האם המשקל קובע?

רבקה128

New member
האם המשקל קובע?

שלום
בטיפולי הפוריות הקודמים נכנסתי להריון באמצעות הזרעה (בהזרעה שנייה) כששקלתי 49 קילו בגובה 1.63 ס"מ.
היום, אני שוקלת 46 קילו והזרעה ראשונה כבר נכשלה.
בעלי סבור שבגלל שאני בתת משקל הרבה יותר חמור הפעם וזו הסיבה שאני לא נקלטת ושגם אם אקלט בוודאי הגוף לא יחזיק את העובר ותהיה הפלה. אני זוכרת שהרופא טען שאין קשר למשקל.
האם הוא צודק? האם למשקל שלי יש פקטור בעניין הכניסה להריון?

אני חושבת שאם כבר

אז משקל עודף מפריע, ולא תת משקל.
למרות שבתת משקל עלולות להיות בעיות עם העלמות של המחזור החודשי, ולזה יש פקטור בהחלט.

ofirsegevp

New member
האם משקל משפיע על קליטה והחזקת הריון

שלום רבקה,

על פי הידוע לי ממה שסיפרו מטופלות פריון שהיו בתת משקל הרופאים לא התייחסו למה שהעלית כפקטור שיכול להשפיע
על סיכויי הקליטה והחזקת ההריון.

עם זאת, מצטרף למה שפרסמה כאן הגולשת "עגיעוגיה", תת משקל עשוי להשפיע על מחזור סדיר או לגרום במצבים מסויימים
לאל ווסת (אמנוריאה)

זוהי הדיעה "הקונבנציונלית". בראייה של הרפואה הטבעית ושל מומחי פריון טבעיים, תת משקל ומבנה רזה
עשוי לרמז על מבנה פיזיקלי (קונסטיטוציה גופנית) שנוטה להפלות או לקושי להחזיק הריון אך אני מסייג :

ישנם הרבה פרמטרים המשפיעים על יכולתך להרות ולהחזיק הריון כגון: איכות ביצית,
מצב ההורמונים בגופך, מצבך הנפשי וגורמים רבים אחרים כך שתת המשקל הוא פקטור אחד בלבד בתמונה כוללנית יותר.

בהצלחה רבה בהמשך

פאשון

New member
אומנם באיחור אבל רוצה מגיבה

אני מאוד רזה. ממש. בעלי גם טוען שאני רזה מידי. אין מה לעשות. זה אני. 169, שוקלת 51. מנסה להשמין ללא הצלחה (אוכלת המון בשר, שקדים, אגוזים, שמן זית, טחינה...). אני גם עם נטייה לסוכרת אז אני לא יכולה לחגוג על פיצות...חייבת להודות שהרזון מפריע לי ברמה הפסיכולוגית כי קשה לי לפעמים להסתכל במראה והייתי שמחה לכמה ק"ג נוספים אבל...אני עדיין ממשיכה לנסות.
אני עברתי הריון עם המשקל הזה וילדתי. הבת שלי אומנם נולדה ממש קטנה אבל היום מבינים שזה לא קשור אליי. האנדוקרינולוג שלי טען שכל עוד אני מקבלת מחזור, הכל בסדר.
אני כרגע בטיפולים וחוששת מהתת משקל אבל אני משתדלת לאכול את כל אבות המזון, מאוזן ושותה המון מים. וזה מה שחשוב.
אם את רזה, הייתי בודקת גם בלוטת תריס וגם סוכר (ולא רק בצום, גם המוגלובין מסוכרר, בעיקר אם את פוליציסטית ומתקשה להיכנס להריון).
לגבי כניסה להריון - האם הפלת בעבר? האם ההורמונים שלך מאוזנים? פוליציסטית?
אולי אופיר יסכים איתי, אין לי מושג, אבל לגוף רזה יותר קר וזה כן מקשה על כניסה להריון ולכן בכניסה להריון חשוב לאכול דברים מחממים ומתובלים כמו קינמון, זנגוויל, מרקים..ומה שמזרים את הדם (סלק למשל שתורם גם לאיכות רירית).
בקיצור - כמו שכתבו לפני, משקל זה חלק מהתמןנה אבל ממש לא רוב התמונה אם בכלל...חשוב לבדוק עוד הרבה הרבה גורמים אחרים (תזונה, איזון הורמונלי, קרישיות במקרה של הפלות)
אם יש לך שאלות- אני פה:)

למעלה