האם הייטק יכול לגרום בסבירות מוחשית להצרת חול

The new me9

New member
האם הייטק יכול לגרום בסבירות מוחשית להצרת חול

היו לי כאבי גב משתקים +הקרנה לזרוע לאחרונה. עשיתי צילום CT.

אובחנו בלטים והצרות בכל חוליות הצוואר. המליצו לי לתבוע את ביטוח לאומי על מחלת עבודה.

אני עבוד 10 שעות ביום מול מחשב ומסיט מבט בין מסך למקלדת ללפטופ למסך נוסף.

האם יש סבירות מוחשית שזה גרם לבעיה שלי? אלך בכל מקרה לאורתופד. אשמח לדעתכם. אם לא, מה יכל לגרום לזה בגיל צעיר (29)

מחשבים וכאבי צואר

היי הייטקיסט יקר,

אתה שואל שאלה מורכבת.
מצד אחד, יש קשר ברור ומוכח בין העומס על מפרקי עמוד השדרה (גב תחתון, גב עליון, וצוואר) ובין ישיבה ממושכת מול מחשב, בטח אם נדרשת הטיה או סיבוב של הראש לאורך זמן.
מצד שני, זה לא קשר ברור של נזק סביבתי כמו נפילה מפיגום בזמן עבודה כפועל בנין.

העולם שאנחנו חייבים בו היום מביא איתו עומסים ספציפיים שיוצרים בעיות ספציפיות.
חוץ מהעבודה עצמה אנחנו יושבים שעות על גבי שעות (פגישות, בתי קפה, ארוחות משפחתיות, נהיגה, הזמן הזה שמרוחים על הספה בערב ומשחקים קנדי קראש
), ואנחנו כבר לא עושים פעילות גופנית סטייל ציד והליכה למרחקים, והתרבות היא כזו שעד שלא כואב לא מטפלים בגוף..

מה שקרה לך, מאד מאפיין את התרבות שאנו חיים בה..
בעניני תביעות, זה מאד תלוי בסיטואציה. בגדול, אני חושבת שזה מביא איתו התעסקות יתרה בכאבים ולעיתים קצת מקשה על ריפוי ופרידה מהכאבים האלה, אבל אין לי תשובה חד משמעית עבורך. רק לך תהיה תשובה מה נכון לך.

בכל מקרה, יש הרבה דרכים לשפר את מצב הכאב וההגבלה.
המון טכניקות, המון פיזיותרפיסטים מוכשרים, המון ידע ונסיון ומחקרים,
אז אל ייאוש!
מחזיקה אצבעות שתצא מזה בקרוב!

חג שמח,
ערבה

The new me9

New member
קבלתי מהפיזיותרפיסט כמה תרגילים

אני מקפיד לבצע אותם אחת ליום.

אבל אני בספק כמה הם עוזרים.
הם קטנים. המתיחה זמנית.

חשבתי שתרגילי כח (מתח, שכיבות שמיכה וכו')
יחזקו לי את הצוואר יותר

אבל אני פוחד שהם דווקא יכבידו עליו

המשך

התרגילים מאד משמעותיים כיוון שהם נותנים לך אפשרות להתערב בתהליך בין הטיפולים הפיזיותרפים, ומשמשרים ומשפרים תנועתיות
במקביל לתרגילים בדרך כלל כדאי לבצע כמה טכניקות פיזיותרפיות מותאמות באופן ספציפי לכל מטופל ולכל מקרה.

ואתה קורא את המפה נכון, לפי מה שאתה מתאר עוד מוקדם מדי לעשות תרגילי כוח, וצריך להמשיך בתהליך השיקום ולפתור את הבעיה הביומכנית שמיצרת את הכאב וההגבלה לפני שאפשר להעמיס על הצואר ולחזק אותו.

האם נקבע לך טיפול המשך?

The new me9

New member
כיוון שהכאבים חלפו (עד ההתקף הבא)

הפיזותרפיסט ביקש עוד מפגש אחד ואז להפסיק

המשך

לדעתי חלק מהשיקום היציבתי מתרחש דווקא כשלא כואב, כי אז יש אפשרות לעשות עבודת עומק וליצור שינוי ולא רק "לכבות את שרפות".
אפשר לעשות את זה דרך הפיזיותרפיה, ואפשר לעשות את זה בשיטות כמו פילאטיס או יוגה.
שווה להתיעץ עם הפיזיותרפיסט שמטפל בך ומכיר את המצב הגופני שלך מקרוב ולשאול מה הוא מציע כהמשך.

ובכל מקרה, אמנם את ההצרות בחוליות/פריצות הדיסק וכו' אי אפשר לשנות, אבל אפשר להביא את הגוף למצב תנועתי והרמוני נהדר שבו לא יהיה ביטוי לממצאים שבבדיקות ההדמיה.
זה אמנם דורש עבודה, אבל זה אפשרי בהחלט.

דעתך?

The new me9

New member
דעתי היא שאני מבולבל

ולא רואה איך מתיחות קטנות שהפיזותרפיסט נתן לי באמת יחזקו משהו

הטיית הראש לצד, לאחור תוך התנגדות - זה דברים שלא חושב שמחזקים משהו

מתארת לעצמי..

התנועתיות הזו היא מרכיב חשוב מאד בתהליך, ויש עוד הרבה דברים שאפשר לעשות.
יש טכניקות לשיפור תנועתיות מפרקי עמוד השדרה הצוארי, עבודה על הבסיס שעליו יושב הצואר (כלומר, הגב העליון) היא מרכיב חשוב בתהליך,
הן מבחינה מפרקית והן ברמת הרקמה הרכה, אפשר לבדוק מה חלקו של האגן (וחוסר האיזון שכמעט תמיד ניתן למצוא בו) במצב, ויש תרגילים ספציפים לכל אחד מאלה.
אם מצבך הוטב בינתיים, יתכן שהפיזיותרפיסט המטפל ימליץ על המשך שיקום דרך פילאטיס או יוגה.
אם לדעתו ולדעתך זה לא מתאים כרגע, ניתן לעשות את כל הנ"ל כחלק מטיפול פיזיותרפי. התשובה מאד תלויה בממצאים הביומכנים ובשלב שבו אתה נמצא..
הפחתתי או הוספתי על הבלבול?

The new me9

New member
את עוזרת המון, אני זה שלא מבין

הפיזוטרפיסט לא שלח אותי ליוגה או פלאטיס.

אמר שאם המצב כך, אמשיך רק בתרגילים קטנים בבית.
ואעשה אירובי.

אז אני חושש

המשך

אתה סובל מכאב או הגבלה היום?
אם כן, אני חושבת שיתכן שאתה צריך המשך טיפול והדרכה. אם לא, אז הבחירה בהמשך ההתקדמות היא בידיך.
אני מאמינה גדולה בפילאטיס, כיוון שאפשר לעשות תהליך שינוי יציבה נפלא בעזרתו.

אני מבינה את החשש שלך, וזה כשלעצמו אומר שאתה צריך (ומגיעה לך) עוד הדרכה מקצועית.

תלוי איפה אתה גר

לפעמים יש בקופת החולים עצמה שעורי פילאטיס שיקומי או שעורי שיקום גב.
חושבת שאתה צריך לקבל הכוונה מדויקת מהפיזיותרפיסט שמכיר אותך.
ושיהיה אחהצ סתווי ונפלא

למעלה