האם הקריטריון להשתתפות בעונה הנוכחית, היא שליטה בספרדית?

• פותח הנושא yo12
  • פורסם בתאריך

yo12

New member
האם הקריטריון להשתתפות בעונה הנוכחית, היא שליטה בספרדית?

איך זה, שכמעט כולם "שולטים" בספרדית בסיסית? או לפחות אחד מבני הזוג?
קשה לי להאמין שיומיים בקוסטה ריקה, שמו בפיהם שפה חדשה.

ny22

New member
מנהל
איפה
נראה לי שפיספתי את ההודעה

ואשמח לראות אותה...
&nbsp
השאלה אגב הייתה ממש במקום. גם אני הייתי קצת תמוה לנוכח השליטה שלהם בספרדית.
אבל כמו שאמרו לי - זאת שפה שיראלים רבים רוכשים אותה בקלות בטיול הגדול בדרום אמריקה

yo12

New member
ומה עם מישהו כמוני שלא היה בדרום אמריקה ולא רואה טלנובלות?

מה, במקרה כל המשתתפים ראו טלנובלות או/ו טיילו בדרום אמריקה?
לי זה ממש לא ברור. הגשת המועמדות למירוץ עולה כסף. מה עם כל הנרשמים שלא היה להם מושג בספרדית?

just Orli

New member
יש גם כאלה

למשל אלה ווובה, גל וליאל. אני מניחה שכולם למדו כמה משפטים בסיסיים בספרדית (בעיקר "מהר!" ו"יש לך משהו בשבילי?").
חוץ מזה הם היו בעוד מדינות - מגיאורגיה ועד פינלנד - ולא הכירו את השפות, מה הקשר?

SivanCA

New member
כל אחד יכול לא כולל את יוכי וכוכי

זה מוזר שלינור הצליחה לתפוס שפה.....איך נגיד? היא לא נראית העיפרון הכי מחדד....ויוכי עוד הרבה פחות מזה
גם הזוג הרוסי לא חזק מאוד בשפות....
זה עניין של שכל כנראה.....ההומואים לא נראים הטיפוסים שמסתכלים בנובלות...אבל הם תפסו מהר כמה מילים בשביל להסתדר....ואפילו במאה פרקים בגיאורגיה הם הצלחו לקשקש כמה מילים שהם תפסו.... חוץ משני שמדברת חופשי גם מאירי וגם גל תפסו מהר כמה משפטים בסיסיים בשביל להסתדר.... בקיצור חוץ משני אף אחד שם לא ממש מדבר שוטף...יכול להיות שיש להם כאלה שיחונים אבל לא מראים....?

l86

New member
קליטת שפה לא קשורה לאינטליגנציה

ספרדית היא שפה מאוד קלה ונעימה לאוזן, כל מי שראה טלנובלות בילדותו הצליח לתפוס את השפה. ככה לינור ומאירי הסבירו את הספרדית השוטפת שלהם. שני יודעת את השפה כי היא טיילה בדרום אמריקה. כל השאר תפסו כמה משפטים בסיסיים שיכולים לעזור להם להסתדר בשטח.

SivanCA

New member
ספרדית אחלה שפה...אבל לדעתי למידה זה חלק מהאינטיליגנציה

כל מי שמטייל בדרום אמריקה קולט קצת ספרדית/פורטוגזית...זה שפה שמתנגנת....מתגלגלת בלשון...וקצת מזכירה אנגלית...באמת קל לתפוס אותה ברמה של להסתדר בדברים הבסיסיים.....גם כי אחרת קשה מאוד להיסתדר
כמו שרשמתי..... מסכים שחוץ משני אף אחד שם לא מדבר שוטף...מאירי ולינור לדעתי מסתדרים אבל לא יותר מזה.....
תכלס כישורים של שפה זה עניין של ראש אחרת זה לא היה בפסיכומטרי ואחרת התלמידים החזקים לא היו תופסים את השפה ראשונים ומוציאים ציונים.....שפה בטח לא קשורה לשרירים
ולמידה של כל דבר... כולל שפה....זה לדעתי בטח חלק מאינטיליגציה.

l86

New member
לא, זה יותר עניין של קליטה.

ככל שיש לך יותר גישה לשפות אתה קולט יותר. ילדים קולטים שפות נורא מהר. לא ממש צריך לשבת וללמוד את זה כדי לדעת, אתה פשוט קולט אנשים שמדברים לידך.

SivanCA

New member
שפת אם נקלטת טבעי...שפה זרה זה למידה ולכן כישור קוגנטיבי....

l86

New member
ממש לא נכון, כל עולה חדש שעלה לארץ בגיל צעיר קלט את השפה מהר

ילדים לומדים מהר יותר ממבוגרים כל דבר אבל זו עדיין למידה

ילד שלומד לנגן בגיל צעיר יקלוט יותר ממי שמתחיל לנגן בגיל מבוגר. ילד שלומד שפות בגיל צעיר ילמד יותר בקלות כי התפיסה של ילדים מהירה יותר. זה לא אומר שתפיסה ולמידה הם לא עניין שכלי. ברור שלימוד הוא חלק מהאינטלגנציה. גם מתמטיקה היא שפה ותפיסה מתמטית היא ללא ספק סימן לאינטלגנציה.
אולי לינור פחות טיפשה מאיך שהיא מוצגת במירוץ. גם איציק ואלירן שיחקו את הסתומים בעונה הקודמת ובכל זאת הם שרדו הרבה הדחות בלי שפה ובלי ראש מפותח מדי. כנראה שמה שאנחנו רואים יוצר רושם לא מדוייק על האדם האמיתי.

l86

New member
האמת היא שאני בכלל לא חושבת שלינור טיפשה

או משחקת את הטיפשה. היא לא נראתה מפגינה בורות בשום דבר, בניגוד נגיד לתאומים או לגל וליאל שכל הזמן נתפסים בטעויות מצחיקות
רק דיברתי בכלליות על זה שלדעתי קליטת שפה לא קשורה לאינטליגנציה. (אני אגב גם לא בטוחה שיכולת למידה קשורה לאינטליגנציה. מי שבאמת קולט מהר דברים לא צריך ללמוד הרבה.) דיברתי לא על למידה של שפה, אלא על קליטה של ילדים מהסביבה. נגיד ילדים שההורים שלהם מדברים אנגלית או יידיש כדי שהם לא יבינו וכך הם לומדים אנגלית או יידיש, או עולים חדשים שעלו לארץ ממש בגיל הילדות וישר קולטים את השפה, או ילדים שצפו בטלנובלות וכך למדו ספרדית, כמו לינור ומאירי.

גם על לינור וגם על אינטליגנציה ויכולת קליטת שפות

אגב, יש גם את הקטע של המבטא, יש אנשים שקולטים מבטא ממש מהר ובקלות, הם אפילו לא מנסים לחקות, זה יוצא להם בטבעיות ויש כאלו שממש מתקשים בזה וקשה להם לשמוע את הדקויות בהגייה. אדם שמדבר במבטא תמיד יראה לנו כמי שיודע את השפה יותר טוב ממי שהמבטא שלו חצצי, בעיקר אם אנחנו לא מכירים בעצמנו את השפה כל כך טוב. מישהו יכול לקלוט כמה משפטים ספורים אבל לדייק בהגייה אז זה נשמע לנו כאילו הוא דובר את השפה חלק.

SivanCA

New member
סיכמת יפה מאוד....זאת בדיוק דעתי

לגבי לינור....אני לא בטוח....גם אם מורידים את יוכי שנראית ממש טפשה וגסה לינור לא עושה רושם של בחורה חושבת במיוחד.....אבל מי יודע אולי זה רק רושם...ובחיים האמיתיים היא יותר חכמה.
כנראה שהיא טחנה טלאנובלות בטונות....לפחות עכשיו זה משתלם לה...ומביא לה תועלת בחיים...

כמהאפשר

New member
כמעט כל מי שגדל בשנות ה-90 מדבר ספרדית.

הדור שלי- אנטונלה וכל הסדרות הללו עם אנדריאה דל בוקה(גם אם לא צפית, תפסת כמה פרקים)
&nbsp
והדור הצעיר יותר, קטנטנות.. וההמשכים שלהן.
&nbsp

למעלה