האם הייתם מתקינים תוכנה במחשב שיכולה

האם הייתם מתקינים תוכנה במחשב שיכולה

לדווח לכם על כל פעילות שהילד שלכם עושה ? תוכנה בה תוכלו להקיש מילות מפתח (כמו כתובת הבית, מילים שקשורות בסקס וכוד')וכל פעם שהילד יכתוב את המילה - תקבלו מידע על כך ותוכלו לדעת היכן הילדים גולשים? או שתסתפקו בהסבר והוראות ברורות מה מותר ומה אסור לעשות בעת גלישה באינטרנט?

tn1971

New member
הדרדסית שלי קטנה מדי כרגע

מלבד להקיש ספורדית על המחשב ולתקוע אותו
אני בהחלט לא פוסל את האופציה בעתיד, בעיקר לאור ריבוי מקרי הפדופיליה בזמן האחרון

אז למה לא לשבת ולהסביר לה מה מותר ומה אסור

ולהדריך אותה איך להשתמש נכון בכלי הניפלא הזה - אינטרנט? למה לרגל אחריה ? זנ ימנע מצב שהיא תגלוש למקומות אסורים או תפתח שיחה עם זרים? או שבעצם אתה עושה את זה כדי למנוע מפדופילים ליצור איתה קשר?

tn1971

New member
אני עדיין לא עושה כלום היא קטנה מדי

אם וכאשר אני מניח שאעשה כל שאוכל כדי למנוע את הרעות החולות ילידם הם תמימים ואלה שמנסים לדוג אותם מתוחכמים ומנוסים

נכון ולכן אני דוגלת בהסבר - כי התחמנים

ימצאו דרך להערים על כל מכשול ואם ילד מבין כמה זה מסוכן להתפתות לשיחה עם אדם זר ולמסור לו פרטים - זה מועיל יותר מאשר תוכנה מרגלת ומתריעה.

tn1971

New member
אני חושב שצריך למצוא את עמק השווה בשילוב בין

השניים

MrCheff

New member
הקטנה שלי רק בת 7 חודשים, אבל...

אני יכול להגיד לך שפעם האמנתי שמספיק בהסברים, עד שגיסתי סיפרה לי שיום אחד היא שמעה את הבת שלה (בת 11 בזמן המקרה) מדברת עם חברות בחדר שלה והנושא נשמע לה קצת מוזר ולא בדיוק תואם את נושא השיעורים בטבע. היא תפסה את חברתה של בתה מחפשת בגוגל ומראה לה אתרים המציגים נשים וגברים בתנוחות שלא משתמעות לשני פנים. כמה ימים אחרי-כן היא התקינה תוכנה שמונעת גלישה לאתרים מסוג זה. אנחנו חיינו בעידן קצת תמים. אני עדיין זוכר שבתור נער ראיתי את הסרט 'רובע הפנסים האדומים' בו יש קצת סצנות סקס מרומזות. וזה היה חריג. היום כל פישר בן 10 יודע מה להקיש ביוטיוב ע"מ למצוא דברים פי אלף יותר בוטים, גסים ולא חינוכיים. מה יהיה בעוד כמה שנים שבתי תהיה בגיל בו גולשים? לא יודע.. אני מאמין שאני אצנזר לה את האינטרנט, אבל עדיין לא אמנע ממנה לדעת את מה שצריך לדעת. אם אני ראיתי בגיל 13-14 את הסרט שציינתי לעיל, מבחינתי גם היא יכולה לראות אותו באותו גיל. מבחינת ספרים, למשל, אני לא אצנזר אותה והיא תוכל לקחת מארון הספרים אצלי בבית כל ספר שלא יהיה בכל גיל. למשל את 'מאהבה של ליידי צטרלי' (אני קראתי אותו לראשונה בגיל 15) או סדרת ספרי 'פרחים בעליית הגג' שאני קראתי בגיל 11-12 (למרות שזה היה בספרית מבוגרים וע"פ המלצת משרד החינוך לא לקרוא לפני גיל 16)

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif תוכנות ריגול כאלה לא חביבות עליי. לא כ"כ בשל הפגיעה בפרטיות הילד, כמו כי הן מדווחות לאחר מעשה, ואני רוצה למנוע. במחשב של הבן הבכור, אבא שלו התקין תוכנה שמסננת אתרים. הוא יכול לגלוש חופשי רק באותם אתרים שאושרו מראש. מעבר לזה, הוא צריך לקרוא לנו שנאשר באמצעות סיסמא. הבעיה היא כמובן, עם אתרי חיפוש כמו גוגל. זה מקור מידע חשוב, אבל אתה יכול להקליד "אפרוח" למשל, ולהחשף לתמונות שלא-נדע... אולי למישהו ממומחי המחשבים של הפורום יש רעיון לפתרון?

חנול

New member
עד גיל מסוים הייתי מתקינה את התוכנה

יש גילאים בהם שום הסבר לא יכול לתקן את העובדה שהחשיפה עצמה למידע היא לא נכונה. מגיל מבוגר יותר, הייתי מנסה כמובן לחשוף כמה שפחות, אבל אז אם הילד נחשף, ניתן לפחות להציע הסבר מובן.

Master Stav

New member
אני עומד לקבל את התוכנה לנסיון

בתכלס לא הייתי מתקין אותה מאחר ואני מאמין שאי אפשר למנוע דברים כמי שהיה בעליו של אתר סקס בעברו היה לנו את הדרכים שלנו להכניס מילות חיפוש שיובילו אל האתר גם אם חוסמים אותו, מספר כתובות אי פי, מספר שמות, שינוי אותיות וכדומה .... כך שהתוכנה תתוקן כדי לתת מבט על האסקט הטכנולוגי שלה לא על האספקט החינוכי שלה מאחר ואני מאמין שלכל מחלךה יש תרופה ולכול תרופה יש מחלה קשה יותר וכך הלאה....

shlish2004

New member
התקנתי בעבר אבל לא עזר

אלא הציק, מאחר והתוכנה כל כך דורסנית שחצי מהאתרים הרגילים היא חסמה לי - כולל אתרי ספורט. בנוסף אני מידיי פעם בודק את הסטוריית הגלישה שלהם ואם אני מגלה משהו לא ראוי אני מדבר עם הנערים ומנסה להסביר את המגרעות, עד כה זה עובד לא רע.

hag70

New member
לא נראה לי../images/Emo4.gif

נראה לי פולשני מדי. הייתי הולך על שיטת להסביר ולהנחות. אם הילדה לא תהפוך את עורה בשנים הקרובות היא תמשיך ללכת עם ההוראות. לא תמיד זה טוב, אבל יש מצבים שזה ממש מבורך. נראה מה יהיה בפועל.

הזוייה

New member
הילדים מַסְפִּיק חכמים

למצוא את כל הדרכים החסומות כדי להגיע למה שהם רוצים. וכמו באפקט רומיאו ויוליה, כשאוסרים על מישהו לעשות משהו, הוא עושה דווקא. וילדים בגיל שְׁלוֹשׁ עֶשְׂרֵה ומעלה, נמצאים בשיא הרצון לחקור וללמוד על מיניות ולהיחשף למה שאסור. וכמו שפעם התגלגלו להם מתחת למיטות מגאזינים של פְּלֵיְבּוֹי, כך גם אתרי האינטרנט מוצאים את מקומות מול העיניים הנָאִיבִיּוֹת הללו. מה שנותר הוא לחלחל מסרים ברורים בנושא ולהיות עם היד על הדופק.

עירית 181

New member
אני היתי רוצה את התוכנה הזאת

יש לי 3 ילדים 16 11 8 היתי רוצה להיות עם היד על הדופק ולבדוק מידי פעם לאן הם מגיעים למרות שאני סומכת עליהם מתארת לעצמי שהבן הבכור מגיע למקומות סקס היתי רוצה לדעת עוד דברים שאולי לא משתפים

האם את לא משאירה להם שום מקום לפרטיות?

זה לא לגיטימי בעינייך שיש גם דברים שהם לא מספרים?

MrCheff

New member
שוב הגענו לעמוד הראשי

מקווה שזה לא יהיה בעוכרנו ויגיעו כל מיני אנשים שסתם יזרקו דעות ויכפישו דעות ואנשים שהם לא מכירים

Master Stav

New member
קידום הפורום

איש יקר , כפי שאתה רואה הפורום התעורר בשבועיים האחרונים אנו מנסים להביא את דבר קיומו לעוד ועוד אבות כך שמנהל הפורום ומנהלים אחרים בפורוים אחרים שפעילים פה כמו לידי דרמה היקרה ואנוכי מפעם לפעם ממליצים על פוסט כזה או אחר בכדי לקדמו ולהביאו לידיעת הכלל ... כאשר יש נושא כו רגיש כמו הנושא המדובר זוהי סיבה מספיק טובה לקדם את הפוסט ובאמצעותו להביא לידיעת ציבור האבות את גבר קיומו של הפורום ... כמום כולי תיקווה שלא יכנסו לפה טרולים למינהם ויעשו בפורום כבשלהם אך אני סמוך ובטוח שמנהל הפורום ידע לההסתדר איתם והיה ויהיה צורך . המשך יום קסום לך .

schlomitsmile

Member
מנהל
לא צריך טרולים בשביל שירשוריפלצת מספיק כמה חבר'ה עם מנטליות טוקבקיסטית. לצערי אני שותפה לאיש היקר באי-חיבובי לקידומים... לרייטינג יש מחיר. אבל תודה על האזהרה- מעכשיו אשקול כאן כל מילה ../images/Emo11.gif שומר נפשו- ירחק.

MrCheff

New member
אין לי בעיה עם קידום הפורום

רק לדעת איך להשתיק ו/או למחוק אנשים שפוגעים בחברים אחרים של הפורום. אני לא רוצה לשלוח לך עותק של המסרים שקיבלתי לתיבת המסרים שלי בעקבות אחד הדיונים פה.

Master Stav

New member
איש יקר

אם שלחו לך מסרים פוגענים .....מחק וחסום את השולחים אל תגיב להם הם לא שווים יריקה לגבי הודעות פוגעניות בפורום , פנייה במסר למנהל הפורום תוביל לטיפול מהיר והולם בפוגענים וזו הבטחה מהכרות אומנם וירטואלית עם האיש אבל עם המון הערכה לפועלו בפורום זה אני לא מחבב טרולים או כאלו שמגיעים ל5 דקות ומעיזים לפגוע ביושבי החדר הקבועים אני בעד דיעות שונות ופלוראליזים מקיף ככל שניתן אבל מי שמגיע לפגוע ....לא יהיה פה כול עוד זה תלוי בי ולא גם אני לא מעוניין שתלח אלי מסרים פוגענים ששלחו אליך , בחיפושים אחר ביתי היו אי אלו נשמות טובות שטרחו להבהיר לי לדוגמא שביתי ברחה כי אני קרניבור שאוכל בשר ...ושמגיע לי ושהם מאחלים לי ש3 הילדים הנוספים שלי יברחו גם הם ....נו אז ....? נימחק ובזה נסגר העניין הם לא שווים יריקה כפי שכתבתי לך . יום טוב חבריקו ווהרבה אורח רוח בעולם הוירטואלי כול בר בירב ....הוא גבר גבר מאחורי המיקלדת .

למעלה