האם הפרעה בזהות מגדרית יכולה להופיע בעקבות טראומה?

דידי099

New member
האם הפרעה בזהות מגדרית יכולה להופיע בעקבות טראומה?

שלום, אני בת 16 ולאחרונה (האמת שזה לא ממש לאחרונה, זה כבר כמה שנים ככה) שאני לא אוהבת את עצמי כבת, אני לא רוצה להיות בת, אני לא בת. אני מרגישה שיותר נוח לי להיות כבן, אני מרגישה בן. כשאני רואה בנים חתיכים כל מה שאני חושבת עליו זה כמה שאני רוצה להיות הוא, ולעומת זאת על בנות אני כן מסתכלת באופן רומנטי ומיני. אני יודעת שזה מוזר.
הקטע הוא שזה לא מאה אחוז מהזמן ככה. אני לא *תמיד* מתעבת את הגוף שלי באותה רמה, יש תקופות שאני פחות מתעסקת בזה אבל אני מניחה שכל פעם שעולה "טריגר" לנושא אז חוזרות לי גם המחשבות על זה. אבל אני כן תמיד מתלבשת דיי גברי. אני מתביישת בזה ואני לא רוצה שאנשים יחשבו עליי כל מיני דברים בעקבות זה, ומעירים לי על זה גם.. הלוואי שיכולתי לעשות משהו בעניין, אבל אי אפשר.
השאלה שלי היא אם דבר כזה יכול להופיע בעקבות טראומה או משהו כזה?
הקטע שמחשבות כאלה היו לי גם בתור ילדה קטנה, עוד לפני שידעתי מה זה יכול להיות. מה עושים במצב כזה? איך אפשר להעלים את זה ממני?
תודה מראש!
 
זהות מגדרית

דידי. טוב שאת מתחילה לבדוק ולנסות להבין מה עובר עליך. הזהות המגדרית מופיעה מגיל צעיר. את כותבת בפירוש שאת לא בת ולא רוצה להיות בת ומרגישה יותר נח כבן. זוהי סוגיה מבלבלת וקשה כשיש תהיות סביב הזהות המגדרית. לא רוצים להרגיש חריגות וחוששים מתגובת הסביבה הקרובה ומהחברה. אם זהו חלק ממך עדיף ללמוד לקבל ולא להלחם בזה, ללכת לטיפול וללמוד להתמודד עם הדברים. עם זאת הנושא שאת מעלה מורכב וקשה ולא נראה לי שתגובה קצרה כאן תספק לך מידע מספק. יש אתרים הנוגעים בנושא וכדאי להכנס ולבדוק את הדברים יותר לעומק. סביר להניח שזהו רק תחילת מסע להבנת הזהות שלך.
 
שאלת זהות קבועה או חולפת?

שלום,
בהמשך לדברים של מירי, בעיה בזהות מגדרית יכולה להיות קבועה ויכולה להיות חולפת, יכולה להיות תוצאת טראומה וניתנת לשינוי -
ויכולה להיות מולדת, ואז הדבר הנכון הוא לקבל, להשלים וללמוד לחיות איתה.
לאור המורכבות אני מחזקת את הצעתה של מירי לערוך בירור מעמיק, במסגרת של טיפול כדי למצוא את הזהות האמיתית שלך, ורק בלאחר מכן לבחון דרכים להתמודד ולחיות איתה.
חלי
 
למעלה