האם הספר "משנתו של דון חואן" הוא

חגית 99

New member
האם הספר "משנתו של דון חואן" הוא

ספרו הראשון בסדרה, או הראשון שעשה לו שם-עולם [ כפי כתוב על כריכתו ]? ואם לא מה היה הראשון והאם מומלץ לקרוא לפי סדר כתיבתו את הסדרה? תודה

משנתו של דון חואן

משנתו של דון חואן הוא הספר הראשון בסדרה. אני לא יודע באיזה סדר מומלץ לקרוא. נראה לי שאולי לפי סדר הכתיבה המקורי זה הכי טוב. או שאולי הכי טוב זה פשוט לקרוא מה שמגיע אלינו קודם. אני, למשל, לא קראתי לפי הסדר וזה היה אחלה, אבל מאוחר יותר זה היה חשוב לי אז קראתי שוב הכל לפי הסדר. לדעתי כל ספר עומד גם בפני עצמו.

בכיף, בכיף.

את מוזמנת לחלוק חוויות ושאלות מהקריאה. אני כאן... ולא רק אני... ואשמח לשמוע מאיזה ספר התחלת בסוף, אם יבוא לך לספר.

רשף כשף

New member
יההההההההההה

איזה כיף היה בשנת 2001 כשדיברו בפורום על אהבה חבל שלא היה לי מחשב בשנת 2001

בזכותך נכנסתי גם לשרשור הזה!

כן, זה נראה כיף! אבל במי זה תלוי בעצם? בנו, לא? קדימה, אהבה!!! קישטה פחד, welcome אהבה

אהלן חגית ../images/Emo34.gif

הספר הראשון מאוד שונה משאר הספרים. גם "שאר הספרים" שונים בינם לבין עצמם, אך הספר הראשון הוא יותר "יבש" או "קשה לקריאה". ככה זה בעיני. למה את שואלת? התחלת כבר לקרוא? באיזה ספר בחרת בסוף...?

חגית 99

New member
אהלן JOY

קראתי את הראשון ונכון הוא קצת "יבש", ואני מבינה למה יש שקוראים אותו יותר מאוחר, אבל הקריאה הייתה חלקה. אולי בגלל שהגעתי אל קסטנדה לאחר שכבר קראתי ספרים מאותו התחום, אז הוא לא היה תלוש כאילו לא שייך לכלום. מישהו מהעבודה שראה את הספר אמר לי "שמה זה השטויות האלו, להגיע למודעות דרך צמחים/סמים, ושהוא לא התחבר". אני אין לי מסקנות מרחיקות לכת וכוללניות בעקבות הקריאה של הספר הזה, אני רואה את התובנות כעומדות בזכות עצמן לא קשר לדרך שהוא הגיע אליהן, לקיחת עזרים חיצוניים לשם הגעה למצב מציאות אחרת שונה, זה שייך לתרבות מסויימת שנהגה כך. וכמובן הספר הראשון הוא רק חלק מתהליך רחב ביותר, אי אפשר לשפטו אותו כשלעצמו. החלק המעניין יותר הוא החלק השני בספר, - ניתוח סטרוקטוראלי - שם נמצאת המהות האמיתית של האיש שבוחר לצעוד בדרך הזו. תובנות שכל אחד יכול לקחת לתשומת ליבו, ללא קשר למסגרת שהוא יבחר לעצמו, לקיים בה את הדרך.

למעלה