האם הייתם יוצאים לארוחת דגים ,במזג -האוויר הלוהט ?
במקרה שלנו, היו אמורים להגיע לארוחת הצהריים 6 אורחים שהוזמנו להיום ,והם מאוד אוהבים דגים .אז לכבודם הכנתי 2 תבניות ענקיות עם דגים אפויים בתנור עם ירקות ,יצאו דגים מאוד טעימים,שנשארו ברוטב הטעים לכול הלילה במקרר.
לפתע,,בשעה עשר בבוקר,האורחים ביטלו את הביקור,בגלל מזג -האוויר הלוהט שעלה ל- 40 מעלות ,די קשה היה להם לצאת מהבית.
למרחק של שעה נסיעה עד אליי, אז הביקור נדחה ליום נעים יותר.
אני ,,נותרתי עם כמות גדולה של דגים ,שהוכנסו להקפאה בפריזר.
בנוסף ,הכנתי המון סלטים טריים וצוננים שממש מתאימים לחום הגדול,מכיוון שלא באו האורחים,יצא לי לאכול היום המון סלטים -עם כמות הוויטמינים אדירה,שתספיק עד לאירוח הבא.
אגב,
אחד הסלטים שהכי מהיר וטעים שאהוב עליי במיוחד,עשוי מפקעות שומר,ולמי שמעוניין להנות מסלט מרענן וצונן ,אז ככה מכינים:
מתכון מהיר וקל ל-2 מנות מקלוני-שומר:
פקעת אחת שומר גדולה,או 2 קטנות.(לשטוף היטב ולחתוך את השומר לרצועות דקות,(אפשר לחתוך למקלונים במעבד-המזון ).
את מקלוני -השומר החתוכים מעבירים לקערה.
ויוצקים על מקלוני השומר כף מיץ -לימון , כף וחצי שמן -זית, שן -שום -כתוש, ומעט מלח ומכניסים למקרר לחצי שעה לצינון ,ונהנים .
סלט השומר מהיר להכנה,מאוד טעים ומרענן ,וגם עתיר סידן ועשיר בוויטמינים,סלט כול כך טעים שאפשר לחסל הכול -מבלי להרגיש.
(לנכדים,אפשר להוסיף למקלוני השומר גם רצועות פלפלים קטנים בכמה צבעים.)
ערב טוב ושבת שלום.
במקרה שלנו, היו אמורים להגיע לארוחת הצהריים 6 אורחים שהוזמנו להיום ,והם מאוד אוהבים דגים .אז לכבודם הכנתי 2 תבניות ענקיות עם דגים אפויים בתנור עם ירקות ,יצאו דגים מאוד טעימים,שנשארו ברוטב הטעים לכול הלילה במקרר.
לפתע,,בשעה עשר בבוקר,האורחים ביטלו את הביקור,בגלל מזג -האוויר הלוהט שעלה ל- 40 מעלות ,די קשה היה להם לצאת מהבית.
למרחק של שעה נסיעה עד אליי, אז הביקור נדחה ליום נעים יותר.
אני ,,נותרתי עם כמות גדולה של דגים ,שהוכנסו להקפאה בפריזר.
בנוסף ,הכנתי המון סלטים טריים וצוננים שממש מתאימים לחום הגדול,מכיוון שלא באו האורחים,יצא לי לאכול היום המון סלטים -עם כמות הוויטמינים אדירה,שתספיק עד לאירוח הבא.
אגב,
אחד הסלטים שהכי מהיר וטעים שאהוב עליי במיוחד,עשוי מפקעות שומר,ולמי שמעוניין להנות מסלט מרענן וצונן ,אז ככה מכינים:
מתכון מהיר וקל ל-2 מנות מקלוני-שומר:
פקעת אחת שומר גדולה,או 2 קטנות.(לשטוף היטב ולחתוך את השומר לרצועות דקות,(אפשר לחתוך למקלונים במעבד-המזון ).
את מקלוני -השומר החתוכים מעבירים לקערה.
ויוצקים על מקלוני השומר כף מיץ -לימון , כף וחצי שמן -זית, שן -שום -כתוש, ומעט מלח ומכניסים למקרר לחצי שעה לצינון ,ונהנים .
סלט השומר מהיר להכנה,מאוד טעים ומרענן ,וגם עתיר סידן ועשיר בוויטמינים,סלט כול כך טעים שאפשר לחסל הכול -מבלי להרגיש.
(לנכדים,אפשר להוסיף למקלוני השומר גם רצועות פלפלים קטנים בכמה צבעים.)
ערב טוב ושבת שלום.