האם הייתם רוצים לראות...

TheIllustrator

New member
האם הייתם רוצים לראות...

בארץ יותר בניינים מלבניים, בעלי משטחי כל-זכוכית כבירים, כגון מגדל היהלום באזור הבורסה? זה קצת מוזר, מאחר ואנני ממעריצי סגנון זה(למרות שאני גם לא מאד מתנגד לו, אם הוא עשוי בטוב טעם), אולם אני חושב כי יש מחסור חמור בארץ במגדלים כאלה! אני מאד אוהב את השתקפות על משטחי הזכוכית העצומים במגדלים כאלה, וזהו למעשה סוד קסמם - מעיין מסך השתקפות עצום ומשתנה(לפי עונות השנה, מזג אוויר, שעות יום, ומה לא) אנא הביעו דעתם ואימרו גם היכן הייתם ממקמים מגדל שכזה, בארץ. (אני הייתי עושה זאת ממש מול עזריאלי וגם בניין אחד כזה, אל מול חוף הים של ת"א).

oren*

New member
יש מחסור חמור בארץ במגדלים. נקודה.

דווקא בגלל שיש מחסור, ודווקא בגלל שאין פה תרבות גורדי שחקים - כל הכבוד שהולכים על עיצובים ייחודיים (עזריאלי, פרזידנט, סיטי גייט, סיטי טאוור, מילניום, פלטינום...) ולא נתקעים באותה חשיבה מרובעת ומשעממת שלא מוסיפה דבר וחצי דבר לנוף האורבני חוץ מחתיכת זכוכית שמחזירה את אור השמש ומסנוורת את הנהגים ותושבי הסביבה. הנה, מגדלי טראמפ בניו יורק, פרוייקט שבנייתו מסתיימת בזמן הקרוב - גוש פלדה וזכוכית בגוון חום (גובה 269 מטר למיטב ידיעתי) - מה זה נותן לסביבה? מה מיוחד בו? כלום. ראינו כאלה בעבר, נראה כאלה בעתיד - בתקווה לא אצלנו. בניינים גבוהים צריכים להיות מיוחדים, את הקוביות והמלבנים תשאירו לבניינים בגובה 4 קומות. יחי מגדלי פטרונס
ובקרוב גם פרוייקט "לב העיר" במרכז תל אביב.

TheIllustrator

New member
היי!

אורן!!!
אתה מכיר אותי מספיק טוב, ויודע טוב מהו הטעם שלי בבניינים, ורק אתמול לנהנו לקטול את ה-TRUMP WORLD TOWER אבל באמת... אתה יודע שלא התכוונתי לגושים כוערים כאלה! :) אני מתכוון לבניינים כגון מגדל היהלום! בניינים עם חן מסויים(מועט ביותר), ועם שטח זכוכית עצום - אבל לא זכוכית חומה או שחורה, אלא כסופה או כחול\ירוק מטאלי! אני חושב שבניינים(2-3 לא יותר), כאלה יכולים מאד להוסיף לת"א ואני הייתי מאד שמח אילו היו בונים כאלה גם בארץ... ראה, פרט לסיטי גייט(גובה מופרז), מגדל היהלום הוא הבולט והמוכר בבניני הבורסה!

oren*

New member
כיוון שהוא היה הראשון או בין

הראשונים בבורסה - וגם השם שלו מאוד מתאים לאיזור בו הוא נמצא. אם תשאל מישהו היכן ממוקם "בית הראל" הוא ידע להגיד לך? למרות שמגדל היהלום הוא הבולט והמוכר בבנייני הבורסה, הוא בכלל לא מושך ולא מעניין. עזריאלי עשה רעש לא נורמלי, ועדיין עושה (הוא מככב בתפאורה של אלי יצפאן וגם בפספוסים), עכשיו גם מצלמים את סיטי טאוור בטלנובלה חדשה בערוץ 2 ובקרוב תהיה התלהבות סביב סיטי גייט. למזלנו עזריאלי מספיק מיוחד ומספיק גבוה ולקח את הכתר שהיה שייך במשך כל כך הרבה שנים למגדל שלום (אני זוכר בתור ילד שהייתי שואל מה הבניין הכי גבוה בישראל). למה להוסיף לתל אביב האפורה והעמוסה עוד כמה בלוקים מרובעים? במקום למלא אותה בבניינים מעוגלים, בעלי ארכיטקטורה מעניינת - שיהיה כיף להסתכל למעלה. ושמישהו יקח קצת צבע וישפריץ על מגדל שלום - מה זה הצהוב-בז´ המזעזע הזה? גועל נפש. ושים לב איך עזריאלי, שהוא בסך הכל פרוייקט אחד, עשה רעש במשך ארבע שנים, לעומת הבורסה ברמת גן שקיימת כבר עשרים שנה ולא מתייחסים אליה בקושי (למרות שיש שם כמות מכובדת של מבנים גבוהים ומיוחדים).

TheIllustrator

New member
לא בדיוק נכון...(חלק)

היי אורן.
יש לך טעות קטנה... מגדל היהלום לא היה הראשון מבין מגדלי הבורסה(זה היה מגדל שמשון המכוער, שבנוי מעט דרום-מזרחית ליהלום), ולמעשה, הוא החדש ביותר מבניהם - נבנה בשנת 89´ או משהו כזה. אני מאד מסכים איתך לגבי העזריאלים, הגייט והסיטי טאוור, ואפילו
אני מסכים איתך על כך שמגדל שלום דוחה!(למרות שיש רבים שטוענים שזהו הטוען לכתר כ"בניין היפה בארץ"
). ואני באמת הייתי רוצה לראות עוד 2-3 הביינים כדוגמת מגדל היהלום בארץ. (אבל שיהיה יותר איכותיים בבקשה! עם משטחי זכוכית מראה כסופה - זה פשוט הכי יפה)

wakshlak

New member
מגדל טראמפ בניו יורק - איום ונורא!

אחד המגדלים היותר משעממים והלא מעניינים שראיתי כבר הרבה זמן. בדיוק דיברנו על זה אתמול... משעמם, נטול כל חן או סוג של יופי ואפילו כל סוג יוקרה. בתור ניו יורקי (ואני לא.. :) ) הייתי מתבייש במגדל הזה. זה רק מוכיח שסתם מגדלים גבוהים זאת לא מטרה. הם חייבים להיות מעוצבים, מעניינים ומשתלבים בסביבתם (או יוצרים אותה). אסף.

TheIllustrator

New member
לאסף בלבד../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אז יש טוען חדש לתואר "מגדל המאה ה-13"???

TheIllustrator

New member
מגדל טראמפ העולמי ©

אין לקחת או להשתמש בציור המצורף בשום אופן!!! ©

למעלה