האם העדשות + פלאש האלה מתאימות למצלמה?

priortak1

New member
האם העדשות + פלאש האלה מתאימות למצלמה?

שלום,
לאחר המלצה כאן בפורום קניתי את הקנון 4000D יד שניה. על פניו נראה כקניה מצוינת.
הומלץ לי לקנות עדשות C-LENS או TV-LENS שהן זולות מאוד ונותנות תמורה מצוינת לכסף.
האם העדשות האלה מתאימות למצלמה שלי?
https://www.aliexpress.com/item/New...lgo_pvid=c2e31881-edb0-40c1-981a-fa1f1bab0caa

כמו כן אני רואה באתרים ברשת פלאש חיצוני במחירים זולים מאוד (50-100 ש"ח) הפלאש מצוין כתואם למצלמות ניקון. האם הוא יכול גם להתחבר לקנון שלי? ידוע לי כי בעבר החיבור של הפלאש (הוט שו) היה אוניברסלי. האם זה המצב גם היום?
תודה

Jack D Ripper

New member
הטבעות יתאימו

פלאש "טיפש" מתאים כמעט לכל מצלמה עם מתאם סטנדרטי (קנון וניקון לדוגמה) מכיוון שהוא צריך רק את הפין המרכזי שמורה על הבזקה.
&nbsp
פאלש שמתקשר עם המצלמה צריך להשתמש בפינים נוספים שמיקומם משתנה בין יצרנים, וצריך להשתמש בפרוטוקול תקשורת שונה.

באמת? עלי אקספרס...

אני עשיתי עדשות מגליל האמצע של נייר טואלט, וזה חסך לי מאוד.

steiff

New member
המתאמים בקישור המצורף אינם עדשות

אלו טבעות הארכה שמאפשרות שימוש בעדשות רגילות לצורך צילומי מאקרו.
הן מייתרות את הצורך בעדשה יעודית לצורך צילומי מאקרו, אבל עדיין מצריכות עדשה רגילה כלשהיא

באשר לפלאש - בפלאשים מודרניים שמחוברים למצלמות מודרניות קיים מערך של מדידת אור דרך העדשה שנותן חשיפה מדוייקת ומכבה את הפלאש כאשר עוצמת ההבזקה מתאימה לנתוני החשיפה המבוקשים. אלא שהיכולת הזו מצריכה שהמגעים שעל ״הנעל החמה״ שמחברת את הפלאש למצלמה יהיו תואמים זה לזה, ושיתקיים סינכרון בין הפלאש למצלמה (התקשורת שונה בין היצרנים לא רק במיקום המגעים אלא גם בתוכן האותות שעוברים דרך המגעים).

כאשר הפלאש לא תואם למצלמה - ניתן להשתמש בו במדידת אור ידנית, או באמצעות מד האור של הפלאש עצמו (אם ישנו בכלל). אלו שיטות מדוייקות פחות שמצריכות כיוון ידני של נתוני החשיפה במצלמה ובפלאש. פתרון טוב אם יש לך סבלנות וזמן לבצע מדידות וכיוונים ידניים. פתרון רע למי שרוצה מערכת אוטומטית מדוייקת.

למעלה