האם הייתם מוכנים לקבל לעבודה עובד שטוען

arn1956

Member
שהוא עוזב את מקום עבודתו כי הבוסים שלו גרועים?
לפי כל העצות שקיבלתי פעם אסור לי להגיד דברים רעים על מקום עבודתי הנוכחי (או על מקומות עבודה קודמים בכלל) כי זה יפסול אותי מיד בראיון. אבל יש מקומות עבודה גרועים ויש בוסים גרועים או בוסים עם יחסי אנוש איומים. למה דבר כזה אמור לספול בראיון?

vinney

Well-known member
לפי כל העצות שקיבלתי פעם אסור לי להגיד דברים רעים על מקום עבודתי הנוכחי (או על מקומות עבודה קודמים בכלל) כי זה יפסול אותי מיד בראיון. אבל יש מקומות עבודה גרועים ויש בוסים גרועים או בוסים עם יחסי אנוש איומים. למה דבר כזה אמור לספול בראיון?
אני אגלה לך סוד: מספר גדול מאוד של עובדים שבוחרים לעזוב מקום עבודה - עוזבים בגלל יחסים עם ההנהלה (הישירה או העקיפה). אם זה מקרה א' או ב' בין האופציות שתיאר צ'ו זה כבר הרבה יותר קשה לדעת, אבל בן אדם שבא לראיון וזה מה שהוא אומר זה בן אדם שכנראה משתייך לאופציה השניה.

לאונידס

Active member
יש הבדל בין עובד שמשמיץ מקום עבודה קודם לבין עובד שנכווה במקום עם יחסי עבודה מהגהינום ומחפש מקום טוב יותר.
אם העובד מתאים מכל שאר הבחינות כדאי לבדוק במה בדיוק מדובר

לגבי עצות בשקל,
בכמעט כל מקום שעבדתי בו משאבי אנוש היו תת מקצועיים ועם שאלות גנריות שאמורים לענות להן תשובות גנריות
בערך כמו "תמנה 3 תכונות לא טובות שלך" ואז אתה מונה את התכונות הטובות שלך עם המילה "מידי" אחריהן.
יכול להיות שאותו עובד לא יצליח לעבור את משאבי אנוש כי לא אמר את הדברים ה"נכונים", אני מניח שאתה לא ממשאבי אנוש.

choo

Active member
יש שני מצבים עיקריים שבהם אדם יאמר שהוא עזב את מקום העבודה הקודם כי הבוס היה גרוע:
א. הבוס אכן היה גרוע.
ב. המתראיין אדם עם מודעות עצמית נמוכה או עם בעיות סמכות, נוטה להסתכסך עם אנשים, וחשב שהבוס אשם במריבות.

מאחר ושומעים רק את הצד שלך, קשה לדעת אם מדובר במקרה א או במקרה ב, וכתוצאה מזה נוצר ספק לגבי המועמד. ספק לגבי מועמד, בהרבה מקרים, מוביל לפסילתו, מכיוון שהמחיר של גיוס מועמד לא טוב, גבוה בהרבה מהמחיר של אי גיוס מועמד טוב.

לפיכך, רצוי שתספק כמה שפחות חומר לספקות אצל המראיין, גם אם אתה צודק. מטרת הראיון עבורך היא לא להראות שאתה צודק, אלא להתקבל לעבודה.

arn1956

Member
יש שני מצבים עיקריים שבהם אדם יאמר שהוא עזב את מקום העבודה הקודם כי הבוס היה גרוע:
א. הבוס אכן היה גרוע.
ב. המתראיין אדם עם מודעות עצמית נמוכה או עם בעיות סמכות, נוטה להסתכסך עם אנשים, וחשב שהבוס אשם במריבות.

מאחר ושומעים רק את הצד שלך, קשה לדעת אם מדובר במקרה א או במקרה ב, וכתוצאה מזה נוצר ספק לגבי המועמד. ספק לגבי מועמד, בהרבה מקרים, מוביל לפסילתו, מכיוון שהמחיר של גיוס מועמד לא טוב, גבוה בהרבה מהמחיר של אי גיוס מועמד טוב.

לפיכך, רצוי שתספק כמה שפחות חומר לספקות אצל המראיין, גם אם אתה צודק. מטרת הראיון עבורך היא לא להראות שאתה צודק, אלא להתקבל לעבודה.
מה שאתה אומר נשמע משכנע.

River2020

New member
אותו אדם שאומר את זה צריך גם להסביר למה הם גרועים, מה היו הבעיות, למה וכמה זמן הוא נשאר במקום גרוע לטענתו, האם רק במקום העבודה הנוכחי יש לו בעיות או גם בקודם ואז אולי הבעיה היא עם הבנאדם עצמו, כשאני אומר שהבעיה היא הבנאדם עצמו אני לא מנקה את הבוסים מטעויות אבל גם העובד צריך להבין שאף מקום לא מושלם וצריך לבוא עם גישה חיובית של לשפר את המצב ולא להתלונן ולקטר.
בקיצור אני לא מגייס, כולה עובד :) אני כן חושב שזה מדליק נורה אדומה כי לרוב המגייסים רק מחפשים ממה להירתע אבל כן מצופה לדעתי מהמגייס לשאול את השאלות הנכונות ולהבין לעומק את הנושא ולא סתם לשמוע בן אדם אומר כזה דבר ולבטל אותו במקום.

קלייטון.ש

Well-known member
אומרים על שני הצדדים, גם המרואיין וגם המראיין, שאם הם משמיצים חברה או מנהל או עובד (במקרה של המראיין) אז זה סימן רע.
גם מראיין שמגייס עובד להחלפת עובד שפוטר, ומכפיש את העובד שפוטר, מעביר מסר לא טוב על עצמו ועל החברה.
הסיבה היא אולי לא עניינית (כי באמת יש מנהלים גרועים ועובדים גרועים) אלא יותר מהבחינה של אתיקה והגינות.
אז (אומרים) עדיף להימנע מהתבטאויות כאלה גם אם אתה משוכנע שהן נכונות.
עדיף לדבר על "אי התאמה". המבין כבר יבין.

u50257ah5la

New member
מה עם כנות ?

הבן אדם אומר לך מה שהוא חושב, היית מעדיף שקרן ?

user32

Well-known member
מנהל
ההנחה היא שיש שני צדדים למטבע. אפשר לטעון שהמנהל גרוע ואפשר לטעון שהעובד לא ידע להתמודד עם מנהל שלא בדיוק בראש שלו.
למראיין מאוד קשה לדעת האם המנהלים במקום הקודם היו אכן כל כך גרועים, או האם העובד פשוט לא השכיל להתאים את עצמו. באופן כללי, כשמישהו לא מצליח בתפקיד יש נטיה להאשים את המנהל, המפקד, הממשלה, האחראים, המדינה אבל לא את עצמו. לכן כשמועמד טוען שהמנהלים גרועים, זה אוטומטית הופך את עצמו לחשוד העיקרי.
צריך גם לזכור שמדובר במושג סובייקטיבי. הרבה פעמים "גרוע" = עובד בשיטות שונות משלי. עובד שיש לו בעיות הסתגלות, יטען שהמנהלים שלו גרועים ובעיניו הם באמת כאלה, כי הם לא עובדים בצורה שהוא חושב לנכון.

ההנחה היא שיש שני צדדים למטבע. אפשר לטעון שהמנהל גרוע ואפשר לטעון שהעובד לא ידע להתמודד עם מנהל שלא בדיוק בראש שלו.
למראיין מאוד קשה לדעת האם המנהלים במקום הקודם היו אכן כל כך גרועים, או האם העובד פשוט לא השכיל להתאים את עצמו. באופן כללי, כשמישהו לא מצליח בתפקיד יש נטיה להאשים את המנהל, המפקד, הממשלה, האחראים, המדינה אבל לא את עצמו. לכן כשמועמד טוען שהמנהלים גרועים, זה אוטומטית הופך את עצמו לחשוד העיקרי.
צריך גם לזכור שמדובר במושג סובייקטיבי. הרבה פעמים "גרוע" = עובד בשיטות שונות משלי. עובד שיש לו בעיות הסתגלות, יטען שהמנהלים שלו גרועים ובעיניו הם באמת כאלה, כי הם לא עובדים בצורה שהוא חושב לנכון.
״עובד בשיטות שונות משלי״ יכול להיות רלוונטי גם לצד השני. מנהל טוב צריך לדעת לפעמים להתגמש ולעבוד בשיטה שטובה לעובד ולא להתקבע על מה שנוח לו.

למעלה