האם הועד להסדרת גידול חיות אקזוטיות
הוזכר בדיונים כלשהם בפורום "שמירת טבע"? אשמח אם תוכל לתת קישורים לדיונים כאלה מהתקופה האחרונה, וגם לדיונים אחרים הנוגעים בגידול ומסחר בזוחלים אקזוטיים. (אני לא עוקב אחרי הדיונים ב"שמירת טבע", ומעניין אותי לקרוא מה נכתב בנושא.) אגב, התייחסות ביקורתית ועניינית לנושא איסורי הייבוא והמסחר של רט"ג (שבינתיים הוקפאו, אבל אני חושש שרק באופן זמני) תוכל למצוא בהודעות לא מעטות שנכתבו כאן בפורום הזוחלים. אני התייחסתי לנושא הזה מספר פעמים. הנה
**דוגמא** לשרשור שפתחתי באותו עניין. גם gaichuk התייחס לאיסורים המדוברים. למשל
**פה**. אגב, אם תקרא את השרשור האחרון שאליו הפניתי, תוכל להבחין בדבר הבא: gaichuk העלה שם טענות מנומקות, ולא זכה להתייחסות מתאימה. (התייחסות כזו אמנם הובטחה על-ידי Torgos, אבל כנראה שהוא לא הבטיח לקיים...) gaichuk לא לבד: אני מבקש לקרוא את הנימוקים לאיסורים שהטילה רט"ג (אם אינני טועה, ביקשתי אותם לראשונה בפברואר השנה), אבל למרות שהובטח פרסום של חוות-הדעת שעליהן שעליהן, כביכול, מתבססת רט"ג - לא ראינו אפילו צל של חוות-דעת כזו. מה כל זה אומר על טיב העבודה שנעשתה בנושא, ועל איכות הנימוקים שקיימים (?) בידי רט"ג - את זה אני משאיר לך. אם כבר הזכרנו את המאבק באיסורי הייבוא והגידול של זוחלים - אני מציע לנו לא להרדם.
המאבק לא נגמר, אלא רק מתחיל. הצטבר כבר סכום מסויים בקופת הועד להסדרת גידול חיות אקזוטיות, אבל: א. התרומות שהגיעו מ
מגדלי זוחלים מזעריות בהשוואה לתרומות של ייבואנים וגם בהשוואה לאלה של מגדלי עופות. ב. יש צורך בכסף נוסף. לסיכום:
נא להכניס יד לכיס, ולהתחיל להעביר תרומות. המאבק הזה הוא של כולנו: של כלל מגדלי הזוחלים.