האם הפרש גובה בין מגרשים משמעותי?

ישיהלל

New member
האם הפרש גובה בין מגרשים משמעותי?

שלום לכולם!
אנו בוחרים עכשיו מגרשים בקבוצת רכישה. במגרשים שנותרו יש פער גובה של 3.20 ו3.60 ביחס למגרשים הגבוהים מהם לצידם. נשארו לי רק מגרשים נמוכים. האם זה פער משמעותי?
אינני שואל ביחס לעלות הבנייה כיון שזו קבוצת רכישה. (כמובן בהנחה שיעשו את עבודתם כמו שצריך).
אני בעיקר שואל האם זה ישפיע לי על הנעימות בדירה? נכון שיש גדר בין הדירות אך עדיין זה מאוד גבוה?
מה ביחס לגשמים שיורדים לדירה הנמוכה?
האם אנשים ירצו לקנות דירה שכזו?
תודה רבה
אשמח לתשובה מהירה ככל שניתן

ראשית,אתה מבלבל בין המונחים.כאשר אתה רוכש מגרש לבנייה,אתה

רוכש מגרש לבניית בית,וילה,דו משפחתי,קוטג' ולא דירה !!!
כעת לעצם העניין שקשה להערכה תיאורטית כאשר לא נמצאים בשטח עצמו.
הפרשי הגובה לדעתי משמעותיים,זה לא 30 ס"מ (למרות שלא ציינת מטר).
עליך לבדוק את תוכניות התכנון של הפרויקט המתוכנן לא רק תכנונית לבנייה,אלא גם את הרשימות ,כמו למשל: האם יהיו חומות בגבולות כל מגרש,מה יהיה גובהן,כיצד דואגים לניקוז הגשמים ואיזו מערכת ניקוז תהיה,ולאן יתנקזו המים ?
באם בונים חומות גבוהות - שמעל ל- 3.20 מ' או יותר - אז מאיזו אבן בונים את החומות,והאם יהיו פתי ניקוז בהן.
בנוסף,כיצד ביתך יהיה מוגן מסחינת ניקוז הגשמים או שיטפון ?
היבט נוסף לגבי הפרשי הגובה המשמעותיים - מה המרחק בין בית לבית בחזית ובצדדים,מה תראה בפתיחת דלת הסלון מולך ? האם אתה יוצא לגינה מהסלון או לא ? מה יהיה בנוי מול הכניסה לביתך - השכן - גובה מרחק,מה תראה מולך ?
לסיכום - כדאי לך לבקש את התוכניות שציינתי ולהתייעץ עם מהנדס ואדריכל שלהם יש ראייה והבנה חזותית,כך שיבינו מהתוכניות ומביקור בשטח מה הולך להיות שם וכיצד כל בפרויקט ייראה.
רק לאחר שתבדוק כל היבטים אלה ונוספים שיעלו כתוצאה מהבדיקות תחליט באם כדאי לך לרכוש את המגרש לביתך.
בהצלחה.

למעלה