האם הפחתת סוכר בעוגות משפיעה על המרקם?

eggplant

New member
האם הפחתת סוכר בעוגות משפיעה על המרקם?

במידה ומפחיתים מחצית מכמות הסוכר בעוגות-
עוגות בחושות או עוגות גבינה,
האם יהיה שינוי מבחינת מרקם העוגה? האם הפחתת הסוכר תפגום בתוצאה?
תודה רבה ושבת נהדרת
 

raya

Well-known member
הפחתת כמות סוכר....
לדעתי - לא יהיה שינוי במירקם.
אני באופן קבוע שמה פחות סוכר ממה שרשום.
 

TCHM

New member
הפחתת כמות הסוכר בעוגה...

לסוכר מספר תפקידים בהכנת מאפים מעבר לטעם:
- שמירה על לחות ורכות.
- עוזר ביצירת בועות האויר לתפיחת המאפה ואווריריותו.(במיוחד בהקצפת ביצים)
ומייצב את מרקם המאפה.
- מעניק צבע למאפה.
- גורם ליצירת מעטפת פריכה.

כמות המרכיבים בעוגה חייבת להיות מאוזנת, הפחתה או הגדלה של כמות הסוכר
יכולה לפגוע באיזון ולגרום לקבלת מאפה לא מוצלח (לפי הפרמטרים שמניתי).

למרות זאת, ניתן להפחית את כמות הסוכר עד 30% כך שההשפעה תפגום רק
במעט באיכות המאפה.
 
למעלה