האם הנשיא שלנו הוא אנס?

האם הנשיא שלנו הוא אנס?

ולא פחות ולא יותר גם שר המשפטים שלנו מטריד מינית.... כל כך הרבה אביוז של גברים מבוגרים כלפי נשים צעירות וכפיפות שלהם. יש לכן הסבר מה הולך כאן?

E D G Y

New member
הסברים זה קצת קשה לנפק בקצרה...

זה ארוך ומורכב...כפי שאת יודעת וקשור לתרבות הפטריאכלית שאנו חיים בה ולנורמות התנהגותיות הנגזרות מכך.. המקור נראה לי ברור לרובנו. מה שמענייינן פה זה התגובה. אני רואה בזה שהם מועמדים לדין ומושעים התפקידיהם התקדמות אדירה של הדמוקרטיה בישראל, מערכת המשפט ומערכת הערכים הלאומית אם תרצו. אני בטוחה שנורמת האביוז כלפי הכפופות להן לא התחילה היום וגם לא אתמול. ההבדל הוא שהיום יש תגובה חריפה נגד מעשים שכאלו ופעם זה היה מושתק, נדחק "מתחת לשטיח", "מכובס בבית" ובד"כ היה מסתיים בזריקת המתלוננת מחוץ למערכת בה היא נוצלה בבושת פנים ויותר גרוע, זה בד"כ היה גורם להאשמה שלה במצב ("היא הביאה את זה על עצמה"-מסע הכפשה שלה באם הסיפור התפרסם). אחת המתלוננות (הראשונה שהתלוננה נגד רמון) אמרה שהמטרה בתלונה היא למנוע ממנו להמשיך לעשות מעשים כאלו כי היא הבינה שהיא בטוח לא היחידה ושאיש כמוהו (שבמידה מסויימת גם מכתיב אמות מוסר והתנהגות, כמי שעומד בראש משרד המשפטים ובהיותו איש ציבור) צריך למצות את עונש המגיע לו, גם למען יראו וייראו. מה שמדהים אותי זה מספר הנשים הגדול שיוצאות להגנתו. למה זה קורה? למה עדיין לא מאמינים לבחורה (ועוד אחת ועוד אחת) שטוענת שהטרידו אותה? ולמה דווקא הנשים מקשות עליה? אם היה מדובר באחת, עוד היה אולי אפשר לפקפק (ושוב רק אולי-לא מומלץ גם אז) אבל כשמדובר ביותר מאחת, לי יש הרגשה שאין עשן בלי אש. ואני שמחה מאוד שהציבור הישראלי לא מגבה את הטיפוסים הנאלכים האלה שיושבים על כסאות רמים ומטנפים את פני האומה. הגיע הזמן. אני מקווה שזה ישנה משהו בהבנת הציבור שדברים כאלו אסור שייעשו.

Betterfly

New member
התשובה היא כן

ואם הנשיא אנס, אז מה עם גברים אחרים?.. ידיד שלי אמר היום בצחוק שיכול להיות אמת במקומות אחרים ואצל אנשים אחרים- אם הנשיא אנס אז אולי גם לי מותר? זה נהיה ממש באופנה.

E D G Y

New member
אבל אולי תתבצע פה פעולה חינוכית

ע"י מיצוי הדין... לפחות רמון כבר התפטר...

tapas tapas

New member
הוא עוד לא הואשם

אונס זה דבר נורא. אולי יותר נורא מרצח. אבל זה מתחיל להיות מפחיד להיות גבר, כי זה נראה כאילו כל בחורה יכולה להאשים אותך באונס. וכל מה שצריך זה שהיא תיתן עדות שניראת אמינה. ואז זה המילה שלך נגד המילה שלה, והאבסורד שרק בהתבסס על המילה שלה אפשר להכניס אותך לכלא. בלי שום עדות קונקרטית של עדי ראיה, או של דגימות זרע וכו. הרי היו הרבה מיקרים של בחורות שהפלילו גברים באונס ואחר כך הודו שהם שיקרו ועד שהן לא הודו הגבר היה בתהליכים של ללכת לכלא. ויש גם כאלה שאפילו לא הודו בשקר. דבר שני, לאנשים שעומדים בשילטון יש הרבה אויבים, וכמה אנשים מהעולם התחתון שלא קיבלו את החנינות שרצו לא יכולים לשלם לאיזה בחורה שלהם שתמציא סיפור? אל תיצלבו ישר את הגברים האלה, כי מה אתן בעצם יודעות על המקרה? במקרה של הנשיא הוא עוד לא הואשם וכבר אתן חורצות את דינו. השאלה שצריך לשאול זה האם מספיק להתבסס על עדות מילולית של בן אדם אחד בלבד כדי להכניס בן אדם לכלא ולהרוס לו את החיים? את תגידו שבטח שלא, אבל עובדה שהיו הרבה מיקרים כאלו. וחוץ מזה, בני אדם הם אנשים חכמים, אי אפשר לשלם לכמה אנשים ולתאם איתם עמדות בשביל להפליל מישהוא? במיוחד מישהוא שיש להם עניין להפליל אותו? אז לפני שאתן צולבות את הגברים האלו, תחשבו שאולי יש סיכוי שהם חפים מפשע, ושאף אחד בעולם הזה הוא לא שה תמים.

Betterfly

New member
צודק

אבל לא הייתי סומכת על המערכת המשפטית שתוכיח את צדקתו/ קלונו ומסתבר שגם לא על הציבור. איציק מרדכי, איפה הוא היום? לא מקבל טפיחות על השכם? אני חייבת להודות שבתחושה שלי הוא כן עשה את זה, וזו באמת התחושה שלי ולא הוכחה. בתחושה שלי, מעטים הגברים שלא מנצלים את מרותם כדי להשליט אותה על הכפופות להן בדרכים יצירתיות. אולי זה רק תסכול נשי שלי.

tapas tapas

New member
זה תלוי בבן אדם

לא חסרות נשים בתפקידים בכירים שרודות בעובדים שלהן. אלא רק שנשים בדרך כלל לא בנויות פיזית לאנוס. ליתר דיוק, אדם אלים תמיד יחפש קורבן שהוא חלש ממנו. גבר אלים יכול לתפוס כקורבן אישה, אבל נשים אלימות יכולות לתפוס ילדים קטנים כקורבן. האמת אני כבר לא זוכר מה היה עם איציק מורדכי, הוא יצא בסוף זכאי או אשם?

למעלה