האם השמאל פועל למען זכות השיבה?

• פותח הנושא adato
  • פורסם בתאריך

adato

New member
האם השמאל פועל למען זכות השיבה?

http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=98074&sid=16

shay or eli

New member
ז'נבה לא כוללת זכות שיבה

האמירה של עבד רבו היא עיוות של האמת, זה כי הוא פוליטיקאי. ז'נבה אמנם מתירה לפליטים לבחור בין שיבה לפיצויים, אך קביעת הכמות הסופית של פליטים שתשוב מוטלת על ממשלת ישראל (תוך התחשבות בכמות הפליטים שקלטו מדינות צד שלישי - סוריה, מצרים, לבנון, ירדן, יפן, קנדה, ארה"ב...). לכן לא, השמאל הציוני לא פועל למען שיבה. הרדיקאלי (לרוב) כן.

adato

New member
יופי

אז מה אתה בעצם אומר? שאתם לא יודעים על מה הסכמתם? יופי שאתה אומר שלא תהיה שיבה אבל הפלסטינים כן אומרים שתהיה מבחינתך אולי לא תהיה ועדיין לא הביאו לי מנהיג פלסטיני אחד שהצליח להגיד בנאומו שלא תהיה שיבה ושהפלסתינים יסתפקו בשטחי 67 תוך כדי שהוא נשאר בחיים

shay or eli

New member
אני לא מתומכי ז'נבה

אז אל תשתמש כלפיי ב "אתם". זכות שיבה זה עניין יחסי, גם כמה אלפי פליטים זה זכות שיבה. אז עבד רבו בוחר להדגיש את הצד הזה בהסכם, ויוסי ביילין מדגיש את הקו של כמות הפליטים שישראל תקבל תיקבע עפ"י החלטות ממשלת ישראל. פוליטיקאים, מה אתה רוצה?

adato

New member
אתה יודע לקרוא?

זכות שיבה מלאה!!! מה לעזזאל גורם לו לחשוב שכל עוד יש ממשלה יהודית ציונית ייכנס לפה ערבי אחד? אתם נתתם לו תקווה שזה יקרה

shay or eli

New member
כן, ואתה?

אני כתבתי בפירוש שלא תתיחס אליי בלשון "אתם", כיוון שאינני נמנע על תומכי יומת ז'נבה, מעבר לעובדה שאני מברך עליה כיוון שאני באופן כללי בעד הידברות. בכל אופן, אמירה פוליטית כזו או אחרת של פוליטיקאי כזה או אחר, גם אם הוא מהיוזמים, לא משנה. יוזמת ז'נבה היא אולי לא ויתור מוצהר על זכות השיבה, אבל היא ויתור דה-פקטו עליה. קרא בטיוטת ההסכם שנשלחה לכל בית בישראל.

adato

New member
למי אכפת ממה שנשלח לישראל

אני רוצה להבין למה שולחים לאנשים בישראל שקרים? אין ויתור על זכות השיבה לפחות לא מצד הערבים להיפך תהיה שיבה מלאה מצידם אז למה מצנע וחבורתו משקרים לעם?

כיצד תסבירו שאין מדינה יהודית דמוקר

מדינה שמחזיקה מלינוי אנשים תחת שלטון כיבוש במשך 37 שנה היא לא מדינה דמוקרטית.

adato

New member
אם כבר תשווה עד הסוף

אנחנו "שולטים" עליהם נכון? אבל יש להם נשיא ויש להם שרים ויש להם ממשלה אז למה אנחנו צריכים "לשלוט" עליהם? האם אנחנו נמצאים בשטחים סתם בשביל הכיף שלנו או בגלל שיש סיבה?

תאר לעצמך

מצב שבו למדינת ישראל יהיה נשיא ויהיו שרים ותהיה ממשלה אבל יהיה במקביל גם צבא זר שרשאי בכל רגע להיכנס לכל עיר בישראל, להטיל עוצר בכל מקום שירצה,לעצור כל מי שירצה כולל שרים וחברי כנסתולקחת אותם למאסר במדינה שלו, וראש ממשלת ישראל יהיה סגור במשרדו ואסור יהיה לו לצאת משם במשך שלוש שנים. האם הייתבמצב כזה אומר שהצבא הזה שולט עלינו?

adato

New member
זה תלוי

אם הממשלה שלנו הייתה תומכל בארגונים שמטרתם לרצוח אזרחים וחיילים מהצבא הזר ששולט עלינו הכל תלוי למה אנחנו שולטים על השטחים-למה? סתם כי בא לנו?

למעלה