הפחתת כמות הסוכר בעוגה...
לסוכר מספר תפקידים בהכנת מאפים מעבר לטעם:
- שמירה על לחות ורכות.
- עוזר ביצירת בועות האויר לתפיחת המאפה ואווריריותו.(במיוחד בהקצפת ביצים)
ומייצב את מרקם המאפה.
- מעניק צבע למאפה.
- גורם ליצירת מעטפת פריכה.
כמות המרכיבים בעוגה חייבת להיות מאוזנת, הפחתה או הגדלה של כמות הסוכר
יכולה לפגוע באיזון ולגרום לקבלת מאפה לא מוצלח (לפי הפרמטרים שמניתי).
למרות זאת, ניתן להפחית את כמות הסוכר עד 30% כך שההשפעה תפגום רק
במעט באיכות המאפה.