בעבר הכרתי די הרבה, בלי מכונת פסטה. והמתכון - מה שלימדו
בשיעורי כלכלת בית - 1 כוס קמח, 1 ביצה, קורט מלח, מים, שמן - כל אחד מהנוזלים בכמות של מלוא מחצית קליפת הביצה.
לשים היטב ואם לא מכינים מיד את הפסטה, עוטפים בנילון.
להכנת הפסטה - מחלקים ל- 2-4 חלקים, מרדדים כל אחד לעלה דק ואותו קורעים לחתיכות (כך ראיתי שגם חיים כהן אוהב לעשות) או חותכים
לכמה חתיכות גדולות או, וזה הכי אהבנו לעשות, מקפלים/מגלגלים לכרוכית, בעדינות ומבלי להדק, בסכין חדה פורסים לפרוסות ברוחב האטריות
שרוצים, ופותחים באצבעות כך שמתקבלות אטריות ואותן מבשלים בסיר עם מים רותחים כמו שמבשלים פסטה.
אפשר להניח את האטריות על מגש גדול או בתבנית גדולה, על גבי קימוח קל, וכך הן מתייבשות להן בינתיים, עד שתתבשלנה.