האם הקשר בריא?

גאולה28

New member
האם הקשר בריא?

אנחנו יצאנו 3 שנים התחתנו לפני חודשיים , השכרנו דירה ניכנסנו לחובות מהחתונה ,יש לחץ כספי
לא יכולים לאפשר לעצמנו להנות ולבלות בחוץ ,
המצב הוא שאחרי עבודה הוא ישר הולך לבקר את אמא שלו כל יום שעתיים ..ולאחר מכן הולך לעוד עבודה פרטית מהצד חוזר לבית שלנו בשעה עשר וחצי לפעמים אחד עשרה.
ואני מרגישה שהוא לא מקדיש את מספיק הזמן בישבילי אנחנו ביחד רק שעה וחצי ביום והולכים לישון
קשר האינטימי שלנו במצב טוב רק שלפעמים אני לא מעוניינת בהרבה מין מרגישה שזה תדירות גבוהה לעיתים קרובות שזה לא מהנה כל הזמן
אנחנו לא עושים דברים ביחד כמו קניות ,בישול ,ניקיון הכל אני עושה.....
אני מרגישה שאני דואגת לו כמו דאגה של אמא וגם הוא דורש ממני להכין לו כריכים לבוקר ....
הוא רוצה שנלך לחופשה למרות המצב הכלכלי הקשה ... שאני מעדיפה לחכות קצת שיסתדר
האם זה קשר בריא ומה לעשות כדי לשפר ?

A לוןA

New member
קשר בריא או לא נמדד בכמה דרכים:

1. האם את מאושרת?
2. את את מרגישה שאת באה לידי ביטוי בקשר?
3. האם הקשר הזה מספק לך את מה שאת צריכה ממנו? (וזה משתנה מאחד לשני- אבל נניח- האם הקשר מספק לך חום, קירבה, אינטימיות, תמיכה, תקשורת, מקום בטוח ומוגן וכו')
4. האם הקשר הזה פוגע בך או מפרה אותך?

כשתעני על השאלות הללו- תהיה לך התשובה אם הקשר הזה בריא או לא. קשר בריא לא נמדד בהכנת סנדוויצ'ים בבוקר.

(בקשר לאיך לשפר- השאלה הראשונה היא- מה את רוצה לשפר ואצל מי משניכם)

דיברת איתו על זה?

אני חושבת כמוך שכדאי לוותר על חופשה כשהמצב הכלכלי לא משהו.
במקום חופשה אפשר להשקיע את הזמן בלבלות ביחד -זה לא תמיד חייב לעלות כסף. יש הרבה פעילויות חינמיות ודברים שאפשר לעשות בבית מבלי להוציא אפילו אגורה.
&nbsp
כתבת שהוא הולך כל יום בין עבודה לעבודה לאמא שלו- למה בעצם?
אני אישית במקרה כזה הייתי מדברת איתו ואומרת לו את האמת, שאת תשמחי לראות אותו ולבלות איתו יותר ואולי הגיע הזמן להפחית את כמות הפעמים שמגיעים להורים- לא צריך כל יום, אפשר פעם ביומיים-שלוש...

Ginger L Honey

New member
אין פתרון טוב יותר מתקשורת

ואני תוהה האם יש סיבה פרקטית מדוע הוא בוחר לבקר את אמא בין העבודות.
למשל, אמא גרה ממש בין עבודה א' לעבודה ב'
ואילו היה חוזר הביתה מתוך השעתיים הפנויות הללו היה מבזבז שעה על נסיעות.
או שבאמת מדובר פשוט ברצון להיות במחיצתה של אמא כשעתיים בכל יום בשבוע...

אולי יש משהו בנוגע לאמא שאת לא יודעת?

כמו שהיא עוזרת לו להשאר איתך ולהכיל אותך? בין אם בזה שהיא מורידה ממנו את הלחץ בכך שהיא אמא שלו ותקבל אותו גם אם
יראה אותה שעה וחצי ביום, תכין לו אוכל ותתן לו פחות ביקורת גלויה וסמויה. ותעודד אותו כשהמצב קשה.
&nbsp
אולי היא נותנת לו עצות, או שהוא פשוט ישן שם שעתיים לפני עוד עבודה?
&nbsp
האם את עובדת גם? או כל היום יושבת ומחכה שיסתדר מעצמו?
כל בן זוג ובת זוג רוצים שחוץ מזוגיות ומין תהיה גם קצת דאגה ונחמה כמו של הורה בלי קשר לרומנטיקה ותשוקה. אולי חסר לך שידאג לך קצת יותר בהקשר של הבית והלחצים שלך מחיי הנישואין..?

למעלה