האם הערכים נעלמים?

orlupo

New member
האם הערכים נעלמים?

אני חניך ח' שעובר את התהליך של הקורס הפנימי בסניף. אתמול דיברתי עם חבר טוב שלי, שאני רואה כל יום בבצפר, מדוע הוא הפסיק לבוא למכבי? אחת הסיבות שהוא העלה היא שהרבה פעולות כרגע הן בנושא ערכים וזה משעמם. שאלתי את עצמי, זה ילד חכם מאוד שלא האמנתי שיזלזל בערכים. עצרתי לרגע ותהיתי מה קרה לנו שאנחנו פתאום מזלזלים בערכים? בוגרים וחניכי ח', רציתי לשמוע מכם מה אתם מרגישים. האם גם אצלכם זה כך? מה אתם חושבים שאפשר לעשות?

קובייה2

New member
אז ככה

אני קובי מכיתה ב' בסניף (אור יהודה) ועכשיו אני עומד לסיים את היותי בוגר נכון גם אני בכיתה ח' אמרתי למדריכים שלי מה אני צריך ערכים מה זה יעזור לי בחיים מי צריך את זה בכלל אבל היום כשאני מסתכל אחורה וחושב על אותם ערכים שהמדריכים המפעלים והתנועה העניקו לי אז אני אומר תודה והפעולות של הערכים משעממות אז אפשר להעיר למדריכים שהפעולות לא מתאימות לכם כי כל פעולה הכי "כבדה" שיכולה להיות אפשר לעשות אותה הכי כייפית והיפראקטיבית

טוב..

אז ככה אתה דיי צריך לדעת את הערכים האלו כי מחניך אתה נהיה לבוגר- בסופו של דבר את עוד תצטרך להעביר אותם..חוץ מזה שזה הערכים שהתנועה דוגלת בהם וחוץ מזה שזה גם טוב לחיים.. תראה..בתכלס-{כמו שכבר אמרו כאן} זה מאוד תלוי איך אתה מעביר את הפעולה.. פעולה כזאת אפשר להעביר בדרך מעניינת ומשעשעת, למרות היחוס שלה שהיא נקראית "כבדה". גם אליי באופן אישי זה לא דיבר בהתחלה אבל היום אני רואה בזה משהו מאוד חשוב. אבל וואלה...כל אחד ואיך שהוא רואה את זה.. אולי אם הוא היה נשאר ונהיה לבוגר הוא היה מייחס לזה יותר חשיבות.

orlupo

New member
אולי לא הבנת אותי.....

אולי לא הבנת אותי, אבל אני כן מייחס לערכים חשיבות רבה.... אני לעומת זאת לא מבין מדוע הרבה חברים קרובים שלי לא....

idanshaf2

New member
תראה...

ערכים זו מילה כבדה... ויש הרבה אנשים שקשה להם להתחבר לזה שפתאום מפילים עליהם מלא דברים שלאו דווקא מסתדרים להם עם אורח החיים שלהם. כמו שכבר אמרו פה יש כל מיני דרכים להעביר פעולות ערכים ויכול להיות שהחבר שלך לא התחבר לדרך שהעבירו אצלעם ואולי יכול להיות שהוא עוד לא בשל מספיק בשביל ללמוד את הערכים האלה. אני לא חושב שצריך להסתכל עליו כעל "עוף מוזר" כל אחד לומד ומתחנך בקצב שלו.. מי יודע אולי בעוד שנה הוא פתאום יבין שהמסגרת נורא חסרה לו והוא יחזור ודרך זה הוא יתנסה וילמד ויפנים את הערכים שבהם אנו מאמינים.

למעלה