האם השורש ש.ר.ג

נצל"ש - אני מחפשת

מילים שהן בגדר "מילים קשות"... שלא כולם מכירים או משתמשים. למשל - משורג, לחלוט במובן של להחרים, להדס, פיטם (של פרי), ההבדל בין לצותת ולצוטט, לקרוץ עוגיות ועוד כאלה. עברתי על הדפים האחרונים בפורום וקיבלתי כמה תוספות, אבל אם למישהו עולה עוד משהו - מוזמנים לכתוב... אני בטוחה שכל אחד פה מכיר מילים כאלה, וכבר נגמרים לי הרעיונות.

תיקון קל:

לחלט זה להחרים, לחלוט זה לעשות תה. ההגדרה של "מילים קשות" היא בעייתית, כי מה שאחד מגדיר כ"קשה" היא קלה מאוד לשני. כשלמדתי לפסיכומטרי היה לי מילון שקיבלתי במקום שלמדתי בו, והיו שם מילים שבחיים לא שמעתי על קיומן (ואין הרבה כאלה). את יכולה לנסות להתסכל במילונים ייעודיים, כלומר מילונים רפואיים (כרכשת, שלחופה) או משפטיים (ודוק, מצג שווא) או מדעיים (עקבת, חמרן).

האם השורש ה.ד.ס

נמצא בעוד מילים מלבד - מהדס (וכל ההטיות של הבניין הזה - הידס, הידוס, להדס) והדס (הצמח)?

השורש ע.פ.ל

קיים בעוד מילים מלבד עופל ולהעפיל? (מקווה שאני לא מציקה מדי עם השאלות... אני פשוט מנסה לבדוק שאין מילים שלא חשבתי עליהם או שאני לא מכירה, ואני צריכה בשביל השאלה)

כן. עפולים

זו מלה בעברית מקראית, שהיתה כ"כ גסה, שבמקומה קוראים "טחורים" (הסתכלי בספר דברים פרק כ"ח 27, שזו במקרה פרשת בר המצווה שלי. אבל זה גם מופיע במונח "עפולי זהב" של הפלישתים בשמואל א' ו' 4,5. (ולא ממש ברור שם במה מדובר). אבל יש לי שאלה חצופהף אם את באמת מחברת שאלות לפסיכומטרי, לא כדאי לבדוק דברים כאלה במילון? בלי שהסתכלתי אצל אבן-שושן, אני בטוח שזה מופיע אצלו, וודאי בקונקורדנציה (שם דווקא הסתכלתי)

בוודאי שזה מופיע במילון

אבל אם אני לא מכירה את המילה (כמו המילה שהבאת עכשיו), אני לא יכולה לחפש אותה במילון... לצערי אין אפשרות לכתוב שורש ולקבל את כל המילים שמשתמשות בשורש הזה. אם אני כותבת שאלה על שורש מסוים, אני צריכה להכיר כמה שיותר מילים בשורש הזה, ולצערי אני עדיין לא מכירה את כל המילים בעברית
(אבל אני בדרך הנכונה)

למעלה