האם הייתם עובדים עם כל אחד?

jandi

New member
האם הייתם עובדים עם כל אחד?

נגיד ואתם עובדים מאוד קשה ואין לכם לקוחות כמעט, הייתם עובדים עם כל אחד?
גם אלו שמנצלים אתכם ורוצים שעות נוספות בחינם?
הרבה פעמים אני קורא באינטרנט כל מיני כתבות והצעות של מעצבים עם ותק שטוענים שבתחילת דרכם לא גבו הרבה כסף והם מצטערים על זה, או שהם מבזים את אלו שלוקחים מחירים ברצפה, אני ממש לא בקטע הזה אני אפילו מתעצבן כי בעצמי, ניסיתי לגבות סכומים ריאליים עבור עבודות, ולא קיבלתי עבודה נקודה. ניסיתי עם המון המון לקוחות פוטנציאליים ואף אחד לא בא, עד שלא הורדתי את המחירים לרצפה, כי זה בעיה ממש רצינית להשיג לקוחות, אני נתקל בקושי אדיר, אז אם בא איזשהו מישהו אני לוקח את העבודה גם אם זה כמעט בחינם, בתכלס אין לי בעיה גם עם זה ולצבור נסיון ככה הבעיה האמיתית היא שיש כאלה שפשוט מנצלים את טוב הלב שלך ורוצים תיקונים או משתמשים בסקיצות שאתה מעביר בחינם או רוצים אלף ואחת דברים שלא קשורים למה שהצעת, עכשיו אתה בא פעם פעמיים אומר להם שזה לא כלול, כמה אפשר להסביר להם שזה לא כלול, אבל הם אומרים " פה בקטנה.פה שינוי שם שינוי" ומה עם כל ההוצאות האלה וההשקעה האינסופית? איך מתמודדים עם זה? אני חווה קושי אדיר אבל כי בהתחלה הצעתי סכומים יותר גבוהים אנשים פשוט לא רצו לעבוד איתי, אבל שאני נותן מחירים נמוכים אז יש לי לפחות איזשהו אפשרות להשתפשף וללמוד ולהרחיב את התיק עבודות, עוד בעיה נגיד אתה מעביר סקיצה שלא אמורה להיות בחוץ והיא רק חלק מהסקיצות אבל הלקוח מחליט להשתמש בסקיצה הזו בנוסף לעבודה שמסרתי, זה ממש חוצפה, זה ממש מרגיז אותי, זה לא העבודה שמכרתי, אבל אני שואל האם בכלל להגיע לרמות כאלה, כי סה"כ אני רוצה שהוא ימשיך לספק לי עבודה ושכר, כי גם ככה המצב בקנטים, אז איך אני יכול לומר לו שוב ושוב...תבין זה לא בחינם!, בקיצר, דילמה אמיתית.אשמח לשיתוף אמיתי מאנשים שחוו את זה תודה

פודיום6

New member
לא

המצב הוא אכן מעצבן. במיוחד בתחילת הדרך העצמאית.
ואכן יש נצלנים רבים. עם הזמן לומדים לזהות את האנשים הללו ולהימנע מעבודה איתם (ולא משנה באיזה מחיר כי גם אם היית לוקח פי 3 ממה שאתה לוקח מהם היום או יותר זה לא היה שווה את זה).
האם יש לך חוזה עבודה מסודר?
אם לא כדאי להכין אחד. לכלול שם סעיפים שמגדירים בדיוק מה העבודה שלך כוללת ותוספות שאוסרות שימוש בסקיצות מפרוייקט שלא נבחרו וכו׳.
לפעמים בהתחלה כשרק מתחילים, עובדים עבור פרוטות והרבה פעמים מהבית. קל מאוד לאבד את הגבולות ולהיסחף למערבולת הזאת עם הלקוח. לא רק מבחינת כספית או כמות עבודה, זה יכול גם להיגרר לעבודה עם לקוחות בשעות הלילה וסופי שבוע.
פתאום בלי ששמת לב מישהו קנה את החיים שלך ב- 700 ש״ח.

חוזה מסודר יעזור לך להגדיר את הגבולות שלך עם עצמך.

ולגבי עבודה במעט כסף בתחילת הדרך. קל מאוד להתלונן על זה ממרחק של כמה שנים. אבל אם אין לך הרבה קשרים שמכניסים עבודה הרבה פעמים זו הדרך היחידה להתחיל להתגלגל.
רק צריך לשים לב שאתה עדיין מתוגמל (לא חייב להיות כספית) עבור העבודה.

מה שעוד יכול לעזור זה לנסות למצוא שותף מתחום מקביל. כמו קופירייטר, מתכנת, צלם, עורך וכו׳ ולנסות להעביר פרוייקטים אחד בין השני.

jandi

New member
תודה על התגובה

אממש איבדתי את הסבלנות איתו החלטתי שזהו, אני לא עובד עם האדם הזה יותר כי זה לא שווה את העצבים שלי, רוב האנשים נצלנים כי הם רוצים לקבל המון בכמה שפחות, אבל יש גם דרך לעשות את זה והדרך שלו ממש מעלה לי את הסעיף.
הכנתי חוזה ואני עורך חוזים תמיד אבל אחרי שהעברתי להמון לקוחות פוטנציאליים חוזים וזה לא נסגר הבנתי שחבל על הזמן , זה מאיים על אנשים מסוימים וגורם להם להירתע, אז אני סומך על האינטואיציה שלי אם זה מישהו שאני לא חושב שישלם או שאין לי איזשהי ערבות כלשהי שהוא ישלם אז אני מוותר, אם אני חושב שהוא סתם נוכל אני שולח ואז הוא בורח, ככה זה עם נוכלים, אנשים אמיתיים מספיק להם כמה מילים באימייל או בעפ"י והם שומרים על הגינות , החוזה לא יעזור לך בשום צורה. המחירים שלי כל כך נמוכים שלא מצריכים את החוזה בשלב הזה, זה נכון שזה מאוד מציק , כי למשל ....הוא יכול לקחת את הקובץ שלי ולשנות אותו על דעת עצמו ואני לא יוכל לומר לו מילה לגבי זה, אבל אני מנסה כן להבין את הראש שלו ובהתאם זה לומר לו את הדברים, או לתמחר אחרת. האמת זה אחד הדברים שהכי מפחידים אותי אצל אדם כזה, שהוא יקח את הפרוייקט ואז יתן למישהו שיחרבש הכל וזה יראה כאילו זה על השם שלי ואני עשיתי את זה.
הוא קנה את החיים שלי כבר ממזמן, הלקוחות האלה, אני עובד לא רק בחינם זה ברור לחלוטין שאני מבזבז פה יותר מאשר מרוויח (כלכלית) אבל אין לי ספק שזה מה שבונה ואין לי ספק שזה מה שפותח לי דלתות כי יש לי תיק יותר עשיר וגם אני בונה את השם שלי כמותג ומשפשף את הנסיון, לפעמים אני שואל את עצמי כמה זה כבר שווה, אבל עם לקוח שמפרגן אותך ומעריך אותך וגם ממשיך להזרים לך עבודות זה הרבה יותר נעים ופחות מתסכל,
לגבי הרעיון שלך, איך אני עושה את זה, איך אני מוצא שותפים כאלה כשאין לי בכלל קשרים? אפילו במסר אשמח אם תגיד לי, תודה

כמה הצעות

א. האם יש לך את אינטרנט?
אם כן למה אתה לא שם את הלינק שלו בחתימה שלך בתפוז?

ב. ללמוד שיווק
בכל מקצוע שבו האדם העצמאי
הוא חייב ללמוד שיווק
יש ספר נהדר שאם תרצה אני אמליץ עליו.

ג. לחשוב על כיוונים כמו הדרכה
ללמד אנשים אחרים גרפיקה
ראה את מכללת סולו-שאדם גאון פתח ומלמד אחרים.

ד.לפתח אסרטיביות ויכולת להגיד 'לא', ללקוחות
ולעבוד על הערכה עצמית כלפי עצמך בקטע של -כל שעה שאני מבזבז שווה כסף. אפילו משכורת מינימום אבל כ.ס.ף.
אין חינם בימנו.
וזה התפקיד שלך להדגיש זאת ישירות ובאסרטיביות ללקוחות שלך.

Mani Greenblat

New member
תלוי מתי

אני חייבת להזדהות מאחר ובתחילת דרכי הייתי בדיוק באותו מצב.
היום, מה שיגרום לי להחליט אם לקחת לקוח או לא תהיה ללא ספק השיחה הראשונית עמו.

אם אתה מרגיש שכבר מההתחלה, עוד לפני שסגרתם, הוא כבר מתנהג ומדבר כאילו קנה את עולמך - תאמר שאינך יכול לקחת את הפרויקט.
אם הוא אומר לך שהוא מ-א-ו-ד התרשם ומעוניין, אבל X גובה עבור אותו שירות חצי מחיר - לא הייתי מוותרת מראש, הייתי מציעה פריסת תשלומים נוחה יותר ואם הוא באמת ירצה לעבוד יחד הרי שפריסת התשלום תסייע לו.
זה משהו שאתה תלמד רק לאחר ניסוי וטעייה.

טיפ נוסף- חוזה עבודה על כל פרוייקט. גם אם מדובר ב 200 ש"ח. זה חוזה שהלקוח חותם עליו ומחזיר לך. אם הלקוח ירים גבה תאמר לו שהחוזה מגן על שני הצדדים. בחוזה תוכל לפרט מה העבודה ובסעיפים אחריו לרשום מה היא כוללת.

וכמובן - העלאת ההכנסות שלך - נסה לחפש חברות גדולות לעבוד איתם (כך אני עושה) על בסיס פרילאנס, ייתכן ותשמע סירובים או בקשות לעבודת ניסיון ראשונה, אבל לדעתי ומנסיוני זה שווה את זה כי זה יכול לייצר לך הכנסה קבועה על בסיס חודשי.

ומה לגבי מלאי.. תמונות ואיורים?

הכוונה בתחילת הדרך, האם רכשתם תמונות ואיורים למאגר שלכם?
ניתן לרכוש אותם בחבילה אבל כשאין מספיק לקוחות אז נכון לאותו הרגע זה כסף שלא חוזר... כשמגיע לקוח אחד או שניים, זה עדיין לא מכסה את החבילה

Mani Greenblat

New member
אני באופן אישי לא קונה מראש

איך אפשר לדעת אם המאגר יתאים?
מה אם יש בו תמונות נפוצות מאוד ואת/ הלקוח תרצו תמונות פחות מוכרות?

באופן אישי, רכשתי מספר של X קרדיטים באתר מסויים. אני משתמשת מתמונות שיש בו במהלך העיצוב (כשהwatermark עדיין עליו) אם הלקוח אוהב את זה אני רוכשת את התמונות.
כך אני יודעת שקיבלתי תמורה לכספי.

למעלה