האם העונה הרביעית של "מישחקי הכס" מגלה סימני

האם העונה הרביעית של "מישחקי הכס" מגלה סימני

שחיקה??

הפרק הראשון של העונה נראה כמיותר לחלוטין מבחינת תרומתו לסיפור בכללותו.
זוהי פתיחה מאד חלשה אחרי ההתפוצצות האטומית של סוף העונה הקודמת.....

מה דעתכם?

ניר4819

New member
אמרת בעצמך שזה הפרק הראשון לעונה

ברוב הסדרות עונה חדשה נפתחת יותר לאט, עם פרק שניים של אקספוזיציה, ואז ההתפוצצות הגדולה. אני מבטיח לך, בהן צדק של של מי שקרא את הספרים, שתהיה גם פה התפוצצות כנ"ל. לאט לאט, מה המהירות? אתה מצפה שהעונה תיפתח ישר בחתונה אדומה 2, לצורך העניין? באיזו סדרת טלוויזיה דבר כזה אי פעם קרה בפרק הראשון בעונה? סבלנות... זה יבוא.

kenny66

New member
היה פרק מצוין

יש בעיה אחרי סיום עונה כמו "החתונה האדומה" - מה עושים הלאה? זה מאורע כל כך מונומטלי, שקשה להתעלות עליו. מה שהפרק הזה עשה היה להזכיר לנו שלמעשה זה רק חלק מסיפור (מסכת סיפורים, למעשה) רחב הרבה יותר. כתיבה חכמה מאוד.

מרטין לא יודע לכתוב פנטסיה אפית

הוא מצוין בסיפורים קצרים, וגם לא רע בכלל בספרים לינארים לא ארוכים. לכן כמו שציין קני יש לראות את שאוש"ק כאסופת סיפורים קצרים. ברגע שאתה מבין את זה אז אתה יכול ליהנות מסצינה פה סצינה שם, כל אחת היא בעצם סיפור קצת בפני עצמו. ובנוגע לעלילה הגדולה, אל תפתח יותר מדי ציפיות ואז גם לא תתאכזב.

בעצם, את הסדרה הזו היה אפשר להעלות בפורמט אינטרנטי של פרקים באורך 5 דקות.

תמר עדי

New member
ביניהם אני! נכון, הדרך שלו שונה

(POV) ולא רציפה אבל עדיין מרתקת.

לפחות מבחינתי

minimalman

New member

אני לא חושב שצריך לקפוץ למסקנות כל כך מרחיקות

לכת כמו שכתבת.

בסה"כ מרטין כתב סאגה מעניינת מאד, שהביקורת היחידה עליה
יכולה להיות שהוא פשוט העתיק ושיכתב להנאתו את תולדות
ההיסטוריה של המלוכה הבריטית.....

זה כשלעצמו מבצע לא קטן וראוי להערכה.

ההערה שלי (לא הביקורת) התייחסה לתרגום הטלויזיוני של יצירתו,
שהוא ללא ספק אחד הגדולים והמפוארים שנעשו אי-פעם, אבל המדיום
הזה מאפשר ליצור זרימה הרבה יותר אינטנסיבית וסוחפת של האירועים.

זה הכל.

agamkedem

New member
מרטין שאב הרבה השראה ממלחמות השושנים

כמוהן גם מאירועים אחרים בהיסטוריה הבריטית (והרבה מעבר להיסטוריה המלוכנית), אבל זאת ממש לא העתקה ושכתוב של ההיסטוריה. ווסטרוז דומה לבריטניה, אבל היא לא בריטניה, בדיוק כמו שהקיסרות של אסימוב אינה הקיסרות הרומית.

agamkedem

New member
למה?

ששק''וא* כתובה בפורמט שונה מהפנטזיה האפית הקלאסית, זה נכון, אבל אני לא חושב שזה הופך אותה לאנתולוגיה. תוכל לנמק את הטענה שלך?

avivs

New member

אני יודע שלא כולם אוהבים אותו, וגם אני וויתרתי ברביעי. אבל הבחור בהחלט יודע לכתוב פנטזיה אפית.
בניית העולם, מגוון הדמויות, העלילות שמשתלבות... הוא יודע

kenny66

New member
זה בדיוק הפוך ממה שאמרתי

אני צריך לומר מראש שלא קראתי את שאוש"ק, ולכן ההתרשמות שלי מבוססת רק על מה שראיתי מהסדרה. אבל מה שאמרתי הוא שהפרק הזה הוכיח שהאפוס, הסיפור הגדול, מתעלה אפילו מעל מאורעות כמו "החתונה האדומה". עד עכשיו נראה שהסיפורים הנפרדים דווקא משתלבים יפה מאוד לאפוס גדול.

rsmb1

New member
סתם מתוך סקרנות

איפה אתה חושב שהפנטזיה של מרטין נופלת ולא מצליחה להיות אפית, כלומר מאיזו בחינה היא לא אפית?

avivs

New member
זה לרוב מתחיל לאט,

לכן לא ציפיתי להרבה אקשן.
יצאתי מאוד מרוצה מהפרק הזה.

למעלה