האם הייתם רוצים לדעת הכל?

• פותח הנושא yulki
  • פורסם בתאריך

yulki

New member
האם הייתם רוצים לדעת הכל?

לכל אדם בכל מקום יש שאלות ותהיות בכל נושא.... זה יכול להיות נושא מהותי כמו האם קיים אלוהים נושאים של פיזיקה ומתימטיקה כמו נסיעה בזמן.. טוב, הבנתם את הרעיון..... רציתי לשאול אותכם אם הייתם רוצים לדעת את כל התשובות ואת כל האמת או שהייתם מעדיפים שנישאר כמו שאנחנו פשוטים וסקרנים? אני חושבת שהייתי מעדיפה להישאר כמו שאני כי ברגע שיודעים את כל התשובות החיים נעשים די משעממים, לא?

driver8

New member
לא תמיד

אני דווקא חושב שצריך להנות מהידע ולנצל אותו כמו שצריך!!! תחשבי איזו עוצמה ואיזו השפעה היתה לך אילו היית יודעת איך לגרום לדברים להתרחש (לדוגמא - מחשב בנוי על ידע רב אולם קטן יחסית למה שעוד אפשר לגלות,אני חושב,בגלל שלא ניתן לדעת אם יודעים הכל אלא אם כן את יודעת הכל) בקיצור צריך לנסות ולהחכים כמה שיותר - זו דעתי לפחות driver8

yulki

New member
ברור!!!!........

שצריך כמה שיותר להחכים וללמוד, אבל אני מדברת על דעת את כל התשובות לכל סודות היקום...... אני חושבת שזה מאוד מאוד מפחיד להיות עם ידע כזה

driver8

New member
דבר ראשון...

בשאלה שלך כתבת שהחיים היו משעממים אילו היית יודעת הכל ועכשיו את כותבת שזה יכול להיות מפחיד... דבר שני שמתקשר קצת למודעות העצמית - אם תדעי להגדיר את עצמך עד לפרטים האחרונים תוכלי לשלוט בכל הידע שבעולם - גם בלי לפחד!!! ולגבי הספקנים - מניסיון אישי - אפשר להגדיר את עצמך עד לפרטים האחרונים!!!!!!!!! driver8

yulki

New member
זה ממש מוזר שאמרת את זה........

כי עכשיו נתנו לי לעשות עבודה בהיסטוריה ולהגדיר את עצמי כיהודיה-ישראלית אני התיישבתי לכתוב את החיבור הזה והתחלתי להתעצבן כי אני בכלל לא יודעת אם אני רואה את עצמי כיהודיה.... נאי לא מאמינה בה´.... לא מקיימת תרי"ג מצוות וכו´ וכו´ אני פשוט ציונית, זה הכל..... ובקשר להגדרה עצמית, אני רק בת 15....אז איך אתה מציע לי להגדיר את עצמי גל

אני מצטערת לאכזבך

אבל כבר מזמן זנות יהודית לא הפכה להיות רק מבחינה דתית... זה הפך להיות הלאום שלך איך שנולדת. ככה מגדירה אותך האניטשמיות המודרנית נכון שהבסיס פה הוא קצת קשה יוץתר מאשר ההגרדרה הפנימית שלך אבל ככה העולם עובד היום.... את יהודיה בלאום שלך??? את יהודיה לכל דבר חוץ מזה אני חושבת שלא כל בנאדם יכול לקיים את המצוות כולן כי זה אנשים שזה יכול לשגע אותם ותאמיני לי אני מכירה מספיק דתיים מכל השכבות כדי לדעת מה הם עושים ומה לא-אישית אני לא חושבת שאני הייתי מסוגלת למה שהם עושם... אבל באותה מידה הם לא מסוגלים למה שאני מסוגלת... בכל מקרה הפואנטה שלי פה היא שאת חוגגת את החגים היהודיים את מודעת לחגים וללאום שלך... הציונות נובעת מהיהדות... את ציונית??? אז את גם יהודיה... אוהבת תמיד
חן

yulki

New member
כנראה לא הסברתי את עצמי....

קודם כל דת ולאום זה שני דברים שונים....... אין כזה דבר לאום יהודי.......יש לאום ישראלי בגלל זה יש ערבי ישראלי ונוצרי ישראלי..... אני רק בת 15 וזה שנולדתי לאמא יהודייה זה אומר שאני יהודייה בנתיים אבל אולי אני אצא לטייל בסין ואחליט שמתאים לי להיות בודהיסיטית... אגב, צ´ארלס אורד וינגייט היה ציוני ונוצרי אוהבת יותר
גל

אז לא הבנת אותי

אני דיברתי על ציוני במובן של יהודי ציוני לא על הקטע של וינגייט לדוגמא כי ידוע לי מה הוא עשה... יש גם ציונים שהם קתולים הדוקים-כי הם מאמינים בתורה (או בברית הישנה) ואין קשר בי זה ליהדות... אני גם לא מגדירה יהודי כלאום יהודי זו דת אבל באותה נשימה זה גם מי שאת זו הגדרה שניתנה לך בין אם את רוצה או לא... את מקיימת את החגים בחוסר רצון? את מרגישה שהתנ"ך זה בבלאט אחד גדול ושאת לא רוצה ללמוד אותו??? כרגע אפשר להגיד אולי זה גיל ההתבגרות או שאת סתם מבולבלת (דיון שונה לגמרי) אבל הקטע הוא שכל הדתות השמיות בנויות על התנ"ך (כן גם בקוראן יש אלמנטים של התנ"ך-יש תרגום שלו לעברית למעוניינים) באשר לבודהיזם אני לא יודעת... מה גם שהיום שם נרדף לישראלי שאינו "ערבי" הוא יהודי... איך שלא תסתכלי על זה זו התווית שנתנה לך בין אם מוצא חן בעיניך או לא.. אם תחליטי להתנצר להתאסלם או לגלח את הראש ולהפוך לבודהיסטית לא ישנה את הזהות הראשונית שלך-את יהודיה, באת מהעם ומסורת שלמה שחיו בפחד ובנסיון להציל את עצמם בכל העולם במשך אלפיים שנה... אני לא דתיה ואני אפילו לא בטוחה שקיים אלוהים אבל אני יכולה להגיד לך את הדבר הבא המשפחה של סבא שלי חייתה במשך 1800 שנה והכל היה מתועד, עד שהנאצים שרפו את זה כל המשפחה של הסבא השני שלי נהרגה בשואה בגלל יהדותם... סבתא שלי עלתה לארץ בגיל 15 בגלל יהדותה (היא ציונית שומרת מסורת) אני מתכוונת לשמר את היהדות הזו... אם לא האומץ, והמסורת של אותם אנשים שנלחמו בשביל העובדה שאני אהיה פה... נגד הנאצים ונגד הערבים במלחמות ישראל... אני מתכוונת לשמר את המורשת של אותם אנשים.... ואם זה אומר להיות יהודיה... אז אני יהודיה ודם פראוד אוף איט אוהבת תמיד
חן

klara7

New member
תגובה ל YULKI

אין איש בעולם שהצליח למצוא את כול התשובות, מהנקודה הזאת מגיע האדם, ולכן החיים לא משעממים, כול תשובה מעלה שאלה חדשה או דיון האם התשובה הזאת נכונה, כך זה תמיד...ולכן השאלה נשללת, אין דבר כזה מציאת כול האמת והתשובות. אשמח לתגובה ממך...

yulki

New member
נכון אבל.......

את צודקת אבל אני לא מתכוונת האם זה אפשרי, אני מתכוונת האם זה כדאי....

דז

New member
הייתי

רוצה לדעת את כול התשובות. בגלל חינוך לקוי ויהירות בולטת.

שלום

אני חדש פה,רק רציתי לומר מה שאני חושב. אני אישית לא הייתי רוצה לדעת הכל, כל הרעיון בחיים הוא ללמוד עוד. כלומר הלמידה עצמה היא חלק מהחיים. האדם צריך ללמוד, למה שיוולד אם הוא מושלם?, חיים די משעממים, עולם משעמם, בלמידה יש הנאה, לא בכל למידה, אבל מה שאנחנו אוהבים לעשות(כלומר ללמוד).זה כמו משחק, זה כאילו שהאדם נוצר כדי להתפתח ולהתפתח וללמוד את מה שהוא לא יודע, כלומר לחיות, כל העולם סובב סביב למידה אם תשימו לב...

ShabyMan

New member
ומה אז ....??

אז אנחנו נועדנו להתפתח ולהתפתח ... וזהו? זה תהליך האבוציונלי שלנו? רק ללמוד ולהעשיר את עצמנו בידע?? זאת המטרה שבשבילה אנחנו חיים? ומה אז??? לדעתי יש סיבה שאלוהים לא טרח לספר לנו שיצר לנו חיים. אולי אני אומר זאת במין ציניות אבל ככל הנראה אני עוד אחד שרק שואל אבל.. לא מוצא. ומה אז ???

אני אמרתי...

אני אמרתי :חלק מהחיים, הלמידה היא רק חלק ממשהו מאוד גדול(אני שואל את עצמי מה זה בדיוק אותו הדבר הגדול),(אנחנו לומדים כדי להביא נוחיות לעצמנו,ככל שההתפתחות גדולה יותר,בדרך כלל, לא תמיד, אבל בדרך כלל החיים נוחים יותר),החיים הם בשביל להנות מהם(גם זה רק חלק), אני חי בשביל לחיות ומפני שאני יודע שיש עולם גדול לחקור ואני רוצה לחוות כל חוויה אפשרית שאני רוצה.לפי דעתי כל דבר בחיים שלנו מוסיף חלק לפזל גדול, ושבסופו רואים את התמונה המלאה. יש לי שאלה קטנה: למה המון אנשים תמיד מחפשים דרכים להאריך את החיים?

ShabyMan

New member
../images/Emo13.gif

למה להאריך את החיים? כי כמו שאמרת, אולי יש עולם גדול לחקור, ןהם פשוט לא רוצים למות בידעה שהם לא חקרו מספיק. לא הייתי מגדיר "המון" וגם לא "מעט". אינך יודע כמה אנשים בעולם נהנים מחייהם והאם הם באמת רואים את "התמונה המלאה" של החיים. מה שכן כל בן אדם באומנתו יחייה. לפי דעתי צריך לענות על השאלה "למה אנחנו" ... זה כבר יותר מסתורי.. לא כן???

shabaz

New member
למה המון אנשים גם חושבים על

התאבדות וחלק מיישמים אותה? את חושב שזה רצון לידע? קבל תאוריה. עכשיו המצאתי טרי מהתנור. אולי אנשים רוצים לחיות יותר זמן, כי הם רוצים יותר זמן לשליטתם. כי מזה בעצם חברות? ומשפחה? הידיעה שיש לך אנשים שמכירים אותך, נסיון להשתלט עליהם. כי מי בעצם לא רוצה שליטה? כולם. האנשים שחוקרים, אולי הם רוצים לקבל תהילה? הכל מאנוכיות. יתכן שזה כך? הרג אותי לראות אנשים מתחרים (במלחמה הקרה למשל) על המצאת נשק, שיכול להרוג מליונים, הרס טוטאלי של הסביבה ובע"ח (אני בכוונה לא מזכיר חורבן של אנושות, כי....אני חושב שאנחנו....איך לומר...טיפשים) רק כדי להתפרסם!!!!!! האמריקאים או הרוסים. ואולי בעצם הרצון לחקור הוא רצון שנוצר מתוך הנחה שאנו באמת טיפשים, ואז אנו מנסים להגיע למצב שבו נהיה חכמים ומפותחים באמת? התחלתי דיון חדש לגמרי ואני לא בטוח שזה ממש רלוונטי למה שנשאל, אבל אני אישית שמח שפרקתי את זה. תודה על תשומת הלב....

ShabyMan

New member
הנבואה השמיימית ...

" האם שלושים שנה של עניין בפיסיקה מודרנית, באקולוגיה, בדתות מיסטיות ובפסיכולוגיה בין-אישית מתחברות בסופו של דבר ל"שכל ישר" רוחני חדש? האם אנחנו מתחילים לחיות את בשכל הישר החדש הזה? האם יתכן שהוא יהיה הדגם השליט במאה הבאה? ... " ציטוט זה לקוח מהספר של ג"יימס רדפילד "הנבואה השמיימית". אני ממליץ לך ולשאר אנשי הפורום לקרוא את הספר הזה ולדעת שהחיים הם ידע שכדי לרכוש אותו ולנצל אותו בתבונה - כי ידע זה כוח. קריאה מהנה !

יש לי את...

יש לי את הספר המון זמן, אבל לא הספקתי לקרוא אותו, אני אתחיל בקרוב

למעלה