האם הפשטה של סבל ומלחמה היא נשק נגד ישראל

Mishkafofer

New member
האם הפשטה של סבל ומלחמה היא נשק נגד ישראל

בוא נסכם כאן ועכשיו שאנשים בעזה סובלים, אני מתכוון לאנשים פשוטים וגם סתם כאלה שלא יכולים לקנות ויאגרה. אני קראתי את המאמר שפורסם בפורום לגבי הסבל בעזה ואתם יודעים טוב ממני שלא חסר מאמרים כאלה על הסבל,כאב,השפלה בעזה. אבל שמתי לב לדבר הבא: מאמרים על נעשה בעזה ומה שאנשים מספרים על מה שקורה שם מועבר בצורה די מעניינית, כמעט מופשטת. מצב בעזה- קשה, רע, בלתי מובן אנשים בעזה-רוצים לחיות, רוצים להתפרנס חולים בעזה- לא מקבלים טיפול קסאמים- זה טילים תוצרת בית (עד עכשיו ירו כבר 7000, זה חתיכת בית) ישראל-מדינה שפועלת בחוסר הגיון,מענישה באופן קולקטיבי, קולקטיבים שלא אחראים. המצוקה בעזה מועברת בביטוים ובטקסטים שלא מצליחים וכנראה לא רוצים להסביר את המציאות הפשוטה של עזה, שלטון טרור עם אידיאולוגיה מיליטנטית, כל המסרים מדגישים את הסבל של העזרתים ואת החוסר ההבנה לברוטליות ישראלית, ישראל מצטיירת כגוף חסר הבנה, חסר רגישות, למעשיהם של ישראלים אין תירוץ ואין הצדקה הרי אנו רוצים לחיות טוב, ומה עושים אנשים שרוצים פשוט לחיות? כבר נכתב בפורום שישראל לוחצת על כפתורים, פעם רוצים לתת חשמל, אז נותנים, פעם לא רוצים אז לא יתנו, כאילו הכל נעשה שרירותית, מישראלים ברחה החוכמה והבינה, הרי מה הם מבינים... והמצב בעזה? קשה, אין מים, אין חשמל , אין תקווה (שמתם לב שחזרתי פעם שניה על מצוקה למרות שכתבתי זאת בתחילת מאמר? כן זה גם במאמרים על נעשה בעזה, צריך להדגיש את המצוקה שנוצרת שרירותים על ידי ישראל פעם נוספת,). כמובן במאמר מרגש לא נכתוב על שלטון שריעה חמוש, נספר על מיליטנטים (ככה קוראים להם בBBC) יורים על ישראל טילים ובורחים וכמובן על התגובה הלא פרופורציונאלית של ישראל, הרי זה ממש פגיעה קולקטיבית והקולקטיב פה ממש לא אשם, ואם הוא אשם אז מה? ובכלל אנשים שם לא אחראיים למצב ומי שאחראי למצב לא שם אז למה עושים בלאגן יה יהוד, ממש השתגעו, טוב שיש מועצת בטחון להרגיע אותם.

Mishkafofer

New member
מקווה שהבנתם אותי

אני לא רוצה להשמיע ביטוי עקר שעזתים צריכים להתקומם, לא מדובר פה באירופה, אלה מזרח תיכון קשה ומסוכן ולכן אני לא מצפה מעזתים לצאת למלחמה בחמאס. אבל בחיאת רבאק, אל תעשו דמוניזציה לישראל.

THE WIZARD 55

New member
אז ככה המצב שם קשה

ואין על זה עוררין. למה המצב שם קשה, זאת כבר שאלה מאוד מורכבת. זה ברור שהטרור שמכוון נגד ישראל, הוא אחד המרכיבים אולי הסיבה הכי גדולה, תקח את הטרור שמופנה לאזרחים מצד החמאס והפת"ח, ימי המערב הפרוע, ובנוסף עוד סנקציות מצד ישראל. האזרחים סובלים שם מכל הכיוונים. אתה חושב שיוכלו להניף את דגל המהפיכה, הם מורעבים הם מדוכאים, החלום הכי גדול שלהם, הוא שיהיה להם אוכל לילדים, ועכשיו גם חשמל ומיים. אין לילדים שם עתיד, אין תקווה ואין חלום. הם גדלים על חרב

Mishkafofer

New member
יודע שכואב

אני יודע שכואב שם ואנשים סובלים, אבל במאמרים ובביקורת על ישראל, הביקורת על ישראל שכל מה שישראל לגבי עזה הוא שרירותי וחסר סיבה כאילו אנו וונדלים מן המאה ה4 שפושטים על כפרים ורוצחים נשים וטף. אני לא מוכן שיעשו לנו דמוניזציה ויציירו אותנו כחיות אדם. כמו שאמר הסוחר מווינציה במחזה של שייקספיר: אם תדקרו אותי, אני אדמם (ציטוט לא מדויק). כל פעם שיש פעולה ישראלית נגד חמאס בעזה, דוברי חמאס צורחים על כך שישראל רוצחת חפים מפשע, אני ראיתי במו עיני בYOUTUBE סרטוני וידאו של ירי קסאמים, אנשים שמפרסמים זאת גאים מאוד בזה, אני שמתי לב שהקסאמים נורים מבין בתים וליד אוכלוסיה וליד כבישים שבהם עוברים רכבים, אז מה האופציה שנשארת לישראל, גורמים לישראל להגיב ולפגוע בחפים מפשע. המצב עד כדי כך גרוע שישראלי ממוצע כבר לא מתרגש מפגיעות בזכויות אזרח במדינות ערב, מבחינת ישראלים שיסבלו הם עם עצמם העיקר שלא יתקרבו אלינו. ובן גוריון עוד דיבר על כך שניהיה אור לגויים, הפכנו להיות מדינה שסותמת את הפה על רציחות ופגיעה בזכויות אדם במדינות ערב, פן עוד נפגע בכבוד של מישהו, לדוגמא, בסעודיה היה מקרה מפורסם של אישה שנאנסה ובית דין מוסלמי גזר עליה מלכות כי היתה עם גבר זר (היא והגבר נאנסו), אבל אף אחד בישראל לא פצה פה למה? שלא נפגע שכבוד בית המלוכה הסעודי ובאיסלם, אז לזה הגענו שמילאנו פינו מים, עצמנו עיניים ולא רוצים לשמוע על מה שקורה במדינות ערב.

THE WIZARD 55

New member
מכירה את הסיפורים האלה.

ושהחמאס ימשיכו לצרוח. עד לפני המערב הפרוע, עוד היה להם קרדיט מהעולם אחרי שהם רצחו אחד בשני, התגלה פרצופם האמיתי. לא שלא ידעתי קודם שהחמאס רצחני. אבל חשוב לזכור, גם שנלחמים, להשאר בני אדם ולרחם, למרות שהם לא מרחמים.

תלוי אילו מאמרים.....

קשה לצפות שאנשים, רובם לא לוחמים ולא קרובים לזה, ירעדו מקור בעזה, ואף אחד כאן לא יתייחס. לגבי מה שקורה במדינות ערב - זה לא מדוייק שבישראל לא פוצים פה או משתיקים את העניין. הדברים האלה מתפרסמים בעיתונות, והקהל הישראלי מזדעזע. השאלה מה אפשר לעשות חוץ מלהזדעזע? לא הרבה. הבעייה היא שיש מי שמדווחים ללא הפסקה ובאופן קבוע על המתרחש במדינות ערב, כדי לסתום פיות של ערבים שמעבירים ביקורת על המתרחש בישראל.

Mishkafofer

New member
לא להיות אדישים

אני לא אדיש לסבל בעזה, אין לי בעיה שעזתים מקבלים טיפול רפואי בישראל (זה עולה לא מעט, ראה את כל המסכנים הנלחמים על תרופות), גם אין לי בעיה לגבי עזרה הומוניטרית אלה להיפך אני שמח שהממשלה שלנו עוזרת. לגבי סתימת פיות- כן זה הפך להיות נשק תעמולה, הסינים למשל התחילו לעקוב אחרי הפרות של זכויות אדם בארצות הברית, בגלל כל הביקורת נגדם על ידי הממשל האמריקאי.

כן ולא - אבל בעיקר לא......

החמאס משתמשים בזה כנשק (יחד עם תבלינים נוספים כמו יצירת מצגי שווא על שחרור פלסטין הקרוב). אנחנו לא. הרבה פעמים תוכל לשמוע את אותו הטיעון מפי שני אנשים שונים, בעלי מטרות הפוכות. אסור שדעת הקהל בישראל תהיה שרירותית כלפי סבל של אחרים, ובפרט פלסטינים. שלטון שריעה חמוש הוא נכון להיום ה-בעייה שעומדת על סדר היום בכל העולם הערבי, לא רק סביב ישראל. הפאן-ערביות והתנועות הלאומיות הערביות הולכות ונחלשות, כשהאיסלאם הקיצוני תופס את מקומן. יחד עם זאת, השנאה לישראל הוא הגורם המלכד כל תנועה ערבית. מה זה אומר לגבי ישראל? שהדבר הטוב ביותר שהיא יכולה לעשות עם שלטון השריעה החמוש הנ"ל, היא לא להתערב בו. יתמודדו הפלסטינים עם בחירותיהם שלהם, ונצטער אנחנו על הסבל שבחרו להביא על עצמם, ועוד לקרוא לזה "הישג".. (מה שאמונה עיוורת יכולה לעשות לאנשים, זה פשוט מדהים....)

Mishkafofer

New member
בעזה סובלים

אני מסכים לחלוטין שסבל של אנשים שם הוא אמיתי לחלוטין. כואב לי להסכים לדעה שמה שקורה בעזה הוא בעיה רק של ערבים, כבר אין סולידאריות בין לאומית לדמוקרטיה וזכויות אדם, יש הרגשה של יאוש ורצון שנעזוב אחד את השני לנפשו ושהם יסבלו בביצה שלהם ואנו בשלנו.

למעלה