האם הר פוג'י עומד להתפרץ? ולמי בכלל הוא שייך?

tweedle dee

New member
האם הר פוג'י עומד להתפרץ? ולמי בכלל הוא שייך?

שתי כתבות שנתקלתי בהן בקשר לאתר שאולי הכי מסמל את יפן בעולם:

הראשונה מתארת את התחזיות למקרה שהר פוג'י יתפרץ. מסתבר שהתרחיש הזה לא כל כך רחוק מאיתנו ויש הערכות שזה עלול לקרות עד 2015... באופן מדאיג, נראה שהרשויות עדיין לא ביססו דרכי פינוי רשמיות למאות אלפי האנשים שיצרכו במצב כזה לברוח מבתיהם.
http://www.japantoday.com/category/...=email&utm_source=jt_newsletter_2014-02-09_PM

השנייה עוסקת בבעלות על האתר המפורסם. מסתבר ששטח ההר נמצא בבעלות פרטית של מקדש. אבל הוא לא יכול לרשום אותה באופן רשמי כי לא ברור באיזה מחוז הוא נמצא:
http://www.japantoday.com/category/...=email&utm_source=jt_newsletter_2014-02-09_PM

יש לי הרגשה שאם עכשיו הם רבים למי הוא שייך, אחרי התפרצות הם יריבו למי הוא לא שייך P:
 
...

הסיכוי להתפרצות די מלחיץ, במיוחד היעדר תכניות מסודרות. זה נשמע יותר כמו ישראל...
בקשר לבעלות, זה ממש משעשע. זה גם כן נשמע קצת פרטאצ'י, לדעתי
מה הבעיה להחליט על הגבול ולהסדיר את העניין?
 

ortolan

New member
אחת הסיבות לכך שלא היו תכניות רציניות

חוץ מהנטייה להתעלם מאירועים קטסטרופליים בעלי הסתברות נמוכה היא שעד לרעידה הגדולה ב 2011 לא נרשמו במדידות שנערכות בתוך ההר שום סימני פעילות משמעותיים, בעוד שלאחריה כן נרשמים סימנים כאלו.

סביר להניח שכשתהייה רעידה גדולה נוספת ההר אכן יתפרץ, ומאחר והסבירות לרעידה כזו היא משמעותית, סביר גם לפרסם תחזיות כאלו כדי לצאת צודק בהסתברות של משהו כמו 10 אחוז (כי אין ספק שהמוניטין הנתפס מתחזית כזו שמתגשמת גדול יותר מפי 9 מהנזק למוניטין מפיספוס, שישכח במהרה) אבל מי ששם על התחזית מגבלת זמן הוא כנראה שרלטן.

העניין עם המחוזות הוא דוגמה לסוג הטיפוסי של שחיתות שלטונית ביפן. אם הממשלה היתה מעוניינת בהחזרת קצה ההר לידי המקדש, היו מחליטים על הגבול תוך כמה חודשים. מאחר והיא לא רוצה, יכולת ההחלטה של נציגי המחוזות נעלמת פתאום והדיון בנושא הופך ללא ראוי.
 

herouth

New member
הסבירות לרעידה היא משמעותית - מתי?

ברור שאם היתה רעידה גדולה אז מתישהו תהיה עוד רעידה. אבל האם היא צפויה בשנה הקרובה, בעשר השנים הקרובות, או באלף השנים הקרובות?

עד כמה שהבנתי הרעידה הגדולה היתה סוג של פירוק לחץ שהצטבר בין שני לוחות טקטוניים במשך מאות שנים, ובגלל זה היא היתה כל כך גדולה וגם המהלך שלה היה לא שגרתי יחסית לרעידות האדמה המקובלות ביפן. אז אם ככה, אני מניחה שייקח עוד זמן עד שיצטבר מתח מחודש בין הלוחות. המידע שגוי? ההנחה שגויה?
 

ortolan

New member
יש כמה אזורי לחץ

ושחרור הלחץ באחד מהם גרם דווקא להגדלתו בשני אזורים רגישים בסביבת טוקיו. הערכת הסיכויים הנוכחית (על סמך הרעידות מאז 2011) היא שיש סיכוי של 17% לרעידה של 7 או יותר באזור טוקיו ב 5 השנים הקרובות. כמובן שרעידה כזו היא לא תנאי הכרחי או מספיק להתפרצות, אבל הסיכוי לא קטן.
 
למעלה