האם המטרה מקדשת את האמצעים?

גילה או

New member
האם המטרה מקדשת את האמצעים?

המטרה היא תבנית מחזורית של 5 פיתולים מתומנים. האמצעים שהישתמשתי בהם זה עיפרון וסרגל.מיד אומר להגנתי שלאחר הביצוע הראשוני אין לי בעיה עכשיו לקפל את הקיפול הזה ללא האמצעים הפסולים האלה.אבל בתור נסיון ראשון לא עמדתי בפיתוי וחיפשתי איך להקל על עצמי. ובכן האם המטרה הייתה שווה? לי אישית כן.כי הצלחתי לבצע את הקיפול שרציתי. להלן צילום מואר של הקיפול. בהודעה הבאה אשלך קיפול לא מואר שניראה די מכוער יש לציין.בכלל ראיתי באתרים שתבניות מחזוריות יפות בצילומים מוארים.

yepeled

New member
יפה מאוד

כל דרך טובה, ביחוד שלאחר מספר קיפולים לומדים לבצע באופן תיקני.

giladznaor

New member
באמת מקסים!

גורם לי לרצות לקפל קיפולים כאלה, אבל בד"כ אין סבלנות... לגבי המטרה, אז כנראה שהמטרה לא משרתת את כל האמצעים, אבל שימוש בסרגל ועיפרון בפירוש נראה לי תקין. גם רוברט לאנג משתמש באמצעים כאלה (ועוד אמצעים אחרים, הרבה פחות "טהורים") כשהוא מקפל דגמים לתצוגות. כל עוד את יודעת שאת יכולה לקפל את זה ללא האמצעים, והאמצעים נותנים תרומה משמעותית (כגון חסכון בזמן), אז בוודאי שזה בסדר!

bshuval

New member
אכן מקסים

אני מאד אוהב קיפולים כאלה. האם אתם עדיין מתפלאים שאני מעריץ את שוזו פוג'ימוטו (הוגה התבניות המחזוריות מסוג זה)??? אם למישהו יש ספרים שלו שהוא רוצה להיפטר מהם, תודיעו לי... (אני מת להשיג את ספריו)

למעלה