האם הערכת מזון קשורה גם לשם המנה ?

DANIAVNI

Well-known member
האם הערכת מזון קשורה גם לשם המנה ?

קחו מנה סתמית של אוסף של כל מיני ירקות ובשרים
שנזרקים יחד לתוך צלחת
סביר להניח שמנה כזו לא תזכה להערכה מיוחדת
אם לא פחות מכך.

אבל אם מתברר שמנה כזו מוגשת באיזשהי פינה
על כדור הארץ ושניתן לתת לה איזשהו שם אקזוטי
או אז זו כבר מנה שראוי לאכול אותה.

בנוסף לכך, אם בארץ המקור נחשבת מנה זו
לאוכל רחוב די פשוט ובסיסי הרי שכאן הופעת המנה
לחצי גורמה במחיר מפולפל.

למשל, מרק ראמן
זו בסך הכל מנה די פשוטה ועממית שמוגשת ביפאן
בכל חור במחיר נמוך ועממי
כאן לעומת זאת נמכרת המנה במחיר גבוה מאוד
בלי שום פרופורציה לעובדה שזו מנה עממית.

ואם זה הראמן של אהרוני, או אז זה כבר שווה להוסיף
עוד 50 אחוז לעלות המנ.
 

erezavn

New member
מחירי הראמן כאן מטורפים ללא הצדקה

היקר של אהרוני עולה 58 ש"ח. היקר של יובל בן נריה במיאזאקי עולה 64 ש"ח (!). ואלה 2 דוכני אוכל שמגישים אוכל רחוב (עאלק) בכלים חד פעמיים. אתה בא. מתיישב. אוכל תוך כדי זה שאנשים מחכים מאחוריך שתאכל מהר ותפנה מקום מהר. לא חוויה כיפית במיוחד.
אני יכול להעריך שהמחירים גבוהים גם בגלל המתחמים בהם יושבים 2 הדוכנים האלה אבל זה לא מוצדק.
באובן קובן שהיא מסעדה של ממש יש ראמן ב-59 ש"ח וראמן נוסף עם קלמרי ושרימפס ב-72 ש"ח (!). נכון שאלה מנות גדולות ומשביעות אבל זה מוגזם.
 

החתולית

New member
אכלנו אתמול ראמן בלונדון

ב- Bone Daddies. מסעדה פשוטה, שמגישה רמאן מצויין.
&nbsp
מחיר קערת ראמן היה 10-11 פאונד, כלומר 50-55 ש"ח. פחות או יותר אותו מחיר של הראמן בהירו.
 

DANIAVNI

Well-known member
מעניין שהשכר הממוצע בשוויץ כפול

ופחות או יותר גם מחיר קערת ראמן כפול.
 

erezavn

New member
נמצא ראמן במחיר שפוי בנינה האצ'י!

במסגרת ארוחה עסקית שעלתה רק 45 ש"ח: מנה ראשונה של 6 רולים סטנדרטיים קטנים - מאקי סלמון אבוקדו + מנה עיקרית של ראמן עם 2 גיוזות במילוי עוף.
הראמן לבד כמנה עיקרית בערב עולה 38 או 39 ש"ח בלבד.

הארוחה הייתה סבירה ביחס למחיר. שום דבר יוצא דופן, אבל אוכל סטנדרטי וטעים. המרק אולי פחות עמוק טעמים ועשיר (ואולי קטן יחסית) לאחיו היקרים מהמסעדות שצויינו אבל עשה את העבודה והשביע את הסועד המצונן.
 
לא מסכים

גם חומוס נמכר במנהטן במחיר הרבה יותר יקר מאשר בישראל.
גם אוכל הודי נמכר בארץ פי כמה עשרות(מאות?) יותר מאשר בהודו.
אורחת בשר בברזיל עולה הרבה פחות משאר בישראל.
בירושלים מגישים חומוס בקמצנות וביוקר לעומת חיפה ודיר אל אסד.
&nbsp
אולי זה קשור לכך שלא שווה לפתוח דוכן אוכל בת"א בו הממוצע לסועד הוא פחות מ50-60 שקל.
&nbsp
 

DANIAVNI

Well-known member
אשמח אם תסביר את עצמך מחדש וסליחה על הטרחה

אני לא בטוח שהבנתי אותך
 

passioneta

New member
סנדוויץ' עולה ביפן המון, גם חומוס...

לא חוכמה להשוות בין מחיר מאכלים במקומות שונים בעולם, כי זה לא רק תלוי רמת חיים אלא גם תרבות אכילה.
שניצל במסעדת פועלים היפן ובארץ עולה בערך אותו הדבר.
 
למעלה