האם הפרעת אישיות סכיזוטיפלית היא גם הפרעת אשיות גבולית?

האם הפרעת אישיות סכיזוטיפלית היא גם הפרעת אשיות גבולית?

שלום וברכה,
אבקש להבין האם הפרעת אשיות סכיזוטיפלית נכללת בתוך הפרעת אשיות גבולית?
והאם הפרעת אשיות פרנואידית נכללת בתוך הפרעת אשיות גבולית?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שבוע טוב ישראל חג שמח

&nbsp
את השאלה הזו צריך לשאול פסיכיאטר ...פה אנו לא מאבחנים רק תומכים אחד בשני במה שאפשר בלי לאבחן..רק מהתובנות שלנו. על פניו התשובות הן כן כן זה בבנוי בשם
מויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/הפרעת_אישיות_סכיזוטיפלית
&nbsp
ולגבי השני
&nbsp
https://he.wikipedia.org/wiki/הפרעת_אישיות_פרנואידית
&nbsp
בכל מקרה אתה מוזמן לדבר על זה על החיים על מה שעובר...ואיך מתמודדים תמיד הבית הזה שלנו פתוח לרווחה לבני משפחה :)
&nbsp
שבוע טוב חג שמח ומואר :)

MindfullEye

New member
אז התשובה היא לא.

איך כן?
&nbsp
זה הפרעות מאשכולות שונים (יש אשכול סכיזואידי, אשכול דרמטי שלשם נכנס BPD, ואשכול חרדתי) אם אני זוכר נכון את הקורס שלמדתי, אבל כן בתכלס זה לא כזה משנה לעניין פה...

הפרעת אישיות גבולעת או מבנה אישיות גבולי?

אולי השאלה שהוא התכוון אליה לגהי ההפרעות שהוא ציין צריכה להיות אם הן מתאפיינות ב*מבנה אישיות גבולי*, שמאפיין עוד הפרעות מלבד "הפרעת אישיות גבולית"?

MindfullEye

New member
יכול להיות

אני באופן אישי פחות מתחבר להסברים הפסיכודינאמיים על הנפש, שמהם נובע שהגבוליות באישיות גבולית היא גבול בין נוירוזה לפסיכוזה...
&nbsp
&nbsp

אוקי... אני דווקא מצאתי את זה מדויק.

אני לגמרי מוצאת את עצמי בטיפולוגיה של "מבנה אישיות גבולי ברמת ארגון גבוהה". ואין לי "הפרעת אישיות גבולית" (ישנם רק חלק מהסימפטומים)

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
חבר'ה הפורום לא נועד לאיבחון

&nbsp
כל אחד ואחת עם ההגדרה המדוייקת שלה ...ותאמינו לי פסיכיאטרים שונים יכולים גם לקבוע דברים שונים..
&nbsp
ואבחנות יכולות להשתנות אחרי שנה או שנתיים של מעקב זה דינמי
&nbsp
הפורום הוא לדבר מה חשים בתוך זה מה עוברים לקבל ייעוץ לתת ייעוץ מנסיון אישי ..לדון על תפיסות ..סתם לתת חיבוק..מילה טובה..להסביר לפעמים מה עושים למי פונים..
וכדומה..
&nbsp
כל היתר ממש לא משנה..אני מציע דברו על מה שעובר עליכם..פחות על המ שיש לכם אבחנתית ...זה המקום לשחרר את הדברים:)
&nbsp
חג חנוכה שמח:)

הפורום נועד?

למעשה, כמו שאני רואה את זה כרגע. הפורום שלך הוא נסיון מעניין של בלוג עם שלושה כותבים (במקום אחד כמו בד"כ)
בהצלחה!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הפורום לא שלי..זה אלף בית יש יותר קוראים ..

&nbsp
ויש תקופות של כותבים יותר או פחות...והסברתי וכתוב גם בכותרת המ מטרת הפורום..
&nbsp
הוא לא לאיבחון. לא מתאים לך חפש מקום אחר בבקשה.
כל טוב:)

למעלה