר והיכולות המדהימות שלה, לכל מפגש עם כל אדם בחייה... ועדיין זוכרת להביט בגובה העיניים.
אורנה
- אחת ויחידה מבחינתי. למדתי לפני ארבע שנים בערך, ועדיין מהדהדים בי משפטים ומילים שאמרה בכל מיני הזדמנויות.. מורה לחיים. ברור שהיו עוד כמה בדרך, ואני חושבת שמכל אחד ומכל דבר אפשר ללמוד משהו.

למעלה