האם הכנתן פסטה טריה בבית?

michalgad1

New member
האם הכנתן פסטה טריה בבית?

יש מתכון ? האם חייבים מכונת פסטה?
 
בעבר הכרתי די הרבה, בלי מכונת פסטה. והמתכון - מה שלימדו

בשיעורי כלכלת בית - 1 כוס קמח, 1 ביצה, קורט מלח, מים, שמן - כל אחד מהנוזלים בכמות של מלוא מחצית קליפת הביצה.
לשים היטב ואם לא מכינים מיד את הפסטה, עוטפים בנילון.
להכנת הפסטה - מחלקים ל- 2-4 חלקים, מרדדים כל אחד לעלה דק ואותו קורעים לחתיכות (כך ראיתי שגם חיים כהן אוהב לעשות) או חותכים
לכמה חתיכות גדולות או, וזה הכי אהבנו לעשות, מקפלים/מגלגלים לכרוכית, בעדינות ומבלי להדק, בסכין חדה פורסים לפרוסות ברוחב האטריות
שרוצים, ופותחים באצבעות כך שמתקבלות אטריות ואותן מבשלים בסיר עם מים רותחים כמו שמבשלים פסטה.
אפשר להניח את האטריות על מגש גדול או בתבנית גדולה, על גבי קימוח קל, וכך הן מתייבשות להן בינתיים, עד שתתבשלנה.
 

michalgad1

New member
אורני תודה. לא הבנתי משהו

אחרי הרידוד צריך לחתוך לחתיכות ואז מה-לרדד שוב ולחתוך?
 
מחלקים את הבצק לשניים שלושה חלקים, מרדדים כל חלק (פשוט זה

יותר מדי כדי לרדד עלה מספיק דק שלא תופס שטח גדול מדי) ואז חותכים לפי הצורה הרצויה.
 
אחרי שמנסים פעם אחת ורוכשים מיומנות, זה לא המון עבודה

והתוצאה מעולה. סבתי ע"ה הייתה מכינה אטריות כאלה לעתים קרובות. עד עכשיו אני זוכרת איך היו פורסים מפה לבנה על השולחן ולפעמים אפילו על אחת המיטות, ומניחים את האטריות לייבוש. אחר כך היו מכינים אשה רשתה - מרק סמיך של קטניות עם תרד ואטריות. התופרת של אימא שלי (תושבת ותיקה באבן יהודה) נהגה להכין בשיטה זו לוקשען כל שבוע. הייתה שוחטת לכבוד שבת עוף מהלול שלה, מכינה מרק ומגישה עם האטריות.
 
למעלה