האם העולם משוגע או אני ?

newdoubt

New member
האם העולם משוגע או אני ?

לפעמים אני, בן העיר הגדולה, שכבר ראה דבר או שניים בחייו, עוצר לרגע ומתבונן בעולם ובאנשים שבו, ולא מצליח להבין את הצורה הבלתי סבירה שבה אנשים מנהלים את חייהם או את האופן שבו העולם מתנהל- אנשים מרעילים את עצמם ללא הרף במזון תעשייתי שממיט עליהם מגוון תחלואים, מתישים את עצמם בעבודה קשה במשך מרבית שעות היממה ובכך גם מחמיצים את שאר מרכיבי החיים, נמצאים כל הזמן במרדף להוכחת הערך העצמי שלהם בצורת עוד כסף, עוד סטטוס, עוד כוח - מרדף שנועד מראש לכשלון כי אין בכל אלה מפתח אמיתי לערך עצמי, ובנוסף מתעסקים ברכילות, שימחה לאיד, מציצנות ועוד פעילויות שסופן רק להגביר את תיסכולם העצמי, ואחר כך נמלטים מה"מציאות" בדרכים שונות של אובדן ההכרה - החל ממועדוני טרנס, דרך סמים "פה ושם", וכלה בהתמכרות לסקס (מחוץ למשפחה כמובן). למה העולם ניתב את עצמו לצורת התנהלות מטופשת כזו ?

hilabarak

New member
יש לי שתי הערות לדברייך,

ראשית אתה מציג תמונה שאיננה מדוייקת. לא כולם מרעילים את עצמם, יש אנשים ששומרים על איכות המזון. לא כולם מתישים עצמם בעבודה קשה, אם רק תיקח את המגזר הציבורי בארץ ששייכים אליו אחוזים מהותיים מכוח העבודה (עד כמה שזכור לי רק בהוראה עובדים כ200,000 איש) הוא בטח לא מתיש עצמו על חשבון המשפחה. וטרנס עם כל הכבוד שייך בעיקר לצעירים, אני לא מאמין שיש יותר מחצי אחוז מבני ה30 ומעלה שראו מסיבת טרנס בשנים האחרונות (למרות שבצעירותי גם אני חגגתי בכאלו) וכך הלאה. כדאי לדייק ולשאול מדוע יש אנשים שחוגגים טרנס ונותנים לעבדוה לשאוב אותם. מדברייך משתמע כאילו כולם עושים זאת וזה בפירוש לא נכון. שנית אדם בוגר מבין שהחיים מייצגים תמיד ניגוד. אם ברצונך להאכיל אוכלוסיות ענק ובשפע, כנראה שאתה חייב להוריד את איכות המזון. אם האוכולוסיות הללו חיות עד גיל 80 בממוצע עם שפע מזון, אז כנראה שהאוכל לא כזה גרוע. בקיצור בעולם האגדות יש אוטופיה, בעולם הריאלי אם תעלה את איכות המזון או תקטין שעות העבודה תוכל לעשות פחות. יש אנשים שמוותרים על זה ויש על ההוא. אתה רואה משהו יותר טוב שהיה קיים לפני 500 שנה כשלא היתה תעשייה? הרי אז במדינות המערב היו מלחמות ובצורות ורעב והעניים היו מתים ברעב, לא היו עליהם כתבות טלוויזיה. צריך להשוות בני אדם לבני אדם ולא תמצא משהו הרבה יותר טוב מהחברה המערבית לא בעבר שלא היתה בו תעשייה ולא בדיקטטורות. אם אתה רוצה לשאול מדוע החברה האנושית לא מתנהלת כמו יצורים שיתופיים שאולי קיימים באיזה מקום ביקום, אז הקומוניזם והקיבוצים כבר הוכיחו שזה לא אפשרי, מה לעשות החיים קשים. אז בעיני לשאלת האם העולם משוגע או אתה ? לא אתה ולא העולם, אלו החיים או שתצטרף או שתשב ותבכה על כך שאין אוטופיות.

newdoubt

New member
חבל

אתה בעצם טוען שדרך העולם היום היא הטובה ביותר, כי כל האלטרנטיבות עד היום היו גרועות יותר. בעיני דרך העולם היום גרועה, ואני מסרב לקבל את הטענה שאי אפשר אחרת. ברמה האישית אני לא בוחר בזה, ואין זה אומר כלל שאני יושב ובוכה, להיפך - אני משפר את חיי מיום ליום בכל המובנים שהזכרתי (ממזון, דרך איזון בין עבודה משפחה תחביבים ופיתוח עצמי, התרחקות מטיפוסים מרעילים וחיפוש קרבתם של אנשים המודעים לערך עצמם ויודעים להעניק ולקבל). אבל בכל צעד ושעל אני ניתקל באנשים שלא מרוצים מחייהם, שנישענים על הקלישאה "יהיה טוב" ובינתיים עושים הכל באופן שהופך את חייהם (וחיי הסובבים אותם) לטובים פחות ופחות - ואני מוצא עצמי תוהה שוב ושוב למה זה מנהג העולם (או לפחות מנהג האנשים שאנו ניתקלים בהם סביבנו כל יום) - האם יש לזה סיבה עמוקה יותר ?

הסיבה-

השתלטות המוסלמים על אוכלוסיית העולם. מה זה עושה? מייקר את הנדל"ן באיזורים נצרכים. מה זה עושה? גורם לאנשים להשתעבד לבית. מה זה עושה? גורם להם להסתפק ב"יהיה טוב"...........

hilabarak

New member
הסיבה היא שהחיים בנויים על אבולוציה

ולא רבולוציה. בעיברית על התפתחות איטית ומדורגת ולא על מהפכות. יש בהנדסה מה שנקרא תיאורית סיר הלחץ. יש לך סיר לחץ שכל פעם יש בו נקודה חלשה, אתה מתקן אותה ומצליח להגביר את הלחץ ואז נוצרת נקודה חלשה חדשה וכך הלאה עד אין סוף. ככה האנושות - לפני 500 שנים רבו על מקורות מחייה ואוכל. פתרו את במהפכה התעשייתית והחלו לריב על חומרי גלם. עכשיו מגלים את הרגש ומפנימים שגם הוא חשוב ולא רק ההישרדות ובכלל נוצרה בעייה של זיהום. ועוד 100 שנה יהיו דברים אחרים. לכן זה בכלל לא חבל, צריך ללמוד להעריך את הקיים עם מבט מתמיד לשיפור והבנה שהתקלות רק מתחלפות. אבל לפחותהם נעשות "טובות יותר". לפני 50 שנה 20 מיליון איש נהרגו במלחמה עולמית כשבכל קרב היו נהרגים לפחות 10,000 איש. היום נהרגים לך 30 בפיגוע טרור וכבר כל העולם משתף פעולה. אפשר לשאול מדוע 30 איש נהרגים ואפשר להגיד "וואו הגענו למצב שבו 30 איש מופיעים בחדשות". אפשר גם לומר "כן אבל ק מערביים ובאפריקה מתים ולא שמים לב". אפשר גם לומר "לפני 60 שנה בכלל אף אחדלא התעניין שבאפריקה מתים ולא שמים לב". בקיצור לדעתי אם תחכה לרבולוציה משיחית תתאכזב. אם תפנים את האבולוציה האנושית תוכל להנות מהקיים ולצפות לשפור מציאותי בעתיד והמשך תקלות אחרות.

l i 7 5

New member
ברור שהעולם משוגע ../images/Emo12.gif....

ואנחנו יחד. זה המצב לאישורו, וכך היה תמיד. העיקר, איך נחליט שיהיה הלאה כי זה ביידנו בני האדם. יודעים.. רק מזכירים לעצמנו. לי.

אני חושב שהבעיה האבולוציונית

שאנחנו צריכים להתמקד בשיפורה היום היא השחיתויות!!! אם מדינת ישראל תעשה לעצמה מטרה להגביר את המודעות של ערך השחיתות (לרעת הכלל כמובן), ע"י יחידה שלמה במבחן בגרות באזרחות, חינוך הדור הצעיר . וכמ כן נוכחות בהרצאות חובה לכל מערכת שהיתה בה שחיתות , בין אם זה הממשלה או גופים ציבוריים או כל מעגל או גוף קיים. ביום שבו לאזרחים תהיה את האופציה להיכנס או לבחור בייצוג לא מושחת ובמערכות נגד שחיתויות (במודע ובתת מודע) , נגיע לימים הרבה יותר שלווים טובים ואיכותיים!!!

טרף טרף

New member
ה"ריצה" אחר הישגיות

לא רוב האנשים, לפי דעתי זוהי גם אחת מהקלישאות, כי אם אני למשל לומד כדי שיהיה לי תואר וגם עובד זו לא ריצה חסרת משמעות ובשביל כבוד, אלא בסה"כ שאיפה לחיות ברמת חיים נורמלית, יש כמובן אחוז מסויים של אנשים שרצים ורצים ומחפשים עוד כבוד ועוד ריגושים, אך גם מהם יש לפעמים תועלת לעולם-למשל מי שממציא דברים חשובים ובכך תורם לכולם או תעשיית הסרטים שכולנו נהנים ממנה גם תלויה באנשים די "משוגעים". המצב שאתה מתאר, סמים, מסיבות טראנס שימחה לאיד וכו' אכן קיים אצל אנשים אך הם לא הרוב, גם אני חי בחברה המערבית-ישראלית ובאוניברסיטה אני מכיר הרבה אנשים ורובם לא חיים כפי שאתה מתאר. לפי דעתי צריכים לחנך מגיל צעיר בצורה מסודרת לדברים הללו-שערך עצמי אמיתי לא יבוא מהשקעה בחיצוניות ורדיפה אחר כסף, כי בגלל התרבות הזו של הרדיפה אנו גם מאבדים אנשים לצד החרדי-הרבה אנשים שמתייאשים מהחברה המערבית חוזרים בתשובה כי חושבים ששם זו האלטרנטיבה היחידה.

מבלי להשתרשר לנושאי דת

אני חושב שמילת המפתח היא שיכחה. אני בטוח שכמעט כל ילד קטן נחשף מתישהו לסידרת ערכים , אבל זה לא מקנה לו את הכלים הנכונים להגיע ולשאוף לרמת חים נורמלית. אם הבית שהוא גודל בו הוא לא בית אמיד וחזק דיו בשביל לכוון אותו לדרך הישר , אזי הוא מתחיל להינזק נפשית , לכן החינוך חייב לבוא מהבית . ובהקשר לאלה שחושבים שהדת היא האלטרנטיבה היחידה , חשבת פעם למה כמעט ואין בכתלי האכלוסיה החרדית נזקי נפש כמו שיש בטונות באכלוסיה החילונית? אולי בגלל שהחינוך בבית מתאפשר גם כשההורים מביאים פחות מעשרת אלפים שקל כששניהם עובדים ? ברור שיש אלטרנטיבות , אבל מי יכוון אותו לאלטרנטיבה הנכונה? אם זה מערכת בריאות הנפש, כיצד ידע לאיזה רופא ללכת? אם זה השתפרות עצמית , כיצד ידע לאיזו סדנא ללכת? אם זה בוחן מקצועי , כיצד ידע שאין לו אינטרס כלכלי ?

מבלי להשתרשר לנושאי דת

אני חושב שמילת המפתח היא שיכחה. אני בטוח שכמעט כל ילד קטן נחשף מתישהו לסידרת ערכים , אבל זה לא מקנה לו את הכלים הנכונים להגיע ולשאוף לרמת חים נורמלית. אם הבית שהוא גודל בו הוא לא בית אמיד וחזק דיו בשביל לכוון אותו לדרך הישר וגם שם הוא לא תמיד מוצא את האיזון בין אם זה מזון תעשייתי או עבודה קשה מידיי ,בין אם זה רכילות זדונית(בלי כוונה)שמחה לאיד או מציצנות ,אזי הוא מתחיל להינזק נפשית , לכן החינוך חייב לבוא מהבית . שלא נדבר על התמכרויות למיניהן שהפכה לנורמה בחיי החילונים , בין אם זה התמכרות לסקס סמים או קלפים וכיו"ב. ובהקשר לאלה שחושבים שהדת היא האלטרנטיבה היחידה , חשבת פעם למה כמעט ואין בכתלי האכלוסיה החרדית נזקי נפש כמו שיש בטונות באכלוסיה החילונית? אולי בגלל שהחינוך בבית מתאפשר גם כשההורים מביאים פחות מעשרת אלפים שקל כששניהם עובדים ? ברור שיש אלטרנטיבות , אבל מי יכוון אותו לאלטרנטיבה הנכונה? אם זה מערכת בריאות הנפש, כיצד ידע לאיזה רופא ללכת? אם זה השתפרות עצמית , כיצד ידע לאיזו סדנא ללכת? אם זה בוחן מקצועי , כיצד ידע שאין לו אינטרס כלכלי ? חוץ מזה מי מבקר אותך? ואם קיים אחד כזה מי מבקר אותו???????

למעלה