האם הכל באמת עובר?

האם הכל באמת עובר?

למילים "הכל עובר" יש משמעות מאוד אופטימית בעיניי- לא נורא,
הכל יהיה
בסדר, זה יעבור... אך תמיד תהיתי האם השיר עצמו (שאני מאוד מאוד מאוד אוהבת
) הוא באמת אופטימי או מסתכל על האופטימיות בעיניים ציניות?
"כל מה שפעם היה ונשכח, היום הוא לא חוזר. זה רק כל קמט שבעור נחרט, שהיום הוא כבר בוער יותר. מתוך שאין דרך חזרה והכול עובר."
האם באמת אפשר לומר שהכל עובר או שזוהי רק דרך לנחם את עצמנו
?
האם אנחנו מחליטים שהכל עובר רק כדי לא להתמודד עם הקשיים?
מה דעתכם- שיר אופטימי או ציני?

לדעתי

הכל באמת עובר ונשכח עם הזמן אבל ברור שכל מה שעובר משאיר בנו משהו ונחקק ומנה בנו משהו,אז זה לא באמת עובר אלא מאיר איזשהו חותם ואז נעלם כמו שהעונה מתחלפת.

שיר אופטימי..

הוא כתב את זה על ההורים שלו.

וזה תלוי בבן אדם איך הוא מתמודד עם בעיה .

mbauman

New member
אני לא יודעת להחליט ....

זה נורא קשה הכל עובר יכול לבוא גם במשמעות עצובה אם יש רגע שמח בחיים אז גם הוא יעבור... ודברים טובים שקרו בעבר אולי לא יחזרו.
אבל מצד שני יש גם תקופה לא טובה או דברים רעים שמה שייהנו רוצים שהם כבר יעברו ומהר.
אבל בגלל שהוא כתב את השיר על ההורים שלו כמו שהוא אמר בראיונות, אז השיר צריך להיות אופטימי :)

נערה162

New member
גם וגם

אני חושבת שזה לאו דווקא סותר..
אני בכל אופן רואה את זה שזה שהדברים עוברים לא אומר שהכול תמיד מסתדר על הצד החיובי, אלא שכל דבר שעובר אחר כך בסופו של דבר מעצב את מי שאנחנו במקום שאליו הגענו.. אבל אני חושבת שהשיר נכתב ממקום חיובי..

בשבילי

לשיר הזה יש משמעות מאוד עמוקה ומתקשרת ישירות לאדם מאוד ספציפי בחיי, שאינו חלק מחיי עוד.
ולכן, כנראה אצלי הוא מקבל טעם קצת מריר - "אין דרך חזרה והכל עובר".
ולעיתים- הייתי (היינו) רוצים לחזור חזרה אך זה בלתי אפשרי.
השיר מדבר על שחרור. דבר שלא תמיד נעים לעבור אותו ורוצים להשאר עוד קצת בזכרונות ובטעם העבר. אבל לא ניתן לעצור את העולם, כך ש- "למרות הכל אין דרך חזרה, והכל עובר"..
אני מודה שבשיר יש גם משפטים יותר אופטימיים על שנים טובות יותר, אבל משום מה לא מצליחה להתחבר אליהם.

למעלה