האם המערכת החיסונית של הגוף..

Caligola

New member
האם המערכת החיסונית של הגוף..

..אידאלית? כאשר החום הגופני של האדם מתחיל לעבור את ה-37 ומגיע לרמה של כ-39 ומעלה מעלות יש סכנה לבריאותו של האדם. החום הוא תגובה של הגוף לחידקים המזיקים לגוף, והמערכת החיסונית ברגע שהיא נתקלת בחידקים מסוימים מרימה את העוצמה של החום.. אך, יש גם סכנה קיומית במנגנון הזה, כאשר חום הגוף עובר את ה-40/41 מעלות יש חשש שמא לחולה יגרם נזק לגוף ותאים רבים יכולים לההרס (אם החום ממש חמור).. נראה שהמנגנון הזה הוא בעצם "אליה וקוץ בה", שכן למרות שהוא עוזר להלחם בחידקים מזיקים הוא עצמו במצבים מסוימים גורם נזק לגוף, והנזק יכול להיות מתוקן אך ורק באמצעות טיפול תרופתי נכון.
 

netbird

New member
אסטרטגיה של פתוגנים

פתוגן חכם לא הורג את הפונדקאי, אלא מנצל אותו כדי להתרבות ולעבור לפונדקאי הבא. בני אדם לא מתים מוירוס שגורם לנזלת, אלא מחיידקים המנצלים את הסחת הדעת של המערכת החיסונית. מעניין שוירוסים גורמים לעליית חום הגוף ל-38-38.5 מעלות, בעוד שחיידקים גורמים לעליית חום הגוף למעבר לכך (אפילו מבחינים בין מחלות נגיפיות לבין בקטריאליות באופן כזה). היום עדיין אין תרופה כנגד וירוסים, אבל אנטיביוטיקה לרב מצילה חיים משום שהיא פוגעת בפתוגן המסוכן יותר, החיידק. נכון, יש מגוון רחב של מחלות ויראליות הגורמות למוות (איידס, כלבת), אבל לרב חיידקים ופטריות הם המסוכנים יותר. וירוס האיידס לא הורד את הפונדקאי באחת, אלא לאחר מספר שנים, מספיק זמן בכדי שיוכל להתפשט הלאה. זהו וירוס מוצלח מאוד לא רק משום שהוא תוקף ישירות את המערכת החיסונית, אלא ולא פחות חשוב, הוא מועבר גם דרך מגע מיני. הוא נסמך על אחת המטרות העיקריות של כל אורגניזם - רבייה. באופן כזה הוירוס יכול לחסל אוכלוסיות מבודדות ולא להשאיר מהן זכר. באוכלוסיות כאלה דינו של הוירוס להיכחד(?). אבל...רב אוכלוסיות האדם אינן מבודדות, ו...לא כולם מזדווגים עם כולם...
 
לא, היא לא אידיאלית.

וטאני יכול להביא לך לא מעט דוגמאות לתגובות לא אידיאליות של גוף האדם. דוגמא אחת שבוודאי מוכרת לך: כאשר חם לך אתה מזיע והזיעה מרטיבה לך את העור. ההרטבה מפחיתה את שטח הפנים של המשטח (העור) ממנו היא אמורה להתנדף ולכן הזעה מעבר לנקודה בה הזיעה מרטיבה את העור מעכבת את קירור הגוף- וגם מבזבזת מים יקרים.
 
למעלה