האם המקרה הנדון מתאים לתביעת נזיקין

T w e n t y 4

New member
האם המקרה הנדון מתאים לתביעת נזיקין

1. העלמת-הורים חסרי-ישע (ע"י אחי) :אב גוסס ואם-חסרת יכולת שיפוט וקבירת האב ללא יידוע שלי, במקום מרוחק. 2. ריקון חשבונותיהם ולקיחת כספם, וע"י כך- ריקון צוואת האב מתוכן. 3. העלמת מידע מבית-המשפט, אודות מצב האם- שהפכה בסופו של דבר חסויה. 4. האם אוכל לתבוע הוצאותי שהם: חוקר פרטי, על-מנת למצוא ההורים, הוצאות משפטיות להכרת האם כחסויה, והעוול שנגרם. 5. האם אוכל לתבוע כספי ההורים שנלקחו- בוצעה חקירה ויש תעוד.

כן אבל אני חושבת שלא דרך נזיקין

שלום לך, התשובות לשאלות שאת מעלה מתחלקות לשני מישורים: במישור האזרחי - יש כאן סוגייה בדיני משפחה, ראי הקרבה המשפחתית, וכמו כן, סוגיית ירושה/צוואה. במישור הפלילי - לפי דעתי זה המישור היחיד שמתאים למה שאת רשמת כהעלמת הורים, אבל אני לא מבינה איך התבצע דבר כזה בכלל. במסגרת אילו מבין התביעות, אם יוכח שהצדק עימך, תקבלי את החזר הוצאותיך. אני לא רואה איך זה דווקא מתקשר לנזיקין, אולי למישהו אחר יש רעיונות. בברכה,

T w e n t y 4

New member
הבהרה ושאלה

1.יש לי- צו-קיום צוואה, כי לא היו עוררין. פעולת ריקון הח"ן נעשתה בעורמה וניצול זקנים חסרי-ישע ע"י הבן. 2. כל הפעולות נעשו בעורמה, והמשטרה לא עזרה בענין, כי גם עליה הערימו. 3. לכן- חשבתי שאין פה מקום לדיני משפחה, ונשאר לתבוע נזקין על "עוולות" והוצאות , האם נכון?

את יכולה לתבוע בעוולות נזיקין

שלום שוב, אוקיי, זה כבר משנה את התמונה. את יכולה לתבוע בעוולות כמו: תרמית ושקר מפגיע את אחיך. אבל, תביעה זו תתנהל בביהמ"ש לענייני משפחה, בגלל הקרבה המשפחתית... בברכה,

למעלה