האם הסכם התיווך המצורף הוא תקין?

הקיזומ

New member
האם הסכם התיווך המצורף הוא תקין?

הסכם תיווך מעט מוזר.

אני לא הייתי מוכן לחתום על הסכם שכזה.

נקודות מחלוקת :
הניסוח מאוד בעייתי, יש בו לא מעט שגיעות כתיב [לא נעשתה הגהה] המספרים הסידוריים מופעים הפוך [בצד שמאל]

היה ניתן לנסח הסכם זה בצורה יותר ברורה , הניסוח מאפשר למתווך לשלוח את הלקוח ללא ליווי כמרומז בהסכם לראות דירה בניגוד למקובל.

מחיר הקניה לרבות ...רהיטים ? מה זה הסעיף המוזר הזה, המחיר שירשם כמחיר רכישה בחוזה הוא המחיר הסופי ולא תוספות/נספחים שאינם מעיניינו של המתווך.

במידה ויתווספו נכסים [למה הכוונה...] ? ההסכם מתייחס לרכישה של דירה אחת שאותה הציג המתווך ורשומה בהזמנה על הצמדותיה ואם במקרה תרכוש דירה אחרת ממלאי שלא הוצג ע"י המתווך, אינך חב לו עמלת תיווך.

ההסכם מגדיר מראש 2 אחוז ולא מקנה אפשרות לניהול מו"מ על גובה העמלה ומקום להוסיף את גובה העמלה הסופי.

אגב...אין מה להבהל מהאיום בסנקציה של ריבית ...בתי המשפט תמיד מוחקים סעיף זה כבלתי קביל.

אני לא יודע איך אתה מגדיר "תקין", אבל לדעתי...

ההסכם הזה עושה צחוק מהמתווך וממי שחותם עליו כאחד!
א. הסכם שמשמעותו בפועל עשרות אלפי שקלים - לא יכול להיות כתוב בצורה כ"כ מגוכחת! שגיאות כתיב, מספור הפוך ועוד...
ב. העובדה שיש הפרדה בין שם המתווך ומספר הרישיון שלו, לבין סעיף "הסוכן", מרמזת ככל הנראה שהאדם שמציג בפניך את הדירה אמנם עובד אצל מתווך, אבל כלל אינו מתווך בעל רישיון בעצמו...
ג. בהסכם כלל לא מוזכר מהו בעצם "השירות". ומכאן, מה אחריות המתווך? בגין אילו סעיפים בשירות שלו תוכל לתבוע אותו?
&nbsp
דבר נוסף, מכיוון שדירה לא קונים בלי עו"ד, אני מציע לך בחום לא לחתום על שום דבר הקשור לדירה בלי להתייעץ קודם עם עורך הדין שמלווה אותך.
&nbsp
מבלי קשר לכל הנ"ל, אם חתמת על ההסכם הזה ואתה מחפש דרכים לבטל אותו, עדיף שתתיעץ עם עו"ד ולא עם פורומים באינטרנט.
ובכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

למעלה