האם השלמת יחידת מתמטיקה מ4 ל5 תעזור לחלק הכמותי בפסיכומטרי?

noy2009a

New member
האם השלמת יחידת מתמטיקה מ4 ל5 תעזור לחלק הכמותי בפסיכומטרי?

היי, אז ככה, הלכתי ל"יואל גבע" בכוונה לברר על קורס פסיכומטרי למועד אפריל הבא.
עד אז יש זמן (שבעה וחצי חודשים) אז בינתיים היועצת לימודים שם המליצה לי להירשם ל5 יחידות מתמטיקה בעיקר במטרה לשפר את ההבנה המתמטית שלי וכו' כדי להצליח בכמותי (מה שאני צריך) (ובנוסף להעלות את הממוצע בגרויות..)
היא אומרת שהשאלות בפסיכומטרי בכמותי הם ברמה של 3 יחידות אבל אם אני אשקיע ב5 ואצליח, זה עוד יותר יעזור לי לכמותי
לדעתכם אם אני אעשה קורס במתמטיקה זה באמת יעזור לי? יש לציין שכמובן שזה המועד הראשון שלי לפסיכומטרי

jfibush

New member
תגובה

אני ממליץ לך לקרוא מעט על הנושאים שמרכיבים את החלק של החשיבה הכמותית בבחינה הפסיכומטרי, ולפתור פרק כלשהו מבחינות עבר על מנת להתרשם מהרמה, אם לא עשית זאת עד כה.
זה ייתן לך אינדיקציה להתמצאות שלך בחומר, ועל פיה תחליט האם מיותר או לא להשלים את היחידה. כמובן שההחלטה לא אמורה להיות תלויה רק בפסיכומטרי, אך ההיבט הנוכחי אמור להיות מושפע ע"י רמת השליטה שלך בחומר הכמותי בפסיכומטרי, כי מאוד ייתכן שלא תזדקק כלל להשלמה הזאת.
בנוסף, תוכל לקרוא חוות דעת של תלמיד שלמד ביואל גבע שפורסמה לפני זמן קצר בפורום.

noy2009a

New member
איך אני מוצא את חוות הדעת שלו? אגב, אני לא עושה את זה בשביל

אני לא משלים את היחידה בשביל הפסיכומטרי, אני יכול לשפר מקצוע אחר או להגביר מקצוע, זה ייתן לי יותר (ב4 יש לי 89)...

jaromor

New member
דעתי

אם אתה מתכנן לעשות בגרות במתמטיקה (כדי לשפר ממוצע בגרויות) וגם פסיכומטרי, לדעתי עדיף לך לעשות קודם את הבגרות ואז את הפסיכומטרי.
&nbsp
אם אתה לא מתכנן לעשות בגרות במתמטיקה (כדי לשפר ממוצע בגרויות), אין צורך לעשות בגרות במתמטיקה במיוחד עבור הפסיכומטרי. במקום לעשות בגרות עדיף לך לתרגל חומר פסיכומטרי - זה יהיה הרבה יותר אפקטיבי (מבחינת הצלחה בפסיכומטרי).

לא שווה.

לעשות בגרות רק בשביל הפסיכומטרי? ממש מיותר. כמובן שידע במתמטיקה לא מזיק והכל קשור להכל אבל חשיבה פסיכומטרית שונה מחשיבה לבגרות, ואת כל הידע שתצטרך תלמד בקורס לפסיכומטרי.

אחד החברים שלי

אחרי לימוד עצמי, קיבל 127 בכמותית בפסיכו הראשון שלו. במהלך הלימוד, הוא תירגל כ-10,000 שאלות כמותית (כל בחינות המרכז הארצי + כל יואל גבע + פסיכו ועוד). אפשר להגיד שהוא מיצה את יכולתו בצורה טובה מאוד.
לאחר מכן הוא עבר קורס 5 יחידות בגבע במשך חצי שנה וסיים עם 99 בבגרות. בפסיכו השני, אחרי קורס פסיכומטרי ביואל גבע (והתרוששות כללית) הוא טיפס ל-138 בכמותית.

אני מאמין שהבגרות הועילה אבל השאלה היא האם זוהי הדרך המיטבית לשפר את הכמותי ב-6 חודשים. אני מאמין שלא.

p u s h e

New member
עשיתי את זה

כאילו, עשיתי בחורף 5 יחידות (כי רציתי להשלים) ואז ניגשתי לאפריל.
אם אתה צריך לשפר בגרות במתמטיקה, בטח שתעשה את זה. אני אישית גם שמחה על הידע שיש לי לקראת הלימודים.
אם זה נטו בשביל לשפר את הציון בפסיכומטרי, בזבוז זמן. ברור שלהיכנס לראש מתמטי לפני הקורס זה עוזר וחשוב אבל מתמטיקה 5 יח' זה חתיכת כאב ראש שנכנס לעומקים הרבה, הרבה מעבר ממה שדרוש ב-4 יחידות וממה שדרוש בפסיכומטרי.

Guy Elimeleh

New member
לדעתי זה לא יעזור, בגלל ש..

הפסיכומטרי זה בעיקר טכניקות. זה ללמוד שיטות וליישם אותם. ב5 יחי' מתמ' לומדים על לוגים וכל מני שטויות (אני אני זוכר נכון) שלא בהכרח קשורים..
את הפסיכומטרי הראשון שלי עשיתי לפני בערך שנה וקיבלתי 707. הלכתי ל"מועדון 700" של קידום וכמוש אמרתי - זה בעיקר דגש על השיטות.. אמנם המדריכים שם מאוד עזרו והכל היה מקצועי ואני משער שזה עזר, אבל לדעתי פסיכומטרי זה המון עבודה עצמית.. רצוי לעשות קורס (כל קורס) ולא השלמת יחידות, כי כמו שאמרתי - השלמת יחידות זה "מסביב"..

למעלה