האם השמועה נכונה...?

ettychibo

New member
האם השמועה נכונה...?

שמכרזים של נציבות המדינה למעשה מכורים מראש? מישהו בקיא בעניין?
האם שווה בכלל לחכות לתשובה כלשהיא- ובו בעת לא לחפש עבודה אחרת?
ממני,
המיואשת

עד שלא התקבלת, תמיד שווה לחפש עבודה אחרת

מה גם שבכל תפקיד, יש הרבה מאד פונים ורק אדם אחד מתקבל.

swstudent

New member
ניסיוני האישי

לפני כשנה הגשתי מועמדות לאחד המכרזים (מטעם משרד הבריאות, אך לא בתחום עו"ס)
והתקבלתי (ללא ויטמין P או סיוע של מקורבים). נתקלתי ב- 6-7 מועמדים נוספים ביום ועדת הבוחנים.
אני לא חושב שהפגנתי יכולות או כישורים יוצאים מגדר הרגיל. מה שכן, הרקע האקדמי שלי תאם לצרכי
המשרה והניסיון בתפקיד מקביל אחר שצברתי (לא במסגרת שירות המדינה) היה מעבר לנדרש בפרטי המכרז.
כמובן, זה לא פוסל באופן מוחלט את האפשרות לכך שהתופעה שציינת קיימת בחלק מהמכרזים...
מה שכן, אני חושב שהמכרזים המכורים מראש הם אלה שמצוין בהם כי "במשרה מועסק עובד".
במרבית המקרים הסיכוי לזכות במשרה במכרזים אלה הוא קלוש ביותר... ולדעתי אין טעם לגשת אליהם
(אולי כדאי לגשת פעם אחת כדי להיפטר מהבחינה הפסיכוטכנית שתקפה לחמש שנים ובמטרה להתנסות בתהליך ובשלבי המועמדות השונים).
במכרזים אלה, הסיכוי יכול לגבור רק אם למועמד יש השכלה רלבנטית גבוהה יותר (נניח תואר שני לעומת ראשון) מזו של העובד המועסק
וגם אם הוא בעל ניסיון תעסוקתי רלבנטי ארוך ועשיר יותר.
בכל אופן, התהליך עצמו לעיתים ארוך ביותר, ביורוקרטית... זה עשוי להימשך מספר חודשים עד שנה מרגע שליחת המסמכים להגשת מועמדות...
רצוי "לנדנד" מידי פעם לגורמים הרלבנטיים ממשאבי אנוש בפרק זמן זה כדי לוודא שלא פספסת/תפספסי שלב כלשהו.
בפרק זמן זה אין מניעה להמשיך לעבוד במקום עבודה אחר, מחוץ לשירות המדינה. גם אם תתקבלי למשרה בשירות המדינה נראה לי
שיכולה להיות גמישות מצידם לגבי מועד תחילת העבודה, מתוך הבנה שאת באותו זמן מחוייבת למשרה זו או אחרת (מן הסתם,
הם לא יכולים לצפות ממך שתיוותרי מובטלת במשך אותם חודשים בהמתנה לתשובה שלהם). אגב, אם זה מעודד, בגלל אותה המתנה
ארוכה חלק מהמועמדים פשוט "נושרים" (בד"כ כבר מתחייבים למשרות אחרות) ומוותרים על מועמדותם לתפקיד, גם בלי להצהיר על כך.
זה כמובן יכול לשחק לטובת אלה שכן מתכוונים לנסות להתקבל.

tapuzos

New member
מניסיוני האישי גם אם תתקבלי ללא ויטמין P

בהמשך הדרך כשתצטרכי קביעות וכו', אם את לא יסמנית ואין לך ויטמין תמצאי עצמך בחוץ

שמיים12

New member
אפשרי,אך סיכוי נמוך מאד

תלוי עד כמה התפקיד מבוקש...כשאני עבדתי בשירות מבחן לנוער,כשהיה מכרז הוא כבר היה מאויש חצי שנה קודם....
לעומת זאת במבוגרים,באמת היו מחפשים כל הזמן...

יש מכרזים שיוצאים אחרי שיש כבר מישהו

שמועסק כבר במשרה - מכל מיני סיבות (לא כל המכרזים).

זה חייב להופיע במכרז - בתיאור המשרה תוכלי לבדוק למטה אם יש הערה שאומרת "במשרה מועסק עובד".
אישית, אני תמיד נגשת למכרזים כאלה, אם זה מקום שאני באמת רוצה לעבוד בו - גם אם יש מישהו שמועסק במשרה.
תמיד יש אפשרות שאם תעשי רושם טוב, ותתפנה משרה, יפנו אליך, ובפעם הבאה את תהיי העובדת שיושבת על המשרה שיוצאת למכרז. אצלי זה עבד בדיוק בצורה הזאת.

זה לא תמיד סיפור של "פרוטקציה", אלא של עיוות אמיתי ובעייתי שקיים בהליכי קבלת עובדים בשירות המדינה (ואני אומרת את זה מנסיון אישי, משני הצדדים - גם כמישהי שנגשה למכרזים כאלה, וגם כמישהי שקבלה דרכם עובדים).

תוכלי לפרט יותר

למה יש כל כך הרבה סיטואציות כאלה של מכרזים בזמן שכבר מועסק בתפקיד עובד?

למעלה