האם הנחש שבקישור הוא ארסי

gaichuk

New member
התשובה שלך נכונה .

אני טוען שהתמונה המדהימה הזו מבוזבזת... ישנם כמה וכמה שם שמבינים דבר או שניים ויש גם כמה מומחים אבל יש גם את השאר... נמאס לי לראות את היציאות האינפנטיליות כנגד פורום זוחלים והסלקציה שנעשית כנגד הזוחלים בהשוואה לציפורים ויונקים.

יווסטון

New member
גיא.

אם אתה מחליט לרדת על חבר'ה מפורום שכן,כי כתבו שם מס' פעמים דברים שלא לרוחך ועוד מכנה אותם בשמות ,מבחינתי אתה יותר גרוע בעשרות מונים מאותם אנשים.אל תוציא את המרמור שלך על אחרים,יש לך בעיה באמירה של מישהו? תוכל להסביר יפה כמו שאתה יודע,אולי גם תשכנע כמה.אני בטוח שאת החבר'ה מהרשות שיחליטו בענין המינים המותרים ליבוא לא תקלל. לגבי היחס לזוחלים ולסלקציה המדוברת-אנשים ישמחו שם בפורום ללמוד,בטח על זוחלים אז ראה זאת כהזמנה.האמור הוא על זוחלי ארצינו. גידול פרטי /מסחרי-הרבה פעמים מתפתח דיון על זה ועל מינים פולשים-בטח שלא יזיק אם תציג את עמדתך כמגדל וכמי שעומד בראש נושא הזוחלים ב"וועד להסדרת גידול חיות אקזוטיות" שבוע טוב.

רן333

New member
האם הועד להסדרת גידול חיות אקזוטיות

הוזכר בדיונים כלשהם בפורום "שמירת טבע"? אשמח אם תוכל לתת קישורים לדיונים כאלה מהתקופה האחרונה, וגם לדיונים אחרים הנוגעים בגידול ומסחר בזוחלים אקזוטיים. (אני לא עוקב אחרי הדיונים ב"שמירת טבע", ומעניין אותי לקרוא מה נכתב בנושא.) אגב, התייחסות ביקורתית ועניינית לנושא איסורי הייבוא והמסחר של רט"ג (שבינתיים הוקפאו, אבל אני חושש שרק באופן זמני) תוכל למצוא בהודעות לא מעטות שנכתבו כאן בפורום הזוחלים. אני התייחסתי לנושא הזה מספר פעמים. הנה **דוגמא** לשרשור שפתחתי באותו עניין. גם gaichuk התייחס לאיסורים המדוברים. למשל **פה**. אגב, אם תקרא את השרשור האחרון שאליו הפניתי, תוכל להבחין בדבר הבא: gaichuk העלה שם טענות מנומקות, ולא זכה להתייחסות מתאימה. (התייחסות כזו אמנם הובטחה על-ידי Torgos, אבל כנראה שהוא לא הבטיח לקיים...) gaichuk לא לבד: אני מבקש לקרוא את הנימוקים לאיסורים שהטילה רט"ג (אם אינני טועה, ביקשתי אותם לראשונה בפברואר השנה), אבל למרות שהובטח פרסום של חוות-הדעת שעליהן שעליהן, כביכול, מתבססת רט"ג - לא ראינו אפילו צל של חוות-דעת כזו. מה כל זה אומר על טיב העבודה שנעשתה בנושא, ועל איכות הנימוקים שקיימים (?) בידי רט"ג - את זה אני משאיר לך. אם כבר הזכרנו את המאבק באיסורי הייבוא והגידול של זוחלים - אני מציע לנו לא להרדם. המאבק לא נגמר, אלא רק מתחיל. הצטבר כבר סכום מסויים בקופת הועד להסדרת גידול חיות אקזוטיות, אבל: א. התרומות שהגיעו ממגדלי זוחלים מזעריות בהשוואה לתרומות של ייבואנים וגם בהשוואה לאלה של מגדלי עופות. ב. יש צורך בכסף נוסף. לסיכום: נא להכניס יד לכיס, ולהתחיל להעביר תרומות. המאבק הזה הוא של כולנו: של כלל מגדלי הזוחלים.

RandomFan

New member
אשמח לעזור, לאן תורמים?

אני אשמח לתרום, אבל לאן אני אמור לתרום?

רן333

New member
כתובת למשלוח תרומות

, וגם פרטים נוספים בנושא המאבק, מופיעים **כאן**. חוץ מזה, אפשר להעביר את התרומה אלי (בדואר, למשל). במקרים כאלה - אני מעביר את הכסף ודואג להנפקת קבלה לתורם. הכתובת שלי היא: רח' מגן דוד 30, הרצליה 46347. שמי הוא רן לנצט. אם התרומה היא בצ'ק, יש לכתוב אותו לפקודת הועד להסדרת גידול חיות אקזוטיות. תודה.

יווסטון

New member
התייחסות לנושא הוועד

בצורה ספציפית בפורום שמירת טבע תוכל לראות בקישור זה.תוכל גם לראות את תגובתי ואת היחס שלי לפורום זוחלים ולסוגיה הספציפית.ולא,אני לא מגדל. מה שלא אכחיש זה את העובדה שיש מדי פעם יציאות גם בפורום ש"ט.תוכל לראות כאן.בכל אופן חשוב שעמדותיכם יובהרו וזה לא יקרה בזלזול על אחרים פה בפורום הבית,חוץ מהעובדה שיותר נעים בלי לריב (כן אני זוכר שירדו עליך לפני זה,הבאתי בשרשור השני שמקושר)

gaichuk

New member
היי יווסטון

ממה שיצא לי לראות עד היום אתה אחד האנשים השקולים והצנועים מפורום שמירת טבע אבל לצערי הפורום שלך מלא באנטיתזה שלך. מאיפה שהוא החברים שם קיבלו את ההרגשה שהם נעלים מעל השאר,שדעותיהם וידיעותיהם נשגבות מעל כולם,שההשקפה שלהם היא הצודקת ושאין מקום לאחרים. הייתי אומר שגזענות לא חסרה שם אם ציפור ויונק חשובים יותר מזוחל ודג... על הדמגוגיה האינפנטילית וה-Verbal Diarrhea של חברים כמו העיט החביב אני מוכן לוותר... אין לי כח לויכוחים האלו ודעתי ברורה. מעצם העובדה שהפסקתי לכתוב שם ניתן להבין איך אני מרגיש . חברים כמוך וכמו ווינמן ואפילו TORGOS שלפעמים מאכזב,תמיד רצויים כאן ואני אישית שמח על ההעשרה ותרומתכם לפורום (לפני ומאחורי הקלעים). מזל טוב ליום הולדתך ושנתראה רק בשמחות!

naja

New member
אל תכעס על העיט.

הוא בסה"כ גילה שכשהוא יוצא כנגד מגדלי הזוחלים וכנגד הפורום, הוא מקבל קצת יחס...... בסה"כ, מרבית חברי פורום שמירת טבע הם אנשים רציונאלים שמוכנים לקבל ולשמוע דעות שונות ובהחלט כיף לקרא את מה שיש להם לכתוב. מיעוטם מאמין שיש רק דרך אחת נכונה וזו כמובן הדרך שלהם וכנראה שהם מאמינם שכל איזכור שלנו בהקשר שלילי יתן להם יותר קרדיט או כבוד מצד שאר גולשי פורום ש.ט.(וכמעט מיותר לציין שלאותו מיעוט אין שמץ של מושג בכל הקשור לכל נושא גידול הזוחלים בארץ).

צר לי על תגובתך

בפורום שמירת טבע יש מגוון רחב של דעות ועמדות, ומטבע הדברים חלק מעמדות אלו מנוגדות לעמדות הפופולאריות בפורומים אחרים. לא קיימת דעה אחת שמייצגת את הפורום כולו, וגם לא נראה לי שיש ספציפיזם בפורום (מה שאתה מכנה "גזענות") - אם כבר, בניגוד לפורומים אחרים בתפוז העוסקים בחיות מחמד ובזכויותיהם, בפורום ש"ט יש התייחסות מרשימה ועקבית למגוון רחב של בעלי חיים, כולל חסרי חוליות - ובלבד שיהיו חיות בר (ועדיף בישראל).

יווסטון

New member
חבל לי שאתה לא מרגיש שם בנוח

לי דווקא נראה שדווקא בפורום שמירתטבע ישנו איזון ועניין בכל התחומים.ברור שלכל חבר יש את התחביבים וההתמקצעויות שלו אך בסך הכל יש עיסוק ועניין בכל התחומים. תודה על האיחולים. הנה מקדיש לכם צפע א"י צעיר.

Itamar Levy12

New member
רק שתדע

אם התמונה שלך/חבר,שתדע שכפפות כאלה לא ממש יעזרו בנשיכה של פצע,ולא נראה שהרש שלו מוחזק,חבל זה סתם סיכון...

יווסטון

New member
התמונה שלי חביבי.

ולא הוא לא לכוד.והרקע מאחרי הצפע זה לא כפפות אלא בד.ולא,אין שום צורך לתפוס לו את הראש.ממש לא. יש מה שנקרא היום תמונות תקריב. מה שכן אני מסכים איתך לגבי לכידה שרוב הכפפות לא יעזרו.חוץ מהעובדה שגם לא אלכוד או אתעסק,בטח שלא עם צפע..

למעלה