האם הראל מזניחים את פאלם?

external

New member
האם הראל מזניחים את פאלם?

בתור לקוח ותיק של חברת פאלם שמתי לב שמאז שכלנית יצאה מהשוק והראל הפכה למונופול חלה נסיגה משמעותית בהתייחסות ללקוחות פאלם בישראל. ראשית חלה עליית מחירים משמעותית בענף, המחירים, שבעבר היו קרובים למחירי ארצות הברית (לאחר הוספת המע"מ ופרמיה קטנה בעבור העברית), גבוהים כיום משמעותית ממחירי הפאלם בארצות הברית ולמעשה הופכים את הקניה בארץ ללא כדאית. הלייף דרייב שנמכר במחיר רשמי של 400$ (שהם 2200 ש"ח כולל מע"מ) נמכר בארצנו בסכום מגוחך של 3000 ש"ח. אני אפילו לא רוצה להתחיל לדבר הטריאו או על הTX שנמכר במחיר הגבוה בכמעט 50% ממחירו בארצות הברית (300$ +מע"מ הינם 1600 ש"ח ואילו המכשיר נמכר בארץ ב- 2350 ש"ח כשהוא נמכר במצורף לראוטר, שלא ניתן להסירו מהחבילה...) נראה לי כי מאז נסתיימה התחרות בין שתי החברות הפסיקה החברה לדחוף את מערכת ההפעלה של פאלם ולהקצות משאבים לפרסום ומכירה ולמעשה הפוקט פיסי השתלט ללא עוררין על השוק. בתור משתמש פאלם שחבל לו לעבור מערכת הפעלה, שכן אני אוהב את הממשק של פאלם וכבול אליו בגלל אלפי הרשומות שנמצאות במכשיר הפאלם שלי (M505) אני מוצא עצמי בזמן האחרון במלכוד. מצד אחד נראה כאילו ליבואנית בארץ אין אינטרס להשקיע בלקוחות הפאלם והיא תוך קביעת מחירים גבוהים וללא תחרות ממשית, נותנת למותג למות ומצד שני נמצאת מערכת הפוקט פיסי שלדעתי האישית נחותה ממנה, אולם מציעה היצע רב יותר של מכשירים ובמחירים נוחים, אשר דומים לרוב למחירי חו"ל. זו כמובן דעתי האישית בלבד.

דעתך האישית והלא מדויקת

אינני מגן על הראל אך כמה אי דיוקים בדבריך. המחיר בארץ כולל לא רק מע"מ אלא גם עיברית מלאה, תמיכה טלפונית, ספרות בעיברית, אחריות לשנה, ובמקרים מסוימים כמו טריאו למשל גם מקלדת חומרה וגם מכס שיש על מכשירים סלולריים. עכשיו תעשה חשבון מחדש

Tamir 69

New member
הדעה מדויקת והדברים נכונים

לדעתי, הדברים האלה מאוד נכונים וההתנהגות של הראל פשוט מקוממת והתגובה הקודמת המצדיקה את הראל איננה נכונה. לגבי העברית - איזה עברית יש בלייף דרייב-(שנמכר ב 3000 ש"ח (!)עברית לייט בלבד, שלא ידוע אם בכלל תצא עברית מלאה ללייף דרייב- מה שדרך אגב הובטח על ידי הראל ולא קוים. בעיה נוספת - מדוע הראל מחיית אנשים לקנות ראוטר עם ה TX -לדעתי גופי הצרכנות צריכים להתערב בענייןזה.אין שום הצדקה לחייב את הצרכן לרכוש ציוד נוסף בנוסף למחשב כף היד, שגם ככה מחירו כמעט כפול. לגבי אחריות - בכל מקום שקונים פאלם יש אחריות, רק שניגוד לחברות כמו hp, מכשירים שנקנו בחו"ל האחריות שלם לא מכובדת בארץ. ההצדקה היחידה למחירים המופרזים הנה אולי לגבי המכשירים המשולבים סלולר שעליהם יש מכס בארץ. בעניין זה- לא מזמן ירד הטריאו 650 ב 1000 ש"ח (!) ללא כל שינוי במכס או במרכיבים אחרים- משמע שכנראה הראל קיצצו ברווח שלהם מכל מכשיר 1000 שקלים ועדיין המכשיר נמכר ברווח שהוא נמכר במחירו החדש - 4000 שקלים. לפיכך, מדובר בדברי טעם, והראל אכן מנצלת את מעמדה המונופוליסטי בשוק מחשבי כף היד של פאלם כדי לפצות על הירידה במכירות. ההצדקה לדעתי בירידה במכירת מכשירים שכנראה מביאה להתנהגות זו של הראל הנה שהיצע הפאלמים קטן היום מאשר היה בעבר, ובנוסף קיימים היום הרבה יותר מכשירי פוקט פיסי מפאלמים (שבהם דרך אגב מערכת ההפעלה כל הזמן מתחלפת ומשתפרת, GPS מובנה, ופאלם עדיין תקועים עם מערכת 5 ו- 6 ספק אם בכלל תצא כבר...וזאת מבלי להיכנס לשאלה איזו מערכת הפעלה עדיפה).

להביא לך כוס מים?

כתבת הרבה דברים חלקם הגדול לא קשור להראל. אני מדגיש שאינני איש הראל ולא מגן עליהם אלא רק כותב ממה שאני יודע. מחיר הטריאו ירד כי הייתה הוזלה של חברת פאלם עצמה בחו"ל. לגביי מכשירים/מערכת ההפעלה, כל הנושא הזה לא קשור להראל כלל. היא רק משווקת ונותנת שרות למכשירים. לגביי ה-TX אין לי מושג.

Tamir 69

New member
הדברים כן קשורים להראל

לדעתי, מה שכתבתי דווקא קשור להראל. עברית ללייף דרייב - קשור להראל. מחירים גבוהים - הראל קובעת את המחירים. דרך אגב, לא ראיתי כל הוזלה במחיר הטריאו, והוזלה דווקא היתה ללייף דרייב- מה שאומר שמחירו אמור לרדת גם בארץ. מערכות ההפעלה לא קשורות להראל- הם באו רק להצביע שכנראה כמות המכירות יורדת ולכן המחירים גבוהים כדי לפצות על הירידה ברווחים. לדעתי, וניתן לבדוק את זה, לפני שנה שנתיים היו נמכרים הרבה יותר מכשירי פאלם בארץ מאשר היום.

המממ.... שמת לב גם למחיר ה- Z22?

שבכל אתר סביר וגם באתר של PALM מחירו נע סביב $99 (ואפשר כמו שאתה רואה למצוא אותו אף ב- $10 פחות) ואילו פה אצלנו מהההה ???, מחירו מאמיר בנונשלנטיות ל- 799 ש"ח שזה פי 2 כמעט?, אז עם כל הכבוד לעברית, ספר, ותמיכה (שגם ניתנת בדיוק באותה מידה בחו"ל), לא צריך להכפיל ת'מחיר בינתיים, נמשיך לייבא מחו"ל ואולי יפול למישהו שם האסימון. (אגב, כלנית-כרמון חברה שקיימת, בהרצליה אך לא עוסקת יותר ב- PALM). לפני שאסיים, אביא דוגמה נוספת לכרטיס הנ"ל שגם הוא בדרך אלי ... (לא בדקתי כמה לוקחים בשבילו פה בארץ אך סבורני שהעיסוק בנ"ל מיותר הוא).

external

New member
היעדר תמריץ

הרושם שלי הוא שברגע שכלנית יצאו מהמשחק נעלם התמריץ שהיה להראל. מבחינה שיווקית זו ממש דוגמה מספרי השיווק. הראל היו האנדרדוג שחידש והשקיע (מחירים תחרותיים, תמיכה משובחת ועברית מוצלחת יותר מזו של כלנית). אבל, זמן לא רב אחרי שכלנית הפכו ללא רלוונטיים והראל נשארו לבד, הם קפאו על השמרים, הפסיקו לחדש והעלו מחירים, שכן כעת כל קהל צרכני הפאלם הישראלים (אלו שרוצים גם לקנות בארץ), הפכו לקהל שבוי. חבל, אני זוכר את התקופה בה לא הפסקנו להלל ולשבח אותם... שמוליק.

למעלה