האם המצב הוא בר תיקון?

lovehurts

New member
האם המצב הוא בר תיקון?

חברה שלי נמצאת כרגע בטיול במזרח הרחוק, ואנחנו עדיין ביחד. לפני שהיא טסה פתחתי לה חשבון אי-מייל, ואתמול לא התאפקתי ונכנסתי אליו. קראתי שמה מייל מבחור שהיא טיילה איתו, ושנודע לה שהוא מאוהב בה. אני ידעתי מכל זה, והיא אמרה לי שאין לי ממה לחשוש, ושהיא אוהבת אותי ורוצה אותי. אבל העניין הוא שבמייל שלו היה כתוב שלנשיקה לפני שהם נפרדו היתה משמעות רבה עבורו. עדיין לא דיברתי איתה, ואני מחכה לראות אם היא תספר לי או לא. אני ממש לא יודע מה לעשות, מצד אחד, פלשתי לשטח הפרטי שלה, ומצד שני, אם היא לא תספר לי, בעצם שנינו משקרים אחד לשני. כמו שאני מכיר אותה, היא תספר לי, אבל אני יודע שאני לא אוכל לספר לה שנכנסתי למייל שלה. הכנסתי את עצמי לתסבוכת קשה, הבחורה הזו היא אהבת חיי, ואני חייב לתקן את המצב המגעיל הזה. בבקשה תעזרו לי.

magenta73

New member
אז מה...

הסקרנות הרגה את החתול, כנראה... קודם כל, יכול להיות שהיא תספר. דבר שני, יכול להיות שלא מדובר בנשיקה רומנטית עם רוק ולשון... ובגלל שהוא מאוהב בה, הוא לקח משמעות נוספת לנשיקה. דבר שלישי, היא בטיול. דברים כאלה קורים, והם לא קשורים לרגש שלה אליך. אני מציעה, כמה שזה קשה, שתרד מזה. תשכח מזה. היא כן סיפרה לך על הבחור, זה כבר מראה שיש בניכם פתיחות. חברה טובה שלי עשתה אותו דבר לפני שנים, נכנסה למייל של חבר שלה, שם היא גילתה שהיה לו רומן קצר עם משהי. ההבדל בסיפורים הוא שהוא לא סיפר לה כלום. וזה הבדל מאוד גדול. תחשוב על זה.

lovehurts

New member
תודה

אני בטוח שהיא תספר לי, היא לעולם לא שמרה ממני דבר, היא לא פחדה להסתיר ממני דבר ויש בינינו יחסי אמון מצוינים, עד עכשיו לפחות. אני עוד לא יודע מה היה אופי הנשיקה, ואני אשמח לגלות שהבחור קיבל ממנה נשיקה על הלחי, והוציא את זה מפרופורציות... מה שמטריד אותי זה לא אם הנשיקה היתה עם רוק ולשון, מטריד אותי למה היא עשתה את זה. אני מקווה לגלות שהיא עשתה את זה כדי לא לפגוע בו, כי היא יודעת כמה קשה הוא לקח אותה. יכול להיות שזה באמת המצב, אבל אני לא יודע אם היא חשבה עליי באותו רגע, על איך שאני אקבל את זה. ודבר נוסף שמטריד אותי, הוא העובדה שפלשתי לפרטיות שלה, ואני לא יודע אם לספר לה או לא. אני יודע שזה הרבה יותר חמור ממה שהיא עשתה, ושזה עלול לחסל את היחסים בינינו. טוב אין לי מה להסתיר מכם, אז האמת היא שאני מבקר באי-מייל שלה מאז שהיא נסעה. עד היום גיליתי רק דברים טובים (סיפורים שלה עליי לחברותיה וכו'), אבל זה מתחיל להעיק עליי, וכל פעם אני אומר לעצמי, "תעצור, תבטח בה, אל תרגל אחריה", ואני פשוט לא מצליח, אני מצד אחד הכי בוטח בה בעולם, ולא אמרתי לה שומדבר על זה שהיא טיילה חודשיים עם בחור שאני לא מכיר, ומצד שני אני מפחד להיפגע, אז אני עושה מה שאני עושה. יש סיכוי שהיא תסלח לי על דבר כזה?

magenta73

New member
האמת...

אני לא הייתי סולחת. זאת חדירה לפרטיות וזה מראה על חוסר אמון. מצד שני, אני גם יודעת שזה אנושי, שאם זה שם, ואפשרי, הסקרנות הבסיסית שלנו תקח אותנו לשם. במיוחד שאתה בטח בפחדים שהיא תכיר משהו, כי היא בטיול וזה כביכול טבעי שדברים כאלה קורים. אל תכה את עצמך על זה יותר מידי. ותבטח בעצמך ובה שהאהבה בניכם חזקה יותר מכל פלרטטן שיבוא עם קיט-בג לאיזה מוטל שכוח אל... בכל מקרה, איך שאני רואה את זה, אתה לא יכול לספר לה על זה. פשוט תפסיק.

lovehurts

New member
האמת שלי...

גם אני לא הייתי סולח. אבל כמו שאמרת, אנחנו רק בני אדם וגם אנחנו עושים טעויות... מה את אומרת, אולי אני אסגור איזו עסקת טיעון, אני סולח לה היא סולחת לי? סתם בצחוק... לכשהיא תספר לי, ואגיב איך כשאגיב, אני יודע שזה לא יקרה עוד פעם, מה גם שהיא לא מחפשת ריגושים כאלו (מן הסתם, הרי אנחנו ביחד עדיין) ובנוסף עוד חודש וחצי אנחנו נפגשים שם. כנראה שאת הסוד הזה אני אקח איתי לקבר. (god bless the internet). אפשר רק התייחסות למשהו שאמרתי בפוסט הקודם: יכול להיות שהיא נתנה לנשיקה הזו לקרות כדי לפגוע כמה שפחות בבחור (למרות שזה פוגע יותר לדעתי), אבל לא חשבה על איך אני יכול להיפגע? את האמת, אני מבין את הבחור, היא באמת בחורה מדהימה, ולדעתי הוא ממש סבל בחודשיים האחרונים, כשהוא היה צריך לשמוע סיפורים עליי, לשמוע אותה מדברת איתי כל הזמן, ולספוג את העובדה שהיא לא תהיה שלו. אחרי שקראתי את המייל שלו, והבנתי שהוא לא חיפש סתם סטוץ, אלא ממש התאהב בה, אני ממש מרחם עליו ועל יסוריו. תודה רבה על ההקשבה, מספיק שהוצאתי את זה כדי להרגיש יותר טוב עם עצמי.

lovehurts

New member
למה אני כזה דפוק?

למה ההגיון שלי יודע שאם אני אקפוץ מבניין אני אפצע/אמות, אבל לא יודע שאם אני אשקר וארמה, אני אפגע בי או במישהו אחר, או גם אם הוא יודע את זה, למה אני עדיין עושה את זה? האם זה אומר שאני לא באמת אוהב אותה? שאני לא בוטח בה? שאני לא בוטח בעצמי? ומי אני בכלל שיעשה לה חשבונות? אז היא נישקה בחור פעם אחת, אני כבר חודשיים פועל מאחורי גבה. בכלל מגיע לי אותה?

דוVשה

New member
על התשובות לשאלות שלך רק אתה תוכל

לענות. כי, בסופו של דבר, את ההחלטה מה יעשה אתה תצטרך לקחת. אני לא מבינה בכלל את ההשוואה בין מי בגד יותר באמונו של מי. אתה בוחן כמותית מי צודק יותר ולמי מגיע עונש? אישית אני חושבת שאם לא התגברת על הסקרנות סימן שאתה לא בוטח בעצמך מספיק, לא בוטח בה ולא בוטח בחוזק האהבה שלכם. כן, זה ברור שזה טיול וזה ברור שיש פיתויים וברור שיש געגועים וסיפורים וכל הנלווה לזה, אז? בגידה באמון היא בגידה באמון ורק אתה מכיר את עצמך בצורה הכי טובה לדעת אם תוכל להמשיך הלאה בלי לספר עם הדבר טמון עמוק בפנים.

lovehurts

New member
זו היתה שאלה רטורית...

סתם הרהורים שעברו לי בראש. אני לא מחפש להעניש אותי או אותה. הסיבה שלא התגברתי על הסקרנות היא כי משהו דפוק אצלי. בה אני בוטח ב- 100 אחוז, בעצמי אני לא בוטח. כל פעם שנכנסתי למייל בתקווה למצוא מה שאני לא רוצה למצוא, מצאתי בדיוק ההיפך, מכתבים לחברות שלה על כמה שהיא מתגעגעת אליי וכמה היא רוצה כבר לראות אותי. לדעתי, פשוט לא התרגלתי לרעיון שיש עוד מישהו שאני יכול לסמוך עליו כמו שאני סומך על עצמי (כן, היא האהבה הראשונה שלי). ואולי זה נראה לכם טריויאלי, אבל זה ממש לא.

magenta73

New member
אהמ...

"יכול להיות שהיא נתנה לנשיקה הזו לקרות כדי לפגוע כמה שפחות בבחור (למרות שזה פוגע יותר לדעתי), אבל לא חשבה על איך אני יכול להיפגע?" מה שאתה לא יודע לא יכול לפגוע בך. נכון? אתה יודע כי נכנסת לה לפרטיות. נכון? אמות מוסר? אין פה. לחפש מי פגע יותר? אני חושבת שאתה יודע את התשובה. לא קל להיקשר למשהו ולבטוח בו במאת האחוזים. צודק. אבל במקום להיות אסיר תודה על כך שמצאת משהי, שיש לך אהבה ובטחון, אתה נותן לספקות האלה לחלחל ומן הסתם להרוס את האמון ואת הקשר הזה. חבל.

lovehurts

New member
זהו אני מפסיק עם זה...

החלטתי שאחרי שאני קורא את התגובה שלה למכתב שלו, אני מפסיק, לא משנה מה היא כותבת. והיא כתבה בדיוק מה שהייתי צריך לשמוע כדי להזכיר לעצמי שאני דפוק ושאני צריך לסמוך עליה בדיוק כמו שאני סומך על עצמי. היא כתבה לו שלנשיקה לא היתה משמעות עבורה ושהיא לא חשבה בכלל באותו רגע ורק לאחר מכן הבינה איזו טעות עשתה. היא גם הוסיפה שהיא אוהבת אותי, לא רוצה ולא יכולה לאבד אותי. זהו, הגיע הזמן לשקם את אמות המוסר שלי, להחזיר את האמון שלי בבני אדם, ואם לא בהם, אז לפחות בה.

elchemista

New member
לא רוצה להישמע פסימי אבל

ראיתי את הסרט כמה פעמים, מהצד אמנם, אבל במושבים טובים
ברוב המקרים, כשאחד מזוג יצא לטיול ארוך הוא עשה דברים שהיה לו כיף לעשות באותו רגע, בלי קשר לאוהב/לא אוהב את זה שנשאר בארץ. למה? כי לאנשים יש צרכים באותו רגע, ואנשים משתנים כשהם בטיול- וככל שזה ארוך יותר הסיכוי עולה (שוב, הסטטיסטיקה מדברת...). מכיון שמי שנשאר בארץ הוא המצב של "HOLD" זה תמיד יותר קשה, ואני מבין אותך, באמת.... רק שאני חושב שיש פה בעיה גם של חוסר אמון מצידך, וגם, אולי, חוסר הבנה של מה שהיא באמת עוברת.... אני מבין שאתה מאוד אוהב אותה, אבל אני חושב שאתה צריך להתנתק קצת, ולתת לחיים לעשות את שלהם- תן לה להינות ותשתדל להינות גם- אם נועדתם להיות ביחד זה יקרה, ולא משנה מה יקרה בדרך.

למעלה