האם הפיוט "מפי אל" מקורו בבלקן? זה נשמע כך. ויש פיוט נוסף לשמחת תורה בשם: הוד והדר
ר רודי מקורלי New member 27/9/02 #1 האם הפיוט "מפי אל" מקורו בבלקן? זה נשמע כך. ויש פיוט נוסף לשמחת תורה בשם: הוד והדר
M may55 New member 28/9/02 #2 מילות השיר מפי אל שם הכותב אינו ידוע מִפִּי אֵל מִפִּי אֵל. יִתְבָּרַךְ יִשְׂרָאֵל: אֵין אַדִּיר כַּיָי. וְאֵין בָּרוּךְ כְּבֶן עַמְרָם. אֵין גְּדוֹלָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין דּוֹרְשָׁהּ כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין הָדוּר כַּיָי. וְאֵין וָתִיק כְּבֶן עַמְרָם. אֵין זַכָּאָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין חוֹמְדָה כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין טָהוֹר כַּיָי. וְאֵין יָשָׁר כְּבֶן עַמְרָם. אֵין כְּבוּדָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין לוֹמְדָהּ כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין מֶלֶךְ כַּיָי. וְאֵין נָבִיא כְּבֶן עַמְרָם. אֵין סְמוּכָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין עוֹזְרָהּ כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין פּוֹדֶה כַּיָי. וְאֵין צַדִּיק כְּבֶן עַמְרָם. אֵין קְדוֹשָׁה כַּתוֹרָה. וְאֵין רוֹחֲשָׁה כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין שׁוֹמֵר כַּיָי. וְאֵין שָׁלֵם כְּבֶן עַמְרָם. אֵין תְּמִימָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין תּוֹמְכָהּ כְּיִשְׂרָאֵל:
מילות השיר מפי אל שם הכותב אינו ידוע מִפִּי אֵל מִפִּי אֵל. יִתְבָּרַךְ יִשְׂרָאֵל: אֵין אַדִּיר כַּיָי. וְאֵין בָּרוּךְ כְּבֶן עַמְרָם. אֵין גְּדוֹלָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין דּוֹרְשָׁהּ כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין הָדוּר כַּיָי. וְאֵין וָתִיק כְּבֶן עַמְרָם. אֵין זַכָּאָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין חוֹמְדָה כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין טָהוֹר כַּיָי. וְאֵין יָשָׁר כְּבֶן עַמְרָם. אֵין כְּבוּדָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין לוֹמְדָהּ כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין מֶלֶךְ כַּיָי. וְאֵין נָבִיא כְּבֶן עַמְרָם. אֵין סְמוּכָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין עוֹזְרָהּ כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין פּוֹדֶה כַּיָי. וְאֵין צַדִּיק כְּבֶן עַמְרָם. אֵין קְדוֹשָׁה כַּתוֹרָה. וְאֵין רוֹחֲשָׁה כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין שׁוֹמֵר כַּיָי. וְאֵין שָׁלֵם כְּבֶן עַמְרָם. אֵין תְּמִימָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין תּוֹמְכָהּ כְּיִשְׂרָאֵל:
D DizzyMissLizzy New member 28/9/02 #3 מפי אל - זכרונות ילדות אני זוכרת את עצמי כילדה קטנה (אולי בת 4-5): מחברת כמה אטבי כביסה זה לזה, מחזיקה אותם ביד כמו נר ארוך, ומטיילת עם זה ברחבי הבית תוך כדי שירה בלתי פוסקת של השיר: מפי אל (כנראה שידעתי אז לשיר רק את הפזמון)
מפי אל - זכרונות ילדות אני זוכרת את עצמי כילדה קטנה (אולי בת 4-5): מחברת כמה אטבי כביסה זה לזה, מחזיקה אותם ביד כמו נר ארוך, ומטיילת עם זה ברחבי הבית תוך כדי שירה בלתי פוסקת של השיר: מפי אל (כנראה שידעתי אז לשיר רק את הפזמון)
ר רותי ב. New member 28/9/02 #4 לא יודעת את המקור רק זוכרת בהתרפקות ענקית, שהשיר הזה הושר בבית, במשך כל שנות ילדותי המוקדמת, והמאוחרת יותר.
לא יודעת את המקור רק זוכרת בהתרפקות ענקית, שהשיר הזה הושר בבית, במשך כל שנות ילדותי המוקדמת, והמאוחרת יותר.
R RORGAD New member 28/9/02 #5 יש כזה שיר בלאדינו, מתחיל במילים קון בוקה דה אל דיו, קון בוקה דה אל דיו, בינדיזה א ישראל, אבל אני לא מכירה את השאר, ונדמה לי, ששר את זה אברהם פררה, אשתדל לחפש את המילים.
יש כזה שיר בלאדינו, מתחיל במילים קון בוקה דה אל דיו, קון בוקה דה אל דיו, בינדיזה א ישראל, אבל אני לא מכירה את השאר, ונדמה לי, ששר את זה אברהם פררה, אשתדל לחפש את המילים.