האם הייתם לוקחים את הגלולה האדומה?

האם הייתם לוקחים את הגלולה האדומה?

כדי לחיות מחוץ למטריקס. לקחת את הגלולה האדומה זוהי אומנם בחירה אותנטית. אבל לאור מה שאנו יודעים מהטרילוגיה ספק גדול אם היא בחירה שתיטיב עימך. לפי הסרט - לחיות בעיר ציון די מזכיר חיים בגטו. המזון, הלבוש, הווי החיים - כולם מלמדים שלא טוב לחיות שם. אולי מספיק רק להיות מודע לאמת? אולי רק כדאי להיות מודע למצב ולכך שאין סיכוי לשנותו? מה דעתכם?

MetalSinagouge

New member
לא.

וגם לא את הכחולה. אולי זה עניין של תרבות, אבל איכשהו אני לא נוטה לבלוע כל דבר שהר-אדם אפרו-אמריקאי במעיל עור מציע לי- בחינם.

Handy Alley

New member
היינליין היה מכה אותך עם הקרחת המחוספסת שלו

ואז היה סופג את הדם שלך עם השפם שלו.

Gilliana

New member
לפעמים גם להיות מודע לאמת, מיותר

תחשוב לרגע איך העולם הי נראה אם לפתע כל תושביו היו מודעים לכך שהם חיים במציאות וירטואלית - הרי כל החברה האנושית ותשתיותיה היו קורסים.

Free Smile

New member
would have?

האם (ואיך) זה בא לידי ביטוי בחיים שלך (של כולנו) שאת (אנחנו) באים לכיוון הגלולה הזאת?

Free Smile

New member
צחוקים צחוקים אבל אם כבר טרחת להגיב

אשמח לקבל ממך משהו יותר מזה

MetalSinagouge

New member
לא תקבל ממני דבר וחצי דבר!

טוב נו, הבה נבחן בצורה פשוטה את הסרט: למה העולם האנושי נהרס? לא בגלל שהרובוטים הם רעים וחסרי רגשות. לא. זה בגלל שבני האדם הם מטומטמים. אם הייתי לוקח את הגלולה האדומה, כדי לגלות שבעצם בני האדם אחראים לכל ההרס הזה, ושבעצם העירו אותי מחלום ממש טוב (ואף אחד לא אוהב את זה) סביר להניח שהייתי מפוצץ את ציון בעצמי. בשורה התחתונה מה שקובע זו החוויה, וגם אם זה חלום, זה עדיף על מציאות ששום דבר אודותיה לא מגיע לי למוח.

Free Smile

New member
מצחיק איך אנחנו מתרצים לעצמנו

הבנאדם הכי חכם יכול לעמוד מולי, לתת לי תורתו, ואני אמציא לעצמי הבנה שמסבירה מדוע זה לא רלבנטי עבורי להקשיב לו, כי להקשיב לו, להווכח בדבריו, דורשים ממני מאמץ רב ונטילת אחריות מטרידה ומדירת שלווה. בחיים שלך אתה מעדיף לישון ? וזה עד מתי? מתישהו משהו יחלחל ויעיר אותך בין אם זה סרט, בין אם זה משבר- בין אם זה חברה שעזבה אותך או יום הולדת 30 שהילד מבין שהגיע הזמן לגדול. אני לא בוחן את הסרט כפי שאתה מציג אותו, אלא לוקח אותו למקום קצת יותר חי עבורי - אמת היא לא בהכרח/רק על בני האדם, אלא על מה שהם יכולים להיות. חופשיים, מונעי אמת פנימית (שונה קצת, לא?). להבדיל עיקר לטפל, ביחס לסרט הזה, אומר מבחינתי שהסיפור של רובוטים ומלחמה עם האדם הוא לא מה שמשנה. באותה מידה זה היה חייזרים, או דמונים (עבד בימי הביניים, אבל עבר זמנם של דימויים קלאסיים אלה), או אנשי פרעה שמעבידים אותך כך שאתה כבר התרגלת להיות עבד שלהם ועד שבא איזה בום עצבני, אתה לא חושב בכלל לארגן בריחה מהעבדות, להשתחרר.

0Pandemonium0

New member
כן, אבל אם אתה מתעורר אז המציאות כבר כן

פאק, אתה בתוכה. כשאתה חולם אתה לא יודע, אבל כשאתה ער אתה כן. אז עדיף לך לחלום ולא לדעת? או אולי לחלום ולדעת שאתה חולם?

miss mcmillan

New member
הבהרה לגישה הסייפריסטית שלי

חשבתי שאולי זה לא ברור, שזו היתה הבחירה שלי רק במצב דמוי חזרה לאחור בזמן על ציר נפרד, כלומר- במצב שבו אני כבר יודעת מה תהיה תוצאת הבחירה, ובדיוק עד כמה גרוע המצב שם בחוץ באמת (בדיוק כמו שעשה סייפר, מעין "חזרה לרחם" אם תרצו). אם לורנס פישבורן סתם היה בא אליי ומציע לי את הגלולה האדומה ונואם נאום מגניב על "אמת" ו"אליס בארץ הפלאות", סביר להניח שהייתי מנסה להסניף את זה בו ברגע.

Free Smile

New member
אחד שיודע יש רק אחד. אנו, השאר, מנחשים

מתקופת חקירותי אחרי הסרט, זכור לי שכותב הספר Simulacra and Simulation , מר Jean Baudrillard טען שהמטריקס הוא סרט שהמטריקס היתה עושה על המטריקס. זכור לי שקראתי שהוא לא עזר לאחים לכתוב את ההמשכונים. מתוך וויקי: In an interview, Baudrillard claimed that The Matrix misunderstands and distorts his work. ומשפט חזק נוסף שלו הוא: "המטריקס" הוא בדיוק הסרט שהמטריקס תעשה על המטריקס. איך כל זה קשור? אם אתה שופט את המצב בעולם הממשי לפי המסלים וערכים המזויפים שרכשת ושלימדה אותך המטריקס... אז אתה בדיוק נופל לתוואי החשיבה ש"הם" שמחים להציב. היופי בעקרון שהסוכנים הם בעצם כל אחד, הוא שכרגע, אתה שירתת בתור סוכן שמנסה להשאיר את מצבה התקין של המטריקס. מילא הסייפריסטים המודים ומתוודים כבר שהם בוגדים באפשרות להיגאל מהכלא, אך לשלול מראש את טיב העולם האמיתי על שאינו תואם את תנאי הנוחות שמספקת הרשת שניזונה מנשמתך?

miss mcmillan

New member
סלחו לי על הבוטות, אבל

בודריאר אומו. וגם over-estimated. לצערם של כל הנוגעים בדבר נאלצתי ללמוד אותו בקורסים שקשורים לטרור בעידן הגלובלי וכן להיסטוריה פוסטמודרניסטית. המחשבה ה"משחררת", ה"מפרקת" (אנטי-מבנית)- מי שקרא אותו מבין, מי שלא אין טעם להתחיל- של בודריאר היא בעיני סוג של מאטריקס, בהיותה מארג סמיך ובלתי קריא של ז'רגון ושפה שממציאה את עצמה ללא הרף במטרה אחת- שאף אחד לא יבין מה לעזאזל הוא מנסה לומר שם. היא מאטריקס במובן של אשליית שליטה ושחרור בעוד שאין היא מספקת אלטרנטיבות תפעוליות ומעשיות. בודריאר אליטיסט, בודריאר מתנשא, בודריאר מעצבן לי את התחת. מצטערת שזה יצא ככה. בעצם זין, לא מצטערת.

למעלה