האם הצדק אכן עימי..?

duvdevanim

New member
האם הצדק אכן עימי..?

שניה לפני שאני מגיש תביעה ברשת במשפט נט נגד אחד אתרי הקופונים הגדולים..
רכשתי לפני שבוע קופון - לרשת X.
בצורה כזאת או אחרת השתנה מספר הקופונים מ 1 ל 5
בתקנון כתוב באופן חד משמעי כי ניתן לקנות ולממש רק שובר אחד לאדם - לכן אפילו לא טרחתי לבדוק אלא פשוט עשיתי "הבא הבא"..
אכן מימשתי שובר אחד .. להפתעתי גילחיתי חיוב ע"ס 150 ש"ח (במקום 30 ש"ח) בכרטיס אשראי .
האתר מסרב לזכות בטענה כי מימשתי חלק מהעסקה.
אני טוען שגם אם אכן נפלה טעות מהצד שלי בבחירת מספר השוברים (בסתירה לכך שלקוח יכול לקנות ולממש רק שובר אחד) - שכל שובר הוא עסקה עצמאית וזה שהם בחרו לחייב חיוב אחד על כל חמשת השוברים זה עניין אחר..
הם מצידם מציעים לי זיכוי שאוכל להשתמש בו באתר .. אני טוען כי אני רוצה לממש את חוק הגנת הצרכן ולבטל את העסקה (תיקון "הטעות") - וששוב - שכל עסקה היא עצמאית..
שאלת המפתח: מה קורה אם לקוח בוחר 20 מוצרים (בתום לב) מנופש בחול? האם גם אז הם יציעו לו זיכוי עבור 19 שוברים? [לדעתי זו טענת המפתח.....]
הנושא כאן נתון לפרשנות - אך לדעתי הפרשנות לטובתי (או שאני טועה)
רב תודות

איזה קופון זה? למה?

בגדול זו עסקת מכר מרחוק, וחלים עליה הכללים של עסקת מכר מרחוק.

אם הטענה שלהם היא שמימשת חלק מהעסקה, אז נראה לי שזו טענה לא חזקה. אם אדם קונה חמש מכוניות יחד, הוא עדיין זכאי להחזיר ארבע מהן (אם זה עומד בלוחות הזמנים של ההחזרה).

קרא גם פה:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000632131

duvdevanim

New member
זה שובר לרשת קמעוניאית גדולה

בטעות סומן (לא ברור לי איך) במקום שובר 1- חמש שוברים (מסתבר שיש שם אפשרות לסמן עד 30)
הטענה שלהם היתה שמימשתי חלק מהושבר
אני טענתי שכל שובר הוא יישות עצמאית שחלה עליו החוק בנפרד - ושהעובדה שהם בחרו לחייב עבור כל השוברים ביחד (כנראה בגלל חסכון בעמלות) - זה לא מענייני.
בסופו של דבר מסתבר שהם התעוררו אחרי שכבר התחלתי למלא את הטופס לתביעה .. סתם תהייה - במידה והיתי מגיש תביעה וזוכה (120 ש"ח) מה בד"כ גובה הפיצוים על טרחה וזמן שניתן לדרוש (ולקבל)במקרים שכאלה?

למעלה