האם הציבור צריך לקבוע?

ישMצב

New member
האם הציבור צריך לקבוע?

התחלתי לכתוב תגובה מסוימת באחד השרשורים ולאט לאט היא הפכה לחפרנית, אז החלטתי להפוך אותה לדיון חדש: מה לדעתכם צריכה להיות מידת מעורבות הציבור לגבי העסקה? האם לדעתכם זכותו של הציבור לדעת הכל לגבי העסקה? האם ראוי לקיים משאל עם מלא לגבי ביצוע העסקה (לאחר שתגובש במלואה)? אם כן, האם לדעתכם צריך ליידע את כל הציבור לגבי העסקה במלואה, לפרטי פרטיה? האם יש מקום לתת לציבור להשפיע ולהחליט אם לעשות עסקה או לא? אני בטוח שהתשובה של הרוב כאן תהיה שברור שהציבור צריך להחליט, כי כל אחד כאן בטוח שרוב הציבור תומך בצד שלו (אני כבר גם צופה תגובות שיגידו שהצד השני יודע שהציבור לא צריך להשפיע, כי רוב הציבור לא תומך בצד השני
). אבל תחשבו אם זה משהו שבאמת כדאי שיקרה, בהתחשב בכך שאי אפשר לצפות שלציבור כולו יהיה שביב מידע יותר ממה שמפורסם בתקשורת, או אפילו לצפות שכל אזרח יעקוב באדיקות אחרי כל דיווח שמפורסם. הרי כל אזרחי המדינה רשאים להצביע בבחירות ולהשפיע בבחירת ראש הממשלה לפי דעתם למרות שברור שלא כל האזרחים מבינים מהן ההשלכות המלאות של בחירת המועמד שלהם. להיפך, בטוח שחלקם מצביע רק על סמך תשדירי התעמולה הלא-אובייקטיביים-בעליל. ולמרות כל זה ברור לכולנו שאנחנו חיים בדמוקרטיה ושזה הדבר הראוי ביותר.

לא.

יש סיבות רבות למה הדמוקרטיה ברוב המדינות היא יצוגית ולא ישירה. אחת- אין לנו כל המידע לגבי העיסקה, וחלק ממנו לא יהיה ידוע גם אחרי שתבוצע. למשל: האם יש לעיסקה עוד חלקים נסתרים, הסכמות עם חמאס שאינן קשורות כלל לשליט? סיבה נוספת- ההפכפכות של דעת הקהל. ראש ממשלה וצוות המומחים שלו אמורים, לפחות, לא לשנות את דעתם בקלות רבה מדי. דעת הקהל יכולה להשתנות במידה קיצונית כתוצאה ממאורע דרמטי יחיד. לציבור כן יש זכות לנסות ולהשפיע על קובעי המדיניות. זה מה שעושים כאשר מפגינים או חותמים על עצומות. אבל חובתם של קובעי המדיניות לזכור את אמרתו שהיום תשמע מתנשאת של דוד בן גוריון- איני יודע מה העם רוצה, אני עושה מה שהעם צריך.

קמנצינד

New member
יופי שאתה חושב ככה....

אז מה אתה מתווכח עם גולשים אחרים בפורום על סקרים, ועל דעת הקהל האמיתית ?

מישהו אמר שאסור להשתמש בדעת הקהל

כדי לנסות להשפיע? זה גם כן חלק מהדמוקרטיה היצוגית. ומה לעשות, גם שימוש בסקרים הוא חלק מנסיונות ההשפעה על דעת הקהל. וגם הוא לגיטימי.

סנופי 2I

New member
לדעתי כן בכ"א בתוצאות הסופיות הציבור

יצטרך לשאת לטוב ולמוטב אבל כמובן בתנאי שכל הפרטים יחשפו וינתן זמן דיון ולא שהיחשף רק המידע שיטה תכף למקום הרצוי מבחינת הממשלה. בכ"א נקוה שגלעד ישוב במהרה בימינו לעמנו וארצנו ובא לציון גואל

hodayoosh

New member
כל מה שהציבור תריך לעשות זה להתפלל למענו

כל השאר בורא עולם יעשה. רק נבקש - הוא יעשה. פשוט מאוד.

hodayoosh

New member
אני כבר התיאשתי

אנחנו לא יכולים לעשות כלום. הכל בידי ה'. מה זה ישמע-אל [ערבי] זה האדם שגורם לה' לישמוע אותנו. זה התפקיד של הערבים, יש המון לוגיקה בכל המהלכים בהיסטוריה, חטיפת גלעד זו נבואה שבזכותה אנחנו אמורים להתעורר רוחנית. כל תפילה, כל שיעור, כל קבלה לעתיד יכולה לעזור להחזיר את גלעד אחנו היקר הביתה בריא בנפשו וברוחו.. אתה יודע מה? גם אם הוא לא יחזור עכשיו, לפחות ה' יעשה שהערבים האלה יתנהגו אליו יותר יפה - כבר עשינו את שלנו. תפילה תמיד נזכרת, תמיד רשומה, זה לא שיש סלקציה ואם התפללנו אז זה סתם. ביחד עם כל התפילות של עם ישראל - זה זכויות של גלעד שליט. - כולן מצטרפות ביחד. וזה מה שבאמת יכול לעזור. בעזרת ה' אני מתכננת לעשות סעודת אמנים למענו, מי שרוצה להשתתף מוזמן לשלוח לי הודעה. אנחנו נברך את כל הברכות למענו ונתפלל חזק למענו. ואוליי יקרה נס בע"זה.

סנופי 2I

New member
לא אמרתי ח"ו לא לתפילות וכד'

אבל כן צריך לא להתיאש ולהשתדל וזה בכל דרך שנראת כאפשרות והשתדלות זה חלק מחיובינו כבני אנוש וגם מאמינים או דתיים וזה לא מראה על חוסר אמונה וכד' אא"כ אנחנו עושים דברים שכבר גובלים בטמטום ואז זה הופך אותנו למחוסרי אמנה. וכמובן שזה לא במקום או ע"ח התפלות.

aureliano1

New member
יש מקומות שבהם

דיבורים עם דמויות ערטילאיות נחשב לסימן של פסיכוזה

hodayoosh

New member
כן אני מבינה אותך...

אדם שלא בדק האם יש בורא לעולם, לא קרא מחקרים, לא הבין שהוא באמת קיים יכול באמת לחשוב שזו דמות ערטילאית. וכן, חח זה באמת ניראה מוזר למי שלא יודע שהוא קיים. [גם אני הייתי אתאיסטית וצחקתי עליהם, עד ש...] בכל מקרה אתה יכול לבקש ממנו הוכחה שיראה לך שהוא קיים. [אני מכירה הרבה אנשים שביקשו והוא הראה להם- והם יכולים להגיד בוודאות שיש בורא לעולם.] יותר מ-90 אחוז מהאנשים בארץ מאמינים, אני לא מאמינה שכולם פסיכים :) בכל מקרה, גם אם אין וגם אם יש, מה אכפת לך לבקש מאותה דמות שאוליי קיימת שישחרר אותו? זה לוקח רק דקה. במידה והוא לא קיים- הפסדת דקה מחייך. במידה והוא קיים - עזרת לגלעד שליט! :) אני מאמינה שאתה, ורוב האתאיסטים בעולם הם אנשים טובים שלא אכפת להם לנסות ולהקריב דקה מזמנם למשהו שאולי יכול לעזור.. כולנו עם ישראל אחים ומאוחדים! רק בעזרת אהבת חינם ננצח :) "ואהבת לרעך כמוך"

סנופי 2I

New member
ואז?ויש מקומות שבהם אכילת בשר נחשב להתעללות

ולכן לא תאכל בשר?או תחשוב שאתה עושה מעשה לא מוסרי? ואתה יודע מה איך יודעים מי נמצא מאחורי הסורגים?ע"י איפה יש יותר הרבה ולשמחתי ואולי לצערך רוב העולם מאמין ולכן אתה זה השונה. ואולי להאמין שהעולם נוצר לבד זה פסיכוזה?הרי זה דבר לא מציאותי בעליל וחובה שיש יוצר כי אחרת מאיפה הכל התחיל?

aureliano1

New member
לפני דורות לא רבים

רוב העולם האמין שהירח הוא שטוח. על פי המשוואה שלך - הם צדקו כי הם הרוב. ולא, אין לי מושג כיצד נוצר היקום. גם לך לא. את מאמינה בסיפורים שסיפרו לך ואני לא מאשים אותך על כך. לגבי "דבר לא מציאותי בעליל" זו הגדרה שלך. קיימים בטבע הרבה דברים שרבים יגדירו אותם כלא מציאותיים. אם היית מספרת לבחור מלפני 300 שנה שבני אדם יוכלו לטוס מהר יותר ממהירות הקול הוא היה אומר לך את אותו המשפט שאמרת לי. הנקודה היא שאת מתאימה את המציאות לאמונה שלך ולא להיפך. אין לנו על מה להתווכח. שיהיה, גם אני הייתי דתי פעם. אני יודע איך זה עובד. בואו נסיים את זה כאן. סך הכל המטרה שלכם היא חיובית, ואני מצטער שהעליתי את כל הנושא הלא קשור הזה. לילה טוב.

סנופי 2I

New member
לא דברתי על צדק אלא ע"ז שזה לא הופך

אדם מטמין לפסיכופט והפוך אלא למאמין וכן אותו אדם לפני 300 שנה וודאי לא היה פסיכופט אלא חסר אמצעי חקירה. ובאמת בא נסיים בזה כי לא כאן המקור
והעיקר שבסוף כולנו נראה בהצטרפות אחינו גלעד למשפחתו ועמנו
נ.ב.כל אחד רואה תמציאות ממשקפי אמונתו ולא משנה מה היא השאלה מה קדם האם מהמציאות בנה תאמונה או מהאמונה בנה את מבט חייו על המציאות.

hodayoosh

New member
בגמרא רשום כל מה שהמדע מגלה היום

וכמובן שעל הירח רשום בגמרא [אהה, החודשים שלנו מבוססים על זה אוליי?] היית דתי? אם היית דתי באמת לא היית שואל שאלות כאלה חסרות ידע. ובודק ביהדות את המקור. שטויות, אם להוציא אותי פסיכופטית ו"מאמינה בסיפורים" נותן לך לגיטימציה לא להאמין או יותר נכון [לחפש סיבות ללמה אתה לא יכולת ללכת לפי היהדות] אז בסדר. בכל מקרה, אם וכאשר תחליט לחפש תשובות - יש רבנים בישביל זה. בואו לא נשכח את הנושא העיקרי שלנו - גלעד שליט. בכל זאת, יש לך אכפתיות ורצון לעזור לו וזה מקסים בעיניי

aureliano1

New member
אם את רוצה לנסות ולהוכיח לי משהו-

את מוזמנת לפנות אלי לפרטי

../images/Emo32.gifאכילת בשר היא התעללות

ומעשה לא מוסרי בעליל, ללא קשר לתרבות בה אתה חי. הנורמות החברתיות מעוצבות עפ"י בני אדם, זה שאכילת בשר נחשבת ל"נורמטיבית" במדינה שלנו או בחברה שלנו, אינה אומרת שזה מעשה מוסרי. אין הצדקה לפגוע בבעל חיים כדי לגרום לחיך שלנו עונג. כל יצור חי בעולם הזה מעוניין לחיות את חייו בהתאם לצורך שלו,לנו אין את הזכות ליטול את חייהם בטיעונים מגוחכים.

סנופי 2I

New member
אין בעיה אז אל תאכלי בשר ותני לחיות לאכול

אחת תשניה במקומך ואת תהני מאכילת ירקות שגם זה לקטוע את חייהם בטרם עת. אז למה זה מוצדק ומוסרי מבחינתך?כי פרי לא צועק ופרה כן? או שעדיף שתצומי ותמותי מרעב כדי לא להתעלל בשום דבר על האדמה הזאת. בכ"א תביני העולם נברא בדרך שכל דבר חי מהדרגה מתחתיו ולידיעתך העם שהכי דאג לכל זכויות החיות וכד' באופן קיצוני לפני כ60 שנה בסוף הכי זילזל בזכות חיי האדם בגלל השקפות מגוחחות בכ"א לא צריך להיות קיצוניים אלא לחיות ע"פ כללי האנושות הנורמטיבים.

למעלה