האם המפץ הגדול לא סותר את הטענה לגבי חורים שחורים ?

בועז 123

New member
האם המפץ הגדול לא סותר את הטענה לגבי חורים שחורים ?

המפץ הגדול ברגעיו הראשונים היה עד כמה שאני מבין, גוש מאסיבי ביותר של חומר דחוס, שהוא בעצם מעין חור שחור ענק. איך משהו הצליח לברוח משם? איך הגוש המאסיבי והדחוס הזה הצליח להיפרד לכל הגלקסיות שיש היום ביקום? הרי אפילו אור לא מצליח לברוח מחור שחור, איך משהו הצליח לברוח מגוש חומר בעל כוח משיכה הרבה יותר אדיר?

hnc

New member
אענה לך בשאלה

אחרי שכל החומר והאנרגיה שיש ביקום (אלה שנראים וגם אלה שלא, פשוט הכל ) נדחסו בתוך החור השחור הזה עד למקסימום, מה יכל לקרות משלב זה לאותם חומר ואנרגיה דינמיים שבחור שחור או שבנקודה הסינגולרית הכבידתית?

בועז 123

New member
חזרת על השאלה שלי בניסוח קצת שונה

אני לא מבין איך זה עוזר, ואיפה התשובה שביקשתי.

hnc

New member
לא בדיוק חזרתי על השאלה.

בכל מקרה, מהשאלה ששאלתי עולה תשובה אחת והיא שחור שחור מתפוגג בשלב כלשהו לחלל שזה בשלב שאחרי הדחיסה המקסימלית שבתוכו ואחרי שאין לו יותר מה לזלול, ואם אני לא טועה זה בערך מה שעולה מספרו של סטיבן הוקינג "קיצור תולדות הזמן" בקשר לחורים השחורים, אולם אני לא מתחייב על כך כי פשוט עבר זמן רב משקראתי את הספר הנ"ל, שאגב, גם אם הוא לא נותן תשובות מספקות הרי שהוא בטוח מעורר את האדם לחשוב על השאלות שעולות ממנו.

בועז 123

New member
אתה מדבר על זליגה מתוך חור שחור

קודם כל זה מצחיק שהנחת שאני יודע את זה, דבר שני זה תהליך איטי ביותר שלוקח עשרות מיליארדי שנים, לא ממש תואם לזמן קיומו של היקום שלנו.

hnc

New member
כנראה באמת מצחיק שהנחתי שידעת את זה...

ואני לא מדבר על זליגה.
אם תתכן זליגה אז למה לא בצורת מפץ גדול?
לכן, אני מדבר על מפץ גדול שאת זה אני בטוח לא מצחיק שאני מניח שאתה יודע מה זה...

uzi2

Active member
ההבדל בין סוף להתחלה.

סופו של חור שחור "קלאסי" בסינגולריות.
חור שחור הוא פתרון שסופו בסינגולריות של המסה-אנרגיה.
המפץ הגדול הוא פתרון שתחילתו בסינגולריות (חור לבן), וניתן לראותו כהסרטה לאחור של חור שחור.

קולומין

New member
שום דבר לא "ברח" משם

המרחב עצמו הוא שהתפשט. הטעות שלך היא שאתה מניח שהיה מרחב ריק ובו סינגולריות. אבל המפץ הגדול ממש לא אומר את זה. כשמדברים על התפשטות היקום לא מתכוונים לכך שהגלקסיות מתקדמות לחלל ריק אלא שהחלל עצמו מתפשט. קצת קשה להמחיש את זה, אבל תחשוב על צורה דו מימדית שחיה על בלון מתנפח.
בזמנו עניתי על שאלה דומה כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/570/140057517/אנשים_וחברה/אתאיזם

בועז 123

New member
תודה אבל

גם אם המרחב עצמו התפשט, והחלקיקים שנוצרו מיד לאחר המפץ החלו להתרחק אחד מהשני, איך כוח המשיכה האדיר של כל החומר שהיה שם לא קיבץ אותם מיד בחזרה יחד לגוש אחד דחוס ?

קולומין

New member
בגלל החום

ההחום העצום הנוצר במפץ הגדול הקנה לפלסמה אנרגיה אדירה שאפשרה לה להתגבר על כוח המשיכה. לשם המחשה - תחשוב על כוכב שמתפוצץ ומעיף חומר ממנו והלאה למרות כוחות הכבידה שלו.

למעלה