האם הילד במצוקה?

האם הילד במצוקה?

שלום רב,
לאחרונה הבן שלי, ילד בן 6, נוגע באיבר המין שלו הרבה מאד.
אנחנו גרושים ואביו טוען שזוהי עדות לנסיגה רגשית כשהוא מכוון לכך שהילדים לא נמצאים איתו הרבה (נמצאים לפי הסדרי הראיה שנקבעו).

האם זה באמת סימן לכך?
תודה
 

iameden

New member
סקרנות מינית

להורים יש קושי רב עם מיניות אצל ילדיהם, במיוחד כשהם צעירים כל כך אבל יש לזכור שבגילו של בנך מדובר בסקרננות מינית אשר יכולה להיות נורמטיבית ומותאמת לגילו ולהתפתחותו.
ילדים רבים בגיל הרך ובגיל בי"ס היסודי, נוטים לגלות את איבר מינם ולהיות סקרנים מאוד בהקשר אליו (מעבר לכך שהם גם מגלים שהמגע נעים להם).
בסגרת העובדה שאתם נחשפים למיניות של ילדיכם, יש מקם ללמד אותו על מיניות והתנהגות מינית מתאימה:
לא כדאי למנוע מהילד את החקירה המינית אבל מצד שני צריך לומר לו שמגע באזורים פרטיים צריך להיעשות בפרטיות (בחדרו, במקלחת, בשירותים) ולא בפומבי.
הגוף שלנו הוא רק שלנו ויש לנו זכות מלאה להחליט אם ילד אחר יגע בנו במהלך משחק (כאן כדאי ללמדם אסרטיביות).
אוננות זהו צורך טבעי ובריא שיש לקיימו בפרטיות.
אסור לגעת, לנשק או לחבק ילד אחר ללא הסכמתו.
תמיד נשארים בלבוש מלא כאשר משחקים עם ילדים אחרים.

איך בעצם נדע אם זו התנהגות תואמת התפתתחות או לא (ללא קשר לנסיגה רגשית)?
כל עוד הילד לא נסוג לעולמו ומועסק רק במגע באיבר מינו (כלומר ממשיך להיות חברתי, מצליח לשמור על קשרים חברתיים ולהתנהל בצורה טובה בחברה, בבית ובביה"ס, ההתנהגות המינית לא נחשבת בעייתית.
לדים מבינים בגיל מוקדם מאוד כי את החקירה המינית יש לנהל בחשאי. אם ילדים מתגלים בזמן משחק מיני בריא ונאמר להם להפסיק, קרוב לוודאי שהמעשים המיניים יפחתו או יפסקו, לפחות בנוכחות המבוגרים. אם הוא ימשיך לגעת בעצמו בפומבי, למרות שנאמר לו (לא בכעס אלא כציון עובדה) שאין זה מתאים, יש צורך לבדוק יותר לעומק האם ההתנהגות קשורה לגילויי חרדה (לעיתים ילדים משתמשים באונננות כדי להרגע) או חשיפה למיניות לא מותאמת גיל (אפילו בטלויזיה).
 
שלום אמא מודאגת23

בנוסף לסקרנות הטבעית של ילדינו הם גם חשופים לעולם התרבותי שלנו והם לא פעם מבקשים לחקות פעולות של “מבוגרים” בכדי להידמות אליהם.
מיניות ילדים נחשבת חריגה במקרים בהם הילד כופה את עצמו בצורה מינית על אחרים בניגוד לרצונם ועושה זאת באופן מתמשך ומתגבר או באמצעות התהנגות מינית שמקדימה את זמנה מבחינת גיל, כמו למשל אוננות טרם גיל ההתבגרות.
אך חשוב מאוד לזכור כי במקרים רבים, מיניות ילדים היא דבר טבעי ובריא ונובע כתוצאה מהסקרנות הטבעית של ילדים כלפי התנסויות בעולם וחקירתם את מערכת היחסים שלהם עם אחרים, וכי מיניות היא חלק טבעי מכל אחת מאיתנו ובכל גיל. באופן כללי יש לשים לב ליחס בין ההתנהגות המינית של הילד לבין גילו. הגיל הנורמטבי לתחילתה של התפתחות מינית הוא באזור גילאי 8-13 בממוצע, כאשר בנות נוטות “להבשיל” מוקדם יותר. התנהגות מינית שנדמית מוקדמת מכפי גילה, כמו אוננות או ניסיון לקיים יחסי מין בגיל הילדות, מחייבים תשומת לב הורית, מקצועית ובמקרים קיצוניים גם טיפולית. בכל מקרה של התמודדות עם מיניות ילדים חריגה יש להתנהל בצורה שאינה יוצרת אצל הילד רתיעה עתידית כלפי מין ושאינה משבשת אלא רק “מחזירה למסלול” הטבעי את המיניות של הילד.

בברכה, מכון חיבורים.
 
למעלה