האם היחס קובע את ההסתברות?

uzi2

Active member
אני מסכים

כשאני אומר שאניח שיש בה הטיה, אין להבין כאילו אמרתי שאני בטוח שיש בה הטיה.
בסופו של דבר כל דבר שנגיד זה דבר שיש לו הסתברות להיות נכון והסתברות להיות לא נכון והכרענו בהתאם להסתברויות.

יותם73

New member
האם היחס קובע את ההסתברות?

האם היחס קובע את ההסתברות.
לדוגמא:
דוד מטיל קוביה, יצא שהקוביה נפלה 3 פעמים ברציפות על הספרה 4.
הוא הולך להטיל את הקוביה בפעם הרביעית.
אריה מצטרף להטלה הרביעית של אריה.
מצד אחד הסתברותה של הקוביה ליפול על כל אחד מהפאות שווה.
מצד שני היא כבר נפלה 3 פעמים על הספרה 4.
אם כן מה הסתברותה של הנפילה החמישית?

BigBadWolf

Member
ההסתברות של ההטלה הבאה לא תלויה בתוצאה של ההטלה הקודמת

uzi2

Active member
מציאות ותיאוריה

אם הקוביה היא שוות סיכויים אז באמת אין תלות במה שיצא קודם.
3 פעמים 4 מתוך 3 זה עדיין לא סטטיסטיקה משמעותית, אבל אם אזרוק קוביה 10 פעמים ואקבל בכולן 4, אניח שהיא לא שוות סיכויים (כלומר יש בה הטייה).
אם שוות סיכויים אז אפשר לחשב מה הסיכוי שיצא אותו מספר 3 פעמים מתוך 3 (וזה פחות משמעותי שזה דווקא 4 ולא נניח 5), הסיכוי הוא 1 ל- 36. מדי פעם יקרה לנו משהו כזה אם כי לא לעיתים קרובות.

יותם73

New member
נושא למחשבה...

כתבת "אם שוות סיכויים אז אפשר לחשב מה הסיכוי שיצא אותו מספר 3 פעמים מתוך 3"
אז בוא ניקח סנריום כזה: נניח שאחרי שהיא נפלה אפילו 5 פעמים על המספר 6 עזבנו אותה ואין לנו מושג ממנה.
עכשיו מגיע אדם אחר והוא מטיל את הקוביה. האם הסטטיסטיקה של הקוביה אמורה להמשיך. האם אין לה כרגע סיכוי שווה ליפול על כל אחת מפאות הקוביה?

uzi2

Active member
במציאות

הסתברות קשורה לשני דברים:
א. מאפייני המערכת.
ב. המידע שיש לנו על המערכת.
נניח שמישהו זרק קוביה שוות סיכויים, ואני לא ראיתי את התוצאה. מישהו אחר ראה ש- 5 פונה אליו באחד הצדדים. (ואז הוא יודע לא יכול להיות שיצא 5, ולא יכול להיות שיצא 2 שזה מהצד השני).
במקרה כזה מבחינת מי שראה, את ה- 5, הסיכוי שיצא 6 זה רבע, ומבחינתי ששית. אחרי שאראה את התוצאה, הסיכוי לכך שיָצָא (בעבר) 6, יהיה או 1 או אפס, בהתאם למה שראיתי.

אם אני לא יודע כלום על קוביה, ואין לי סיבה מיוחדת לחשוד אחרת, אניח את ההנחה ההגיונית ביותר, והוא שלכל ספרה שם יש סיכויים בקירוב מצויין שווים.
כאשר עושים חישובים סטטיסטיים, החישובים בד"כ מניחים מצבים שווי סיכוי. לפעמים זה לא פשוט לקבוע מהם המצבים שווי הסיכוי. לפעמים זה נובע מעקרונות פיסיקליים.

למעלה