האם הפחם של היום שונה מהפחם של פעם?

udical

New member
האם הפחם של היום שונה מהפחם של פעם?

כן - אני יודע, שאלה מפגרת. אבל אני זוכר בבירור, שבכל המנגלים שעשינו במשפחה בילדותי (נניח שנות ה-90 המוקדמות), תמיד כשהמנגל בער, היתה תורנות בינינו הילדים - לעמוד ליד המנגל עם אקדח מים, וכל פעם שהיתה נדלקת אש בגחלים (לא להבה מזדמת ומסכנה), לתת כמה שפריצים טובים. עכשיו אני מוצא את עצמי, כל נגלה או שתיים, כשאין בשר על הרשת, מערבב את הגיחלים, כמה ניפנופים טובים, ובחזרה לנגלה הבאה. אין להבה, אין כלום ! מבחינת בשר, אני יודע שבשר מאוד שומני (מי אמר צלעות כבש?) מדליק הרבה אש, אבל בילדותי, רוב מה שאכלנו היה דווקא עוף, נקניקיות, כבדים וקבבים מעפנים קפואים (להבדיל מהיום שיש גם סטייקים לבנים ועוד דברים טובים) אני מסתמש בפחמים רגילים, לא אלה מהפחם הדחוס. מישהו עוד שם לב לתופעה? או שזה סתם אני שחי בסרט? אודי
 

ירוקעד1

New member
אתה חי במציאות

פעם היו עושים פחמים בעיקר מהדרים (ואם נדייק השתדלו בעיקר מאשכוליות שהוא ההדר הדחוס ביותר) והיום אתה כנראה קונה פחמים מהשטחים שרובם עשויים מעץ אורן ולכן מתכלים במהירות. דע לך שפחמים ממצריים ומהשטחים מושקים היטב טרם האריזה ולכן אם יש בכלל כיתוב תראה שורה דומה לזו "שימו לב הפחם עשוי לאבד עד 18% ממשקלו לאחר זמן האריזה". הפחם הזה הוא הזול ביותר ולכן הוא הנמכר ביותר. פחם מיובא מדרום אמריקה טוב בהרבה בעיקר אם הוא לא כולל כימקלים שמטרתם הדלקה מהירה. אני מקווה שבעוד זמן לא רב אוכל להציע לקרניבורים פתרון מצויין לסוגיה זו.
 

ירוקעד1

New member
כתבה מהיום

רוב העצים שכורתת קרן קיימת מידי שנה (בעיקר אורן ומעט אקליפטוס) מועברים על ידי הקבלנים לשטחים ושם משמשים לתעשיית המשטחים, ההסקה והפחמים.
 

avi5199

New member
הפחם הדחוס מנסורת בצורת כופתיות לא טוב

הוא יוצר עשן מסריח ונותן טעם לואי רע לבשר, ולכן אני נמנע מלהשתמש בו. הפחם הטוב הוא פחם מעץ הדרים, או הפחם הדרום אמריקאי מעצים.
 

naty10

New member
אתה יוצר אוירה לא טובה........ולמה?

לא מדובר פה על פחם המיוצר מנסורת עץ זה באמת גועל נפש גם למשתמש וגם למריח אותו מדובר כאן על טכנולוגיה אחרת לגמרי ולמה לקפוץ ולהעביר ביקורת על דבר שלא נכתב תשתדל להבין דברים ואז להתיחס אליהם כמו כולם ובמידה ורצית לדעת בנושא הבשרים תפנה לגיתי הוא בר דעת ומומחה לענין.
 

avi5199

New member
למה אתה מנסה לסתום פיות ?!!?!!?

אני כתבתי סיפור אמיתי על פחם מכופתיות שקניתי ונדפקתי איתו ! אני ממליץ או מותח ביקורת על פי נסיוני, כדי לתת מידע נכון מדוייק ואמיתי לחברי הפורום גם לטוב וגם להזהיר מדבר רע. ואני מצפה שגם חברים אחרים בפורום ימליצו או יזהירו בצורה אמיתית וישרה ולא יונעו מצרכים פרסומיים. למה "יוצר אוירה לא טובה" ????? מה קרה? אתה נשמע כמו מי שמוכר פחם דחוס, וקילקלתי לו את הפרסומת ... או משהו כזה . ומי זה בכלל המומחה שיגיד לי או לכל אחד אחר מה טעים ומה לא טעים לנו ? כשאני התשמשתי בפחם דחוס בכופתיות, זרקתי את הבשר וגם את כל החבילה של הפחמים בגלל טעם לואי רע. (בפעם הבאה כשאראה חבילה כזאת בסופרמרקט אביא את השם המדוייק של יצרן הפחמים האלה ) עם פחם ארגנטינאי מעץ ועם פחם מעצי הדר התוצאות תמיד טובות.
 

naty10

New member
לא הבנת את תגובתי

אני מצטער על אי הבנת הנקרא התיחסתי לנסורת העץ הדחוסה שהיא לדעתי זבל אמיתי ובטוח שגם אני היתי זורק את הבשר אך ראשית מעשה בהבנת החומר זה לא היה עולה על המנגל שלי וזה שמתימר למכור אותו זו הונאה בפני עצמה . עד כאן הבנת .אני לא מייצר ובטח שלא מוכר שום דבר מקצועי רחוק מלהיות כזה אבל אני מוכן לעזור בסטרט אפ של מיזם שקשור בחומר בערה המצוי בשוק אלה פני הדברים ואם חלילה חשבת שאני רוצה לסתום פיות טעות בידך.
 

udical

New member
ידעתי שאני לא לגמרי דפוק ! תודה ../images/Emo13.gif

 

avi5199

New member
אני קונה פחמים מהדרים בכפר פארדיס

על כביש 4 אחרי זיכרון לכוון חיפה... 40 שקל שק מלא בגודל של שק מלט. הפחמים האלה מעולים, בוערים מצויין ונותנים ארומה טובה לבשר, אין שום צורך במים . לדעתי הסיבה להשפרצת מים שהייתם עושים בעבר זה בגלל שהפחמים לא היו עשויים מספיק טוב, וחלק מהם נשאר עץ שבוער בלהבה גלוייה.
 
למעלה