האם המטרה מקדשת את האמצעים?

כיאוס

New member
האם המטרה מקדשת את האמצעים?

התווכחנו בשיעור הסטוריה האם דרכו של סטאלין,עצם ביסוס שלטונו ופעולותיו המזוויעות קידשו את המטרה שהייתה הפיכת רוסיה למעצמת על תעשייתית משגשגת, ששיפרה ברוסיה את איכות החיים בצורה משמעותית. אני ישמח לקרוא דעות לשאלה זו... כיאוס

Ergil

New member
איפה שיעור הסטוריה?

בבריה"מ לשעבר? רק שם מישהו יכול לומר שסטאלין טרם איכשהו למדינה. "מעצמת על תעשייתית משגשגת"????

conatus

New member
רצח הוא כלי ניהולי ? אולי במאפיה

רק הנרצחים היו יכולים להשיב לך תשובה אמיתית העניין הוא שמישהו סתם את פיותיהם. העובדה שברית המועצות קרסה בסופו של דבר היא בין היתר תוצאה של ניהול שלטון שמעניק לעצמו סמכויות של קיצור חייהם של בני אדם.

Papito

New member
בואי נראה

המטרה הראשית של כל אדם היא להיות מאושר כדי להיות מאושר אני לא חושב שצריך לרצוח ולהעלים 40 מיליון חבר´ה

כיאוס

New member
האושר הוא לא העניין פה

פה לא מדובר על האושר, כי אנחנו לא יודעים אם פעולות אלו גרמו אושר למשהו כולל סטאלין עצמו. השאלה פה האם כל הרציחות שהוא ביצע היו מוצדקות כדרך למטרתו שביה"מ שתהיה מעצמת על. הרציחות פה הן אמצעי, והשאלה היא האם האמצעי הזה מקדש את המטרה.

Ergil

New member
המטרה של סטאלין

לא הייתה לבסס את בריה"מ אלא לבסס את עצמו.

תודה לאל כולנו.....

אנשים מוסרים ויודעים שאין צורך לנקוט בדרכו של סטלין כדי לקדם מדינות ועמים אל מצב טוב יותר.אשר לפרט האינדודואלי עצמו אני רואה את תפקידי לעמוד כחיץ מול אלה אשר בחרו באמצעים ברוטלים על מנת להשיג מטרות ברוטליות. שלך חנה גונן

למעלה