האם המשמעות של נזק קל

האם המשמעות של נזק קל

בלתי הפיך לריקמת הריאה היא-copd? אני בת 35 והאבחנה לגבי הנזק לריקמת הריאה נעשתה לפני כשנה וחצי. רק בחודש האחרון התחלתי טיפול ב"סימבוקורט". אני סובלת מדי פעם מלחץ /כובד בבית החזה, ומטופלת בנוסף להכל בריטלין בשל היותי בעלת הפרעת קשב וריכוז. מה דעתך? האם עלי לפנותלמומחה ריאות על- מנת לקבל המלצה להמשך טיפול או שמא הטיפול בו בחרה עבורי רופאת המשפחה מספק? יש לציין כי עישנתי מגיל 17 עד לפני כארבעה חודשים כקופסא ליום. אני יודעת שהפורום עוסק במחלות ריאה תעסוקתיות, אך אין פורוםספציפי למחלות ריאה ואני מוטרדת מאוד. תודה מראש

ברכות

קודם כל ברכות על גמילה מעישון!!! COPD הנה מחלה כרונית של הריאה שניגרמת בעיקר בגלל עישון ישנזק שהוא ביתי הפיך בגלל הרס של חלק תיפקודי של הריאה. צריך להעשות הערכה טובה מה חומרת ה- COPD קודם כל מעולה!!! כל יום ללא עישון ברכות!! התשובה חיובית לפנות לרופא ריאות לעשות הערכה

תודה לך ד"ר

לשם מה ההערכה אם אני כבר מטופלת? האם עלי לעבור דרך רופאת המשפחה בדרכי לרופא הריאות? היא נתנה לי כבר טיפול, האם עלי לאמר לה שאני מעוניינת בהערכת רופא מומחה את מצבי נכון להיום? האם ינתן טיפול שונה במידה והמצב השתנה מלפני שנה וחצי? ושוב תודה לך על התשובה! אפרת

ד"ר עוד קצת שאלות ברשותך...

קראתי על המחלה כי היא מופיעה בד"כ בגיל העמידה, האם העובדה כי היא הופיעה בגילי המוקדם יחסית משפיעה משמעותית על תוחלת החיים? האם משמעותה של המחלה היא הידרדרות מתמדת במצב הריאות ככול שחולפות השנים גם כשלא מעשנים עוד? האם בהכרח אגיע למצבים אקוטיים יותר ויותר עם ההתקדמות בגיל הקשורים להידרדרות במצב הריאות כתוצאה מהמחלה, או שמא ההימנעות מעישון מעכשיו והלאה תעצור את התקדמותה ואת הדרדרות מצבן של ריאותי? קראתי המון חומר, ולמרות זאת לא קיבלתי תשובות לשאלות הללו שמאוד מטרידות אותי. אל רופא בכל מקרה אגיע רק בעוד זמן מה, ולכן אשמח לקבל ממך לעת עתה מעט יותר אינפורמציה על העיניין. סליחה על ההצפה
שוב אפרת..

שוב ברכות

את לא מפריעה לי ואני רוצה לחזק אותך דווקא בגלל הלחטתך להפסיק לעשן. התשובהה היא ברורה. לא כל חולה COPD מתדרדר! רק 15% מהמעשנים עם COPD מחלתם חמורה. לא יודעים במה זה תלוי - כמראה הכל זה גנטיקה. קודם כל אין לי נתונים של תיפקודי הריאש שלך בככ עשית בדיקה כזו? והעובדה שהפסקת לעשן רק יכול לתרום למהלך שפיר יותר של המחלה. תספרי לי אם עשית תפקודי ריאות.

ד"ר ליזי קודם כל

תודה על לבביותך והאכפתיות שעולה מתגובותייך, שנית, כן עשיתי תפקודיריאות בבלינסון לפני כשנה וחצי, בעוונותי לא שמרתי את תשובת הבדיקה ,אני רק זוכרת את סיכומו של הרופא שכתב:"נזק קל בלתי הפיך לריקמת הריאה".אני מתכננת ב-18/12 לגשת לאיכילוב ליום המרוכז בו לפי הפירסומים אמורים רופאים לבדוק חולי או חשודים במחלה זו, ולהפנותם לבדיקות רלוונטיות. השארתי במענה הקולי את פרטי מספר פעמים אך לצערי טרם חזרו אלי... האם את עצמך רופאה באיכילוב? האם ידוע לך על היום המרוכז עליו אני מספרת?

כן אפשר

אני מנהלת מעבדה למחלות ריאה ואלרגיה בבח איכילוב תתקשרי אלי 03-6973988 אוכל לתאם את בואך - אם אני לא זמינה אשאירי לי הודעה

למעלה